عصر دنا_در روزهای اخیر، فضای مجازی، بهویژه شبکههای اجتماعی فارسیزبان، شاهد موجی از واکنشها به انتشار یک استوری جنجالی از سوی غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی بوده است. تاجگردون که سابقهای طولانی در صحنه سیاست و اداره امور اقتصادی دارد، بار دیگر با اتهاماتی نظیر "طایفهگرایی"، "باندبازی" و "تخصیص بودجه ناعادلانه" مواجه شده است — اتهاماتی که گرچه تازگی ندارند، اینبار با واکنشهای عمومی پرشمارتر و تندتری همراه بودهاند.
نمایش یا اعتراض واقعی؟
در استوری منتشرشده توسط تاجگردون، او به شکلی تلویحی از وضعیت تخصیص بودجه در استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز نارضایتی کرده و گلایههایی را نسبت به ناکارآمدی مدیریت عمرانی و شهری مطرح کرده است. اما واکنش کاربران — که بسیاری از آنها خود را ساکنان استان معرفی کردهاند — چنان تند و طوفانی بود که اصل نیت این نماینده زیر سؤال رفت. عدهای این حرکت را "شومنبازی" خواندند؛ حرکتی نمایشی برای فرافکنی و فرار رو به جلو.
«رطب خورده کی تواند کند منع رطب؟»؛ این جمله تکرارشونده در میان دهها کامنت و پاسخ به تاجگردون بود. کاربران، با استناد به سوابق اجرایی و سیاسی او، مدعیاند که بسیاری از چالشهای کنونی استان — از جمله انتصابات قومی، رفیقمحور و جناحی — ریشه در دوران مدیریت و نفوذ گستردهی خود او دارد.
طایفهگرایی؛ زخمی کهنه با پوستهای نو
کهگیلویه و بویراحمد سالهاست درگیر چالشهایی نظیر قومگرایی و تقسیم مناصب دولتی بر مبنای روابط خویشاوندی و طایفهای است. تاجگردون، با پایگاه قومی نیرومند در گچساران و سوابقی نظیر ریاست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم و دهم، همواره در مرکز این بحثها بوده است. برخی تحلیلگران محلی، وی را نهتنها بازیگر، بلکه معمار اصلی نظم غیررسمیِ مبتنی بر باندبازی در استان میدانند.
کاربری از یاسوج در واکنشی نوشت: «جناب تاجگردون قرار نیست کل بودجه استان سرازیر بشه برای حوزه استحفاظی شما. این که استاندار دستنشانده شماست، موضوعی نیست که از چشم مردم پنهان بمونه.» دیگری نوشت: «همه میدونن شهامت و فرجزاده در حد جایگاهی که دارن نیستند، و این انتخابها حاصل همون طایفهگراییایه که خودت سالها ساختی.»
انتقادات فراتر از یک فرد؛ بحرانی ساختاری؟
هرچند نام غلامرضا تاجگردون در این جنجال اخیر برجسته شده است، اما انتقادات فراتر از او رفتهاند. در کامنتهای کاربران، از شبکه دنا — زیر نظر صداوسیمای ملی — تا بدنه استانداری و فرمانداریها، همه متهم شدهاند به آنچه "رفیقمحوری"، "باندگرایی" و "سوءاستفاده از بودجه عمومی" خوانده شده است.
در چنین فضایی، تحلیلگران سیاسی معتقدند مسأله نه تنها فردی، بلکه ساختاری است. چرخش قدرت در این استان اغلب به جای آنکه از طریق شایستگی و ارزیابی کارآمدی صورت گیرد، تحت تاثیر بافت قومی و فشارهای اجتماعی بوده است. این وضعیت، نهتنها باعث گسترش نارضایتی عمومی، بلکه منجر به تضعیف نهادهای اجرایی شده است.
بازگشت تاجگردون به مجلس؛ آغازی بر فصل تازهای از جدالها؟
غلامرضا تاجگردون، پس از رد اعتبارنامهاش در مجلس یازدهم، در انتخابات دوره دوازدهم با رای مردم گچساران و باشت بار دیگر به مجلس راه یافت. بازگشت او، همانگونه که انتظار میرفت، تنها پایان یک فصل نبود، بلکه شروعی دوباره برای تنشهای دیرینه در فضای سیاسی استان بود.
منتقدان، بازگشت تاجگردون را نشانهای از تداوم وضع موجود و حتی تشدید آن میدانند. در حالیکه حامیانش معتقدند حضور او فرصتی است برای احیای توسعه اقتصادی مناطق جنوبی استان. اما شواهد نشان میدهد شکاف عمیقی میان دیدگاههای مردم نسبت به او شکل گرفته است. برخی از شهروندان به صراحت اعلام کردهاند که به چهرههایی نیاز دارند که "فراتر از قوم و باند و رفیق" فکر کنند.
در پایان
گزارش حاضر نه با هدف قضاوت، بلکه با نیت بازتاب یک گفتمان اجتماعی در حال گسترش نوشته شده است. آنچه روشن است، آنکه در کهگیلویه و بویراحمد، سیاست همچنان درگیر تعارض میان توسعهگرایی و طایفهمحوری است — تعارضی که اگر حل نشود، نهتنها چهرهها، بلکه اعتبار نهادهای حاکمیتی را نیز زیر سؤال خواهد برد.
۱)غلام حلقه به گوش تاج گردون است
۲)فردی فامیل گرا وقوم خویش گرا بدون توجه به شایسته سالاری است
۳) میگفتند علمی و عمل گرا،بنده ی خدا عیار سوادش درحد دیپلم افتخاری است
۴) در انتصابات مدیران کل خیلی ذلیل بود
۵) خانوادگی کارمیکند تاجایی که چهار معاونت از یک اداره ی شهرستان از خانواده ی وی میباشند
و هزاران دلیل دیگر که بالای بیست دلیل قانع کننده وجود دارد
امیدوارم مردم گچساران این دفعه باقدرت این باند باز گچساران را کنار گذارند
مردم کهگیلویه توقعی ازشون نیست چون ۲۸سال کلاه سرشون رفته و نمیتوانند برش دارند این یارو به خاطر سن خودش کنار میرود
10ج قانون بودجه که به همین زودی به دست مردم میرسه قدرتش را به عنوان نماینده سه شهرستان مشخص کنه....ما آقای تاجگردون را قبول داریم چون تلاشش را برا شهرستانهایش انجام میده ....امیدوارم در توزیع اعتبارات آقای بهرامی مث انتخاب مدیران کلاه سرش نره و یادش باشه که ایشان نماینده مرکز استان است و باید تصمیم گیرنده اصلی ادارات کل استان باشند....
همه مردم استان مطلع هستند که قوی ترین نماینده ی دوره های مختلف ودر تراز ملی آقای تاجگردون هست ، خیلی مرد می خواهد تا در مجلس راست و در میان کوچک زاده ا رسایی ها وآ قا تهرانی و....
مردی از تبار لر وزاگرس نشین رئیس مهمترین کمیسیون کشور شود .
وبهرامی با اینکه اولین دور نمایندگی او بود معاون کمیسیون نیرو شود
.ما مردم صد بار دیگر با عشق به جناب آقای تاجگردون رای خواهیم داد .