به گزارش عصردنا، آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی و تجلیل از هنرمندان افتخار آفرین عرصه های ملی و بین الملی در سال ۱۴۰۲ امروز با حضور مدیرکل صدا و سیمای استان، رئیس حوزه هنری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس بسیج هنرمندان و جمعی از هنرمندان استان در یاسوج برگزار شد.
شریف اسلامی رییس حوزه هنری استان در این آئین با اشاره به موفقیت های حوزه هنری در استان طی سال گذشته در عرصه های مختلف، گفت: آثار و تولیدات این مرکز در سال گذشته در جشنواره ها و عرصه های مختلف درخشیدند و هنرمندان این مرکز در چندین جشنواره ملی و بین المللی افتخار آفرینی کردند.
وی همچنین گفت: رویکرد حوزه هنری در سال ۱۴۰۲مسئله مندی و بوم گرایی و توجه ویژه به فرهنگ بومی و عشایری و تقویت مولفه های هویتی زیست بوم در تولیدات و برنامه ها بوده است.
اسلامی تاکید کرد: آن چیزی که برای ما در این زمینه مهم است، تکثیر و ترویج فضیلت ها و ارزشهایی زندگی عشایری بوده که از گذشته دور به ما به ارث رسیده و در فرهنگ عشایری ساری و جاری است.
وی افزود: اگر چه ممکن است در هر فرهنگی ضد ارزش ها و آسیب های هم وجود داشته باشد که این طبیعی است و هر فرهنگی آمیخته از فرهنگ ها و ضد فرهنگ هاست،اما این وظیفه هنر و هنرمند است که ارزشها و ضد ارزشها را در فرهنگ عامه از همدیگر پالایش کند.
این مسئول با اشاره به هجوم فرهنگ های مختلف در جامعه ما گفت: ما به این دلیل مقوله هویت و فرهنگ عشایری را انتخاب کردیم چرا که معتقدیم هیچ جامعه ای به رشد و توسعه دست نمی یابد مگر اینکه این رشد بر بستر های فرهنگی خودش رخ دهد.
اسلامی ادامه داد: آن چیزی که متاسفانه ما الان در فضای فرهنگی و اجتماعی مشاهده می کنیم یک نوع هجوم فرهنگ های دیگر یا تقلید از فرهنگ های مختلف است و برای نمونه این در هجمه فرهنگی را می شود در فضای موسیقیایی استان مشاهده کرد که متاسفانه شاهد یک سری تولیداتی هستیم که نمی شود نام آن را هنر و موسیقی گذاشت و در آن رگه های از ابتذال با ظواهر فرهنگ بومی می بینم.
وی بیان کرد: این آثار سخیف فضای فرهنگی استان را تحت تاثیر خود قرار داده و در حال تغییر ذائقه شعر و موسیقی مردم است تا جایی که شاید روزی برسد که شاهد این باشیم که دیگر آثار هنرمندان ما خیلی به مذاق مخاطب خوش نیاید.
رئیس حوزه هنری استان همچنین با اشاره ضرورت رشد و تربیت هنرمندان گفت: در زمینه رشد و تربیت هنرمندان دچار یک انقطاع نسلی در هنر استان شده ایم و متاسفانه شاهد بازتولید نسل جدیدی از هنرمندان نشدیم و این یکی از ضعف هایی است که باید از سوی متولیان بررسی و جبران شود.
وی تصریح کرد: حوزه هنری استان ایجاد و تقویت هسته های هنری را در دستور کار دارد و در سال گذشته از ایجاد هسته های هنری سرود و تئاتر در مناطق محروم و عشایری حمایت کرد.
مدیرکل صداوسیمای کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه این آیین با بیان اینکه هنر و هنرمند انقلابی همواره مورد تاکید است، گفت: هنری که از فطرت انسان برانگیخته شود و بتواند با مردم ارتباط بگیرد میتوانیم آن را هنر انقلابی و متعهد بدانیم؛ که چتر آن بر روی همه هنرمندان گسترده شده است.
امیر رئوف خاطرنشان کرد: تربیت، امنیت و آزادی سه مولفه مهم برای رشد هنرمندان است و سبب ارتقا و پیشرفت رو به رشد هنر میشود.
وی عملکرد حوزه هنری استان در به وجود آوردن بستری برای استفاده از ظرفیتهای هنرمندان را مثبت و قابل تحسین ارزیابی کرد و ادامه داد: در حوزه هنری ظرفیتی به وجود آمده تا هنرمندان بتوانند در سطح ملی و بینالمللی خوش بدرخشند.
مدیرکل صداوسیما همچنین استان کهگیلویه و بویراحمد را دارا از هنرمندان متخصص و انقلابی دانست و اظهار داشت: هنرمندان در سطح ملی و بینالمللی همواره افتخار آفرینی کرده اند و در ۲سال پیاپی در جشنواره فجر، سینما حقیقت و عمار صاحب افتخارات شدند.
رئوف با تاکید بر تاثیرگذاری مسئولین بر هنرمندان گفت: اگر مسئولان بتوانند بستر مورد نیاز را به حمایت از هنرمندان به وجود بیاورند قطعاً استان روند بهتری را در پیش میگیرد.
در پایان این مراسم از ۲۹ هنرمند افتخار آفرین استان در حوزه ملی و بین المللی تجلیل به عمل آمد.
کیهان قاسمی و سایر نسب داران اصیل موسیقی فعالیت بیشتری داشته باشن. علی بررررررررونش