غلامحسین حکمتیاناصل در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: بررسیهای کارشناسانه و دقیق نشان میدهد 46 گونه مرتعی استان در معرض انقراض بوده و باید در این زمینه تدبیری شود.
وی با اشاره به اینکه طبق تبصره 1 ماده 55 در 11 ماهه سال جاری 154 هکتار از اراضی تصرف شده از دست زمینخواران خارج شد، افزود: همچنین 489 هکتار از اراضی هم با 102 رای ادستگاه قضایی رفع تصرف و خلع ید شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در همین مدت دو هزار و 433 هکتار از اراضی که طی انعقاد قرارداد برای نگهداری به افرادی واگذار شده بود نیز خلع ید شد.
حکمتیان اصل با بیان اینکه 200 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی مناطق سردسیری و گرمسیری استعداد توسعه گیاهان دارویی را دارد، افزود: افراد زیادی برای کاشت گیاهان دارویی متقاضی هستند که بدون شک توسعه و کاشت گیاهان دارویی در اشتغال پایدار خانوادهها و جلوی از فرسایش خاک نقش موثری دارد.
وی یادآور شد: در دو سال اخیر با احداث طرحهای آبخیزداری خسارت کمتری به جنگلها وارد شد و در سال گذشته 33 هزار و 818 متر مکعب طرح آبخیزداری اجرا شد.
حکمتیان اصل ادامه داد: امسال نیز 22 هزار متر مکعب طرح آبخیزداری اجرا شده که پیشبینی میکنیم تا پایان سال مالی طرحهای آبخیزداری به 46 هزار متر مکعب افزایش پیدا کند که برای تحقق این امر به 42 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی در ادامه آفات جنگلهای استان را نگران کننده دانست و گفت: پروانه سفید بلوطخوار خسارت جدی به جنگلهای استان وارد کرد که نیاز به محلولپاشی برای جلوگیری از خسارت این آفت داریم.
حکمتیان اصل خاطرنشان کرد: 12 هزار هکتار از جنگلهای استان محلولپاشی شدند که نیاز است مجدد همان مناطق محلولپاشی شود که نیاز داریم اعتبارات اختصاص داده شود.
وی با اشاره به اینکه آفت جوانهخوار درختان بلوط از اواخر اسفند تا اوایل فروردین در درختان قابل مشاهده است، اظهار داشت: در این زمینه باید چارهاندیشی شود و اعتبار لازم نیز تخصیص یابد.