به گزارش عصردنا، سیدعلی عزیزی فعال دانشجویی؛ جوانان از ارکان اصلی مولفههای سیاسی، اقتصادی و دفاعی تمامی کشورها در این عصر تکنولوژی بشمار میروند؛ در هر کجا آنان با خلاقیت و انرژی که دارند میدان دار بودند، موجب رشد و پیشرفت جامعه هدف شدند.
در نظام جمهوری اسلامی ایران بنا به عقیده رهبران و اندیشمندان به این قشر خاص و مهم جامعه توجه ویژهای شده است. به عنوان نمونه مقام معظم رهبری میفرمایند: «شما جوانان ستونهای انقلاب هستید.» و همچنین ایشان بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را که به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود خطاب به جوانان منتشر کردند.
در دهه اخیر که بحث میدان دادن به جوانان بسیار بر زبانها افتاد و مورد توجه قرار گرفتند، طرح و برنامههای متعددی توسط دولت و مجلس شورای اسلامی اجرا و پیشنهاد شد؛ که به برخی از این طرحها میتواند نقدهای مفصلی وارد کرد. یکی از این طرحها که اخیرا حاشیه ساز شده طرح شهید زینالدین است که به موجب آن شخص استاندار میتواند تعدادی از جوانان نخبه را در مناصبی جذب و بکارگیری کند.
این طرح به ذات پسندیده است چراکه به موجب آن جوانان نخبهای وارد عرصه حکمرانی میشوند و یقینا تاثیرات شگرفی ایجاد خواهند کرد، اما آنچه مورد بحث ما است دو شبهه اساسی و مهم است؛ اول اینکه این جوانان چطور گزینش و جذب میشوند و دوم در چه مناصبی قرار میگیرند.
در استان کهگیلویه و بویراحمد باتوجه به ویژگیهای قومی و طایفی و جناحی که وجود دارد، این حساسیت و نگرانی را افزایش میدهد.
با نگاهی به اسامی و سوابق نفراتی که توسط این طرح جذب شدند این نگرانی تا حدودی به یقین میرسد. اکثریت این اشخاص سابقه خاصی در کارنامه آنها دیده نمیشود و تنها چیزی که به چشم میخورد و توجهات را جلب میکند حضور اکثریت این افراد در جبهه فرهنگی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان کهگیلویه و بویراحمد هست.
بیش از پیش نگاهها به سمت جناب دکتر ستار هدایت خواه به سبب مسیولیتهایی که شانا داشته و در جبهه فرهنگی دارند جلب میشود و این موضوع را نیز باید تاکید کرد که جناب دکتر پیوند معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری استان که مسئولیت جذب با ایشان هست، از نزدیکانِ فکری و تشکیلاتی دکتر هدایت خواه بشمار میروند.
حال باید از آقای احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد پرسید که چطور آن نفرات را گزینش و انتخاب کردند و چه ارتباطی میان جذبیهای استانداری با آقایانِ فوق الذکر وجود دارد؟
و یا شاید بهتر باشد از خودِ این عزیزان باید سراغ گرفت که چه تاثیری بر این استخدامیهای استانداری داشتند؟
گرچه ما تاثیر جناب دکتر هدایت خواه را در این استخدامیها رد یا تایید نمیکنم و همچنان منتظر شفاف سازی خود ایشان هستیم اماآنچه گمانه زنی میشود، استخدامی هااز نزدیکان تشکلی ایشان هستند.
چندین ماه از ابلاغ و شروع این طرح میگذرد و ما دانشجویان، شهروندان و تشکلات دانشجویی بارها از مقامات استانداری بالاخص جناب احمدزاده و جناب پیوند سوال پرسیدیم در رابطه با این شبهات، اما پاسخگو نبودند؛ حتی مدتی پیش وقتی اسامی منتشر شد و مطالبه گری دانشجویان و فعالان سیاسی_اجتماعی استان بالاگرفته باز هم آقایان سکوت کردند و پاسخگو نیستند.
اما نقد دوم به محتوای طرح شهید زینالدین و عملکرد استانداری در استخدام این افراد به مناصبی برمیگردد که به این اشخاص سپرده شده است.
مناصبی در حد معاون مدیرکلهای استانداری کهگیلویه و بویراحمد برای جوانانی که تنها سابقه آنها حضور در شانا یا جبهه فرهنگی استان است، این موضوع، چه دلیل منطقی میتواند داشته باشد؟!
به نظر میرسد انتصاب این افراد در این جایگاههایی که قرار گرفتهاند نه تنها برای روند امور استانداری و استان مضر است، بلکه پرتگاهی برای خود آن اشخاص میشود که غالبا بدون تخصص در مناصبی مهم و رده بالا قرارگرفتهاند.
در این دو شبهه و نقدی که بیان کردیم، افراد بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی استان سعی در سرپوش گذاشتن بر اصل موضوع را دارند که حقیقتا از برخی این انتظار را نمیرفت که اینگونه از روندی ناعادلانه و شبهه ناک و معیوب دفاع کنند؛ بهتر است خطاب به همه فعالان که چشم بر این موضوع بستهاند بگوییم که رانت خودی و غیر خودی ندارد، و ادامه این روند تنها باعث مهاجرت نخبگان استان به شهرها و استانهای همجوار میشود.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که انتقادهای فوق، به معنای ردّ یا تایید اشخاصِ استخدام شده نیست، بلکه نوکِ پیکانِ نقدهای مذکور به سازوکار گزینش و نحوه عملکرد استانداری بر میگردد.
امید وافر داریم استانداری استان کهگیلویه و بویراحمد نحوه جذب و گزینش این افرادرا شفاف سازی کند وبیش از این برای نظام جمهوری اسلامی و دولت آیت الله رئیسی هزینه تراشی نکنند.