به گزارش پایگاه خبری عصر دنا، اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در حوزه مخابرات و ارتباطات بیشتر جبران عقب ماندگی بجای مانده از سال های گذشته بوده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد که پیش از انقلاب از محروم ترین استان های کشور در زمینه خدمات مخابراتی و ارتباطی بود اکنون دارای زیرساخت های مناسبی است آنچنان که در برخی شاخص ها در کشور هم رکورددار است.
این روزها روستاییان داشتن ارتباطات پایدار و پرسرعت را هم ردیف دیگر نیازهای زندگی میدانند و گاهی بیش از سایر امکانات اولیه خواهان آن هستند.
آنها هم می خواهند از مزایای عصر تکنولوژی و اطلاعات همچون بهرهمندی فرزندانشان از آموزش برخط، فروش محصولات تولیدی خود در فضای مجازی بهره مند شوند.
دولت سیزدهم نیز هیچ تفاوتی میان مناطق شهری و روستایی قرار نداده است و به سوی توسعه ارتباطات روستایی پیش رفته است.
البته باید در نظر داشت که وضعیت کهگیلویه و بویراحمد نشبت به دیگر استان ها خاص است زیرا توپوگرافی آن و سخت گذری مناطق کار خدمات رسانی را مشکل کرده است.
نسبت به استانهای همجوار هزینه هایمان درصدی بیشتر است. حتی هزینه نگهداری هم برای ما بیشتر ونگهداری هم سخت تر است و گاها رفع قطع ارتباطات به دلیل همین صعب العبوری مدت زمان بیشتری لازم دارد.
دستاوردهای توسعه زیرساخت های مخابرات
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد گفت: در مدت ۲ سال اخیر، بیش از ۳۰۰ طرح ارتباطی در استان اجرا شده و ۱۶ طرح بزرگ نیز در دست اجرا هستند که با اجرای این ۱۶ طرح کهگیلویه و بویراحمد به استان سبز تبدیل می شود.
محمود رادمنش تاکید کرد: افزون بر ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ در زمینه اجرای فیبر نوری استان پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: در ۳۰ ماه اخیر ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری اجرایی شده است و مصوبه اجرای یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر نیز گرفته شده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: چنانچه این پروژه اجرایی شود ظرفیت شبکه در استان ارتقا پیدا میکند، سرعت افزایش و پایداری شبکه بهبود مییابد.
رادمنش بیان کرد: به دلیل شرایط توپوگرافی کهگیلویه و بویراحمد اجرایی کردن پروژهها سخت، و هزینههای هر پروژه چندین برابر و کمرشکن است.
۹۸ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پر سرعت متصل هستند
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: یکی از سیاستهای دولت اتصال روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار به اینترنت پر سرعت و شبکه ملی اطلاعات است.
رادمنش ابراز کرد: هم اینک بیش از ۹۸ درصد روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات وصل هستند.
وی بیان کرد: در صدد هستیم تا حدود ۲ درصد باقی مانده هم تا نیمه نخست امسال به شبکه ملی اطلاعات وصل شوند تا ۷۲۱ روستای استان از اینترنت پرسرعت بهرهمند باشند.
این استان یک هزارو ۶۴۳ روستای دارای سکنه دارد که ۷۲۱ روستای آن بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند. تعداد روستاهای متصل به اینترنت پهن باند استان ۸۲۷ روستاست.
یک چالش بزرگ در حوزه ارتباطات
رادمنش در خصوص سرقت از سایتهای ارتباطی، گفت: گسترش و توسعه خدمات به نقاط دوردست مشکلاتی را به ویژه در حوزه نگهداری بوجود آورده است، این استان در زمینه سرقت در حوزه زیرساخت های ارتباطی «سرقت تجهیزات مخابراتی» جزو استان های کشور است که بدون تردید می تواند فاجعه آفرین باشد.
وی ادامه داد: بیشترین شکایات مردمی از قطعی ارتباط در استان ناشی از سرقت تجهیزات و افزایش بار مالی تأمین تجهیزات جدید برای اپراتور است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: سرقت در کهگیلویه و بویراحمد موجب نارضایتی زیادی میشود، گاهی به دلیل یک سرقت کابل و ترانس تا دو هفته مردم ارتباط ندارند.
وی تاکید کرد: عامل سرقت اقدام به تخریب تجهیزات و سرقت قطعات و فروش در بازار سیاه به بهایی ناچیز می کند، اما در پشت مسأله، قطعی چند هفته ای و حتی چندین ماهه ارتباط یک منطقه می تواند باعث بروز فجایع شود.
رادمنش تاکید کرد: قطع ارتباط یک سایت به هردلیل ممکن از جمله سرقت تجهیزات و یا قطعی طولانی مدت برق می تواند آسیب های جدی به مردم منطقه تحت پوشش وارد کند.
وی ادامه داد: وقتی سارق یک سایت را از کار میاندازند، خطر قطع ارتباطی یک یا دو هفته وجود دارد، سارقان باید ببینند که چه چیزی را سرقت میکنند و دارند چه لطمهای به مردم میزنند، وقتی ارتباط قطع شود چه صدماتی به مردم وارد میشود.
بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، جمعیت استان بیش از ۷۱۳ هزار نفر است. بیش از ۵۹۴ هزار و ۷۵۲ مشترک اینترنت پر سرعت در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.