عصردنا، آرش مصلح با اشاره به اینکه حجم مخزن سد چمشیر در حال حاضر 654 میلیون متر مکعب و EC آب 2018 است، اظهار داشت: قبل از اینکه سد چمشیر اجرا شود، EC رودخانه بیشتر از 3 هزار بود که هم اکنون وضعیت EC آب بهتر و هم حجم آب رودخانه در وضعیت بهتری است.
وی عنوان کرد: الان رودخانه زهره در جریان بوده و بر اساس آمار و گزارشها، پس از احداث سد چمشیر، رهاسازی آب رودخانه و میزان آب رودخانه در پایین دست بیش از میزانی بوده که رودخانه در سالهای گذشته در این زمان از سال آب داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: رهاسازی آب بر اساس درخواست کشاورزان و درخواست سازمان محیط زیست انجام میگیرد و در حال حاضر سد چمشیر نقش تنظیم دبی آب رودخانه را دارد.
مصلح ادامه داد: منطقه گرمسیر بافت جنگلی ندارد، اما گز در حاشیه رودخانه و جایی که رطوبت وجود داشته باشد میروید و اگر الان سد نداشتیم، سیلاب وارد رودخانه میشد و همه گزهایی که در حاشیه رودخانه سبز شدهاند با خود میبرد و آنها را تخریب میکرد، اما الان با حضور سد، پوشش گیاهی گز در بیشهها بیشتر شده است و حتی مردم خیرآباد که آب سد کوثر از آنجا عبور می کند، بخاطر وجود گزهایی که در منطقه بلند شدهاند، گلایه میکردند.
وی افزود: پایین دست سد چمشیر هیچگونه جنگل و گیاهی وجود ندارد، تنها چیزی که وجود دارد بافت گیاهی گز بوده که عمدتاً در فصل بهار و تابستان رشد میکنند، و باید ببینیم در هفتههای آینده این منطقه چه شکلی میشود.
مصلح با بیان اینکه سد چمشیر از بهمن ماه 1402 تاکنون بیش از 309 میلیون متر مکعب سیلاب را کنترل کرده است، یادآور شد: سدهای استان کهگیلویه و بویراحمد سیلاب را میگیرند و کنترل میکنند، و در زمان نیاز، کم کم آنرا آزاد میکنند.
وی با اشاره به اینکه اگر کسی در جایگاه اعتراض باشد، سازمان محیط زیست و منابع طبیعی یا مردم پایین دست سد هستند که تاکنون هیچ اعتراضی نشده است، ابراز کرد: حتی اداره کل محیط زیست اعلام کرده که پرندگان سیبری روی سد چمشیر آمدهاند، قطعاً شرایط اکوسیستمی خوب بوده که این اتفاق افتاده است، اگر سازمان محیط زیست اعتراضی بهخاطر وضعیت اکوسیستم منطقه داشته باشد، اعتراض میکند.