به گزارش عصر دنا، فیضالله پاسره در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج در خصوص اظهارات امام جمعه شهر دهدشت در خطبههای نماز جمعه در خصوص فاجعه زیست محیطی اظهار کرد: تریبون نماز جمعه محل بیان مشکلات مردم و جامعه است و ما نیز به نوبه خود از دلسوزی و پیگیری و دغدغه امام جمعه دهدشت قدردانی میکنیم.
کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد آب مصرفی توسط مشترکین به فاضلاب تبدیل میشود و فاضلاب تولیدی 99.9 درصد آن آب و تنها یک درصد آن مواد جامد است.
مدیرعامل آبفا کهگیلویه و بویراحمد گفت: تقریبا ۵۰ درصد این مواد جامد فسادپذیر و مابقی مواد جامد معدنی است برای تصفیه و تثبیت مواد جامد فسادپذیر روش ها و فرآیندهای مختلفی وجود دارد تا این مواد را از جریان فاضلاب جدا کنند به طوریکه اثرات سوء زیست محیطی آن کم شود و خطری بهداشت محیط، سلامت مردم و محیط زیست را تهدید نکند.
وی گفت: روش های تصفیه طبیعی و روش های تصفیه مصنوعی که فرایند تصفیه فاضلاب دهدشت یک فرایند تصفیه طبیعی است موسوم به برکههای تثبیت و این روش روشی پذیرفته شده برای مناطقی با اقلیم گرمسیری و تابش خوب خورشید و جاهایی که زمین زیاد باشد
یکی از پارامترهای مهم در طراحی تصفیه خانه ها زمان ماند هیدرولیکی است که در فرایندهای تصفیه طبیعی چون سرعت تصفیه کند است این زمان؛ زمان بالایی است.
وی گفت: بنابراین برای مجامع کوچک با جمعیت پایین پاسخگوست ولی به لحاظ علمی راندمان تصفیه به لحاظ درجه تصفیه و رعایت استانداردهای خروجی پساب نزدیک به فرآیندهای تصفیه مصنوعی مخصوصا فرایند لاگون هوادهی است.
این مسوول گفت: شرکت آب و فاضلاب استان به منظور افزایش سرعت تصفیه فاضلاب به دنبال ارتقا فرایند تصفیه خانه فاضلاب شهر دهدشت به یک فرایند مناسب غیر طبیعی است که شرح خدمات تهیه شده و مطالعات لازم در دستور کار شرکت آب و فاضلاب قرار گرفته که با انتخاب مشاور ذیصلاح مطالعات مناسب نقشه های اجرایی تهیه خواهد شد.
وی گفت: بعد از مشخص شدن نقشه های اجرایی و اعتبار مورد نیاز مشخص که در صورت تامین اعتبار ارتقا مناسب طبق خروجی مطالعات مشاور انجام خواهد گرفت.