سید ایرج کاظمیجو، فرماندار کهگیلویه در این کارگروه با انتقاد از وضعیت نظارت بر توزیع آرد و نان در شهرستان، اظهار داشت: تخلفات در حوزه آرد و نان همچنان ادامه دارد و تاکنون اقدام موثری برای جلوگیری از آن انجام نشده است.
وی تاکید کرد: اگر دادستان در جلسه حضور داشت، باید برای کارگروه آرد و نان تخلف صادر میکرد.
فرماندار کهگیلویه افزود: تمام مشکلات و ناملایمتیهای مربوط به آرد و نان نتیجه ضعف نظارت کمیسیون مربوطه است.
ما در سیستم اداری مقصر هستیم و مسئولان کمکاری میکنند. مانند بازار شب که به دلیل بیقانونی عوارضی دارد و فضا را غصب میکند، این مسائل نیز به سهلانگاری مسئولین برمیگردد.
کاظمیجو تأکید کرد: ناظران باید با جدیت بیشتری نظارت کنند و زمان مشخصی برای اجرای مصوبات تعیین شود. بسیاری از شوراها و کمیتهها مصوبات را اجرایی نمیکنند و حتی کمیتههایی که گزارش میدهند نیز ضمانت اجرایی ندارند.
در کارگروه آرد ونان کهگیلویه چه گذشت؟فرماندار: تنهابه دنبال پاک کردن صورت مساله نباشیم
وی با بیان اینکه صحبت کردن بدون اقدام عملی فایدهای ندارد ، گفت: باید به جای کلیگوییها، به صورت کاربردی به دنبال حل مساله رفت.
اگر مصوبهای اجرایی نشود، ما که مسئول اجراییات هستیم، متخلف خواهیم بود. مر قانون باید پیاده شود تا مشکلات حل شود.
وی خطاب به مسیولین شهرستانی در قبال توجیه اقدامات کارگروه کمیته آرد و نان گفت : آیا قصد دارین صورت جلسه را پاک کنید
حجازی معاون برنامه ریزی فرمانداری کهگیلویه نیز گفت : در شهرستان کهگیلویه، سامانهای جدید برای نظارت بر توزیع آرد و نان در حال طراحی است تا از توزیع غیرقانونی آرد جلوگیری شود.
معاون برنامهریزی فرمانداری هشدار داده است که در صورت ادامه تخلفات، پروانه فعالیت نانواییهای متخلف باطل خواهد شد.
وی همچنین به مشکلات کیفیت نان و تخلفات در تغییر دستگاهها و کمفروشی اشاره کرد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نیز برنامههایی برای بهبود توزیع و کیفیت نان اعلام کرده و بر اهمیت استفاده از ظرفیت بسیج برای نظارت دقیقتر تأکید کرده است.
حکمت الله همتی همچنین خواستار تغییر ساعات کار نانوایی ها بدلیل گرما شد.
در کارگروه آرد ونان کهگیلویه چه گذشت؟فرماندار: تنهابه دنبال پاک کردن صورت مساله نباشیم
نماینده اتحادیه نانواییها مشکلاتی نظیر افزایش هزینههای بیمه و کارگری و توزیع ناعادلانه آرد ترمیمی را مطرح کرده و خواستار توجه به این مسائل شده است.
معاون اقتصادی فرمانداری از ارسال نرخ پیشنهادی خبازان به استانداری خبر داده و بر لزوم نظارت دقیق بر تخلفات تأکید کرد
حبیبی همچنین به مشکلات مناطق عشایری و روستایی در دریافت آرد و تولید نان اشاره کرد.
وی ادامه داد : برخی از نانواییها برای چندین عضو خانواده و آشنایان با گرفتن کارت و کشیدن آن در دستگاه کارتخوان و سامانه نانینو بدون ارائه خدمات به صورت سوری کار انجام میدهند حبیبی گفت : مناطق عشایری و روستایی چاروسا آرد سهمیه ای خود را دریافت میکنند اما نان مصرفی خود را از قلعه رئیسی میگیرند
حبیبی اشاره کرد : حدود ۱۵ تا ۱۶ نانوایی از سوی مدیر کل معرفی شدهاند که درخواست افزایش سهمیه آرد برای پخت نان داشتهاند، اما با توجه به درخواست اصحاب رسانه از این مدیر کل نامی برده نشد.
وی همچنین افزود : حدود ۱۷ نانوایی بدون مجوز اداره متولی، نان تافتون با قیمت ۶۵۰ تومان را به نان لواش تغییر دادهاند که این اقدام تخلفی به مبلغ حدود ۱۱۰ تومان گرانفروشی محسوب میشود.
مصطفی قدیمی، سرپرست صنعت و معدن و تجارت کهگیلویه، اظهار داشت : نظارت بر نانواییها و توزیع آرد بر عهده جهاد کشاورزی است و تفاهمنامهای برای همکاری بین صنعت و معدن و جهاد کشاورزی امضا شده است
وی به کمبود منابع انسانی اشاره کرد و گفت که با تنها ۸ نیرو سه شهرستان را پوشش میدهند.
قدیمی همچنین بر لزوم تشکیل کمیته فنی مشترک بازرسی تأکید کرد و نصب دوربین در نانواییها را بهعنوان راهی برای پیشگیری از تخلفات معرفی کرد.
سید علمدار بازرگان، رئیس تعزیرات حکومتی کهگیلویه، از تشدید نظارتها بر نانواییها خبر داد و تأکید کرد : با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.
وی به مشکلاتی مانند تعطیلی غیرمجاز و کمفروشی اشاره کرد و گفت : واحدهای متخلف به نصب پارچه و پلمب محکوم میشوند.
وی افزود: اما متأسفانه برخی نانواییها پس از پلمب، دستگاه پوز خود را به خانه میبرند و به فعالیت غیرقانونی ادامه میدهند که این موضوع نیز تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.
وی گفت : همچنین، استفاده از کارتهای اجارهای یکی دیگر از تخلفات رایج است که باید با آن مقابله شود.
رئیس تعزیرات حکومتی کهگیلویه نصب دوربین در نانواییها را الزامی دانست و گفت: نبود دوربین در نانواییها تخلف محسوب میشود و با نصب دوربین میتوان جلوی بسیاری از تخلفات را گرفت.
بازرگان به ماده ۱۷ قانون نظام صنفی اشاره کرد و تاکید کرد: افراد صنفی مکلفند قوانین و مقررات جاری کشور، از جمله قوانین و مقررات صنفی، انتظامی، بهداشتی، ایمنی، حفاظت فنی و زیباسازی محیط کار و دستورالعملهای مربوط به نرخگذاری کالاها و خدمات را رعایت و اجرا کنند.
نان به عنوان قوت اصلی مردم باید خط قرمز دولت باشد. در سال ۱۴۰۱، طرح هوشمندسازی یارانه آرد و گندم کلید خورد که بر اساس آن، میزان آرد تحویلی به نانواییها بر اساس تعداد نان عرضهشده محاسبه و ارائه میشود، اما تغییری در نرخ نان مصرفی مردم رخ نداد.
قیمت پایین آرد باعث قاچاق آن به خارج از کشور میشود آزادسازی نرخ آرد و نان و استفاده از کارتخوانهای هوشمند با هدف جلوگیری از توزیع خارج از شبکه و کاهش ضایعات نان خشک برای دامداران صورت گرفت.
اما این روند همچنان عادی شد و به نظر میرسد یارانهای کردن نان تاثیری در جلوگیری از فساد نداشته است. همچنین دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت نان برای مردم، سعی در جبران این قیمت داشته و به جای خرید آزاد هر کیسه نان که با قیمت آزاد حدود به یک میلیون تومان باشد، مبلغی را به عنوان کمک برای نانواییها واریز کرده است.
اما این کمک نیز مانع تخلف برخی از نانواییها نشده و همچنان بازار سیاه ادامه دارد.
خشک کردن نان که قوت اصلی کشور ماست، به دلیل سود بیشتر، همچنان ادامه دارد و سالانه علاوه بر برداشت گندم از مزارع و خرید آن توسط دولت همچنان گندم وارد میشود و اگر راهحلی برای آن اندیشیده نشود، میتواند به یک بحران جدی تبدیل شود. وقتی قیمت نان مناسبتر از سایر اقلام علوفهای برای دامداران باشد، جز هدررفت این نعمت مهم چیزی در بر ندارد.
این موضوع گاهی باعث آسیب به شهروندان میشود، زیرا نانواییها به دلیل سودآوری خشک کردن نان و تحویل آن به دامداران و همچنین فروش ارد بصورت آزاد ،اقدام به تعطیلی غیرمجاز میکنند که این موضوع منجر به احتکار نان و کاهش حجم نان میشود. هر بار که راهکاری برای جلوگیری از این معضل ارائه میشود، از رصد کارتخوانها بهصورت آنلاین از طریق سامانه نانینو، بررسی دستگاههای کارتخوان در واحد صنفی تا وارد کردن کد مخصوص در دستگاههای هوشمند استفاده میشود.
اما همچنان تخلفات ادامه دارد، بهطوریکه سرپرست صمت کهگیلویه از تخلف ۴۱ نانوایی در این شهرستان خبر داد.