به گزارش عصر دنا؛ سید مجتبی امیرحسینی بااشاره با حافظه تاریخی ضعیف جامعه گفت: بیش از ۲ هزار اثر تاریخی و ده ها اثر دارای ارزش در سطح استان وجود دارد که باعث افتخار همه ماست و نشان از تاریخ کهن ما دارد.
وی همچنین به موزه یاسوج اشاره کرد و افزود: از سال ۸۸ کلنگ اجرایی این موزه به زمین زده شده ولی با وقفه ایجاد شده با حدود ۹۵ درصد پیشرفت متوقف شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بهره برداری از موزه را نیازمند همت و همکاری مسئولین و تامین اعتبار از جانب دولت دانست و عنوان کرد:این موزه میتواند معرفی کننده تاریخ این استان باشد.
امیرحسینی عنوان کرد: برا تکمیل موزه یاسوجبه ۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه نیاز داریم، که ایز این مبلغ حدود ۱۲۰ میلیارد ریال عوارض شهرداری است.
وی ابراز امیدواری کرد و گفت:امید است بامشارکت هنرمندان و رسانه ها میتوانیم این اثار رازنده نگه داریم و استان را در مسیر توسعه فرهنگی و اقتصادی قرار دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ضمن بیان اینکه میراث فرهنگی شناسنامه هویت ماست اظهار کرد: این تاریخ هویت بخش جامعه است و حفاظت از میراث وظیفه همگانی برای انعکاس و حفط تاریخ وهویت ماست.
امیرحسینی واگذاری ۲۵ بنای تاریخی از طریق صندوق احیا به بخش خصوصی رااز برنامه های سال جاری برشمرد و تصریح کرد: اعتبارات میراث فرهنگی برای مرمت و نگهداری آثار تاریخی مکفی نیست لذا این بناها برای مرمت و نگهداری به بخش خصوصی واگذار میشود.
وی اضافه کرد: در بخش احیای بنا در بلاد شاپور پس از مرمت بازارچه صنایع دستی راه اندازی میشود تا بتوان از طرفیت های آن بهره برد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد همچنین به بافت تاریخی آرو در انتهای سد کوثر اشاره کرد و افزود: با بهره گیری از این این بافت تاریخی میتوان از ظرفیت آبی سد کوثر برای جدب گردشگرنیز استفاده کرد.
امیر حسینی خاطرنشان کرد:تعداد ۷ هزار و ۸۰۰ شئ تاریخی برای استفاده در موزه یاسوج داریم ولی به دلیل عدم تکمیل موزه درجای دیگری نگهداری میشوند.