تاریخ انتشار:۱۶:۵۴ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
عصر دنا: کوچه ها و خانه های تاریک سهم بیشتر مناطق کهگیلویه و بویراحمد بود به گونه ای که قبل از انقلاب اسلامی تنها ۳۰روستای استان از روشنایی برخوردار بودند اما در سال‌های پس از پیروزی انقلاب حدود هزارو ۸۰۰روستا از نعمت برق بهره مند شده اند .
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

هنوز صدای سوگ و ناله های مادری که فرزندش در آتش نبود برق و روشنایی سوخت در گوش ها می پیچید، داستان تلخی که هرگز از یاد اهالی روستا نخواهد رفت.

روستایی کوچکی در قلب شهرستان چرام، آن شب بچه های محله دور هم جمع شده بودند تا درس بخوانند و آن وقت ها پیش از انقلاب خبری از برق و روشنایی در هیچ ده و آبادی نبود.

معلم تکلیفی به بچه ها داده بود که باید دور هم جمع می شدند تا هر کدام بخشی از مشق فردا را انجام دهند چراغ نفتی سرخ رنگی هم در گوشه اتاق گذاشته شده بود.

همه حواس ها به درس و مشق گرم بود اما هوا سرد بود و سرما تا استخوان ها نفوذ می کرد، یکی از بچه ها در این میان به کمک مادر رفت تا برای او نفت در بخاری کوچک بریزد اما از قضا کمی نفت روی لباسش ریخت و برای اینکه از هم کلاسی هایش عقب نماند خود را به گرد صمیمی دوستان رساند.

در تاریکی شب چشم ها به سختی برگه های کتاب و دفتر را می دید، پسر کمی چراغ نفتی را جلوتر آورد که چشمانش بهتر خطوط کتاب را ببیند.

چند دقیقه ای گذشت و پای یکی از بچه ها به چراغ نفتی برخورد کرد و زبانه آتش بر وجود پسرک نوجوانی افتاد که کمی لباس هایش به نفت آغشته شده بود و آتش تا توانست جلو دیگر بچه ها تنش را سوزاند و کاری از دست کسی بر نمی آمد.

هنوز صدای ناله های مادر این نوجوان و دیگر زنان آبادی در آن شب تاریک به خوبی به گوش می رسد و داغی جگر سوز بر دل آن نوجوان نشست.

ایجاد روشنایی در تمام روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به برکت انقلاب

اما حالا به نعت انقلاب اسلامی دیگر خبری از چراغ های نفتی و تاریکی در استان کهگیلویه و بویراحمد، حتی روستاهای صعب العبور آن نیست و برق هم اکنون بخشی از زندگی روزمره همه شده است.

برق، اختراع تازه ای نیست و به بیش از ۱۵۰ سال پیش برمی گردد اما در سال های پیش از انقلاب مردم مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد در شهرها و روستاها، از داشتن آن محروم بودند.

این روزها اصلا نمی توان به دنیایی بدون برق فکر کرد، برق اکنون بخش مهمی از خانه ها و صنایع شده و تقریباً تمام دستگاه های موجود در خانه ها ، مشاغل و صنایع با برق کار می کنند.

سرزمین کهگیلویه و بویراحمد در گذشته های نه چندان دور ۷۰ درصد از ساکنانش در روستاها سکونت داشتند و سهم بیشتر آن ها شب های تاریک و سرما بوده است.

برق به عنوان زیرساخت مهمی در توسعه و آبادانی به شمار می‌آید از همین رو انتقال این انرژی برای شکوفایی اقتصادی برای هر منطقه‌ای مهم و ضروری است در حالی که سال های پیش از انقلاب تنها ۳۰ روستای استان از نعمت برق بهره مند بودند.

اکنون برق‌رسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار در استان به اتمام رسیده و صنعت برق در حال برق‌رسانی به روستاها و سکونتگاه‌های زیر ۱۰ خانوار است و حتی بیشتر آن ها هم برقدار شده اند.

پراکندگی، سخت گذری، نبود محورهای دسترسی مناسب و کوهستانی بودن از مهمترین مشکلات کنونی برای برق رسانی در کهگیلویه و بویراحمد بوده است اما همت دولتمردان پس از انقلاب نگذاشت که روستایی بی برق بماند و مردم در رنج و سختی بیفتند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی با اتکا به ظرفیت های داخلی، تحولی شگرف در صنعت برق رخ داد به طوری که در چهل و چهار سالگی انقلاب، همه نقاط کشور به برق متصل هستند، صادرات برق به کشورهای همجوار انجام می شود، چندین نیروگاه انرژی تجدیدپذیر برای تولید برق در نقاط مختلف کشور ایجاد شده و ایران در صنعت برق خودکفا و در بسیاری شاخص ها از کشورهای اطراف جلوتر است.

شرکت برق پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی دستاوردهای ارزشمندی را در صنعت برق به نمایش گذاشته و خدمت رسانی به اقشار مختلف جامعه به ویژه محرومین را سرعت بخشیده و گام های بزرگی در این راه برداشته است.

 

ایجاد روشنایی در تمام روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به برکت انقلاب

سیمای برقرسانی در کهگیلویه و بویراحمد قبل و بعد از انقلاب اسلامی

مدیرعامل شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد می گوید: تعداد مشترکین برق استان پیش از انقلاب ۱۸ هزار نفر بوده اند و پس از انقلاب به ۲۸۸ هزار مشترک رسیده است.

محمد مرادی افزود: تعداد روستاهای برقدار شده قبل از انقلاب ۳۰ روستا بوده و پس از انقلاب به یک هزار و ۷۹۸ روستا رسیده است و قبل از انقلاب هیچ نیروگاه مقیاس کوچک خورشیدی در استان وجود نداشته اما اکنون ۸۵ مزرعه تولید برق وجود دارد.

وی تاکید کرد: طول شبکه فشار متوسط ۱۰۶ کیلومتر بوده که اکنون به پنج هزار و ۶۰۴ کیلومتر رسیده و طول شبکه فشار ضعیف هوایی توزیع ۶۲۶ کیلومتر بوده اما اکنون به سه هزار و ۷۲۳ کیلومتر رسیده است.

مدیرعامل شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: قبل از انقلاب تعداد ترانسفورماتورهای توزیع هم ۸۸ مورد بوده و حالا ۹ هزار و ۷۲۴ دستگاه است و انرژی مصرفی در ان دوران ۴۶ هزار و ۷۵۳ کیلو وات ساعت بوده و اکنون به هزار و ۶۴۱میلیون کیلو وات ساعت رسیده است.

 

ایجاد روشنایی در تمام روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به برکت انقلاب

برق به چادرهای عشایر هم رسید

یکی از راه‌های تولید برق، نصب پنل‌های خورشیدی است که کم‌و بیش در بسیاری از نقاط شهری و جاده‌ای ایران مورد استفاده قرار گرفته است و به خوبی با سبک زندگی عشایر هماهنگی دارد.

این پنل ها انرژی خورشیدی را به برق تبدیل می کنند و قابل حمل هستند و نیازی به سوخت های فسیلی ندارند.

سبک زندگی کوچ نشینی در سده های گذشته در اقوام ساکن کهگیلویه و بویراحمد همواره رواج داشته است و با وجود پیشرفتهای فناوری، عشایر هنوز از برخی امکانات محروم هستند که یکی از مهمترین دلایل آن نیز نداشتن برق است.

شرکت توزیع نیروی برق استان با برنامه های دقیق، تلاش کرده تابرق مورد نیاز عشایر استان را تامین کند.

این برنامه در حالی شروع شده که عشایر، برای گرم کردن و روشن کردن چادرهای خود و مراقبت از دام ها به دلیل نداشتن برق دچار سختی های زیادی هستند.

یکی از این مشکلات که همواره مورد اعتراض فعالان محیط زیستی هم بوده است قطع درختان برای تهیه هیزم بود اما در صورت تامین برق، قطع درختان برای این منظور به نحو چشمگیری کاهش خواهد یافت.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال گذشته یک هزار پنل خورشیدی به استان اختصاص یافت و همگی میان عشایر توزیع شد.

فضل الله آذرفر افزود: یک هزار و ۱۱۰ پنل خورشیدی در سال جاری به عشایر این استان واگذار می شود که بخش عمده ای از آن ها وارد استان شده اند.

وی ادامه داد: این پنل ها (سامانه ها) قابلیت تولید ۱۰۰ وات برق را دارا بوده که روشنایی حداقل پنج شعله لامپ کم مصرف، شارژ چراغ قوه و گوشی همراه را تأمین خواهد کرد.

وزن کم، قابل حمل بودن و نصب آسان از مهمترین مزایای این پنل هاست و این مزیت به مصرف کننده کمک می کند تا بدون نیاز به متخصص، به راحتی خود بتواند این سیستم خورشیدی را نصب و از آن استفاده کند.

۷۰ هزار نفر در قالب بیش از ۱۱ هزار و ۱۲۰ خانوار از جمعیت ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد عشایر هستند که این میزان جمعیت از ۶ ایل بومی، ۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) شکل گرفته است.

ایجاد روشنایی در تمام روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به برکت انقلاب

 

تدوام خدمات رسانی نظام اسلامی در دولت سیزدهم

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در دو سال اخیر شبکه برق ۳۴۰ روستای استان اصلاح و بهسازی شده است.

سید علی احمد زاده اظهار کرد: در ۲ سال اخیر ۶۰۰ کیلومتر کیلومتر کابل خود نگهدار در استان اجرا شده که تبدیل شبکه سیمی به کابل خودنگهدار برای کاهش تلفات و جلوگیری از سرقت شبکه صورت گرفته است.

وی افزود: در مرکز استان ۶۰ درصد کابل خود نگهدار وجود دارد و ۴۰ درصد دیگر باید انجام گیرد.

احمد زاده تصریح کرد: سال گذشته، ۱۳ روستا با ۱۴ میلیارد تومان اعتبار برق رسانی شدند و بهسازی و اصلاح شبکه ۱۱۰ روستا با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان هزینه انجام شد.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴ روستا بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان برق رسانی شدند.

وی ادامه داد: همچنین امسال برق ۲۳۰ روستا با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار بهسازی و اصلاح شدند.

شرایط اقلیمی کهگیلویه و بویراحمد به ویژه مناطق گرمسیری با سالیانه ۳۰۰ روز آفتابی ظرفیتی برای سرمایه گذاری و تولید در زمینه برق خورشیدی است که تاکنون بهره وری قابل توجهی از این فرصت نشده است اما دولت سیزدهم قصد دارد با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی بزرگ و کوچک گام هایی اثربخش برای تولید برق خورشیدی در این استان بردارد .

دولت سیزدهم قصد دارد تا به منظور محرومیت زدایی کسب درآمد پایدار برای خانوارهای کم درآمد،حفظ محیط زیست و کاهش آثار گازهای گلخانه ای، توسعه نیروگاه های تجدید پذیر و کمک به افزایش ظرفیت برق کشور توسعه سامانه های پنج کیلوواتی تولید انرژی خورشیدی را دستور کار قرار داده است .

براساس سیاست های کلان وزارت نیرو در چهار سال آینده قرار است ۵۵۰ هزار سامانه پنج کیلوواتی کوچک در سراسر کشور با توان ۲ هزار و ۷۵۰ مگاوات ویژه اقشار کم درآمد احداث شود که این اقدام دولت سیزدهم می تواند ضمن بهبود معیشت اقشار کم درآمد به تولید برق در استان کمک کند.

به زودی ۲ هزار و ۵۰۰ نیروگاه پنج کیلوواتی (مقیاس کوچک)به اقشار کم درآمد و زیر پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در این استان واگذار می شود.

تعداد مشترکان برق در این استان حدود ۲۸۰ هزار مشترک که ۲۱۰ هزار اشتراک برق در این استان را مشترکان خانگی شامل می شوند و همچنین ۷۰ هزار مشترک صنعتی، کشاورزی و سایر بخش ها در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه وبویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.

برچسب ها: برکت انقلاب
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.