کد خبر: ۱۳۰۴۵
تاریخ انتشار:۰۰:۲۷ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
عصر دنا: پایگاه اطلاع ‌رسانی دفترحفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای، در مطلبی براساس بیانات رهبر انقلاب، رویکرد و رفتار ایشان نسبت به موضوع انتخابات را طرح و تبیین کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir): پایگاه اطلاع ‌رسانی دفترحفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای، در مطلبی براساس بیانات رهبر انقلاب، رویکرد و رفتار ایشان نسبت به موضوع انتخابات را طرح و تبیین کرده است.
«انتخابات» در نظام اسلامی یکی از اصلی‌ترین بسترهای نقش‌آفرینیِ مردم در تعیین سرنوشت خود و کشور است. رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر اهمیت انتخابات تأکید داشته و همگان را به رعایت «قانون» در این موضوع و «تمکین در مقابل رأی مردم» دعوت کرده‌اند. پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در مطلب زیر براساس بیانات رهبر انقلاب، رویکرد و رفتار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نسبت به موضوع انتخابات را طرح و تبیین کرده است.

۱۰ نکته از رویکرد و رفتار رهبر انقلاب نسبت به انتخابات
۱ . همیشه روی حضور حدّاکثری اصرار کرده‌ام ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
۲ . انتخابات مال رهبری نیست؛ همه باید بیایند ۱۳۹۴/۱۰/۱۹
۳ . ملت را از توطئه دشمن آگاه می‌کنم ۱۳۹۴/۱۰/۱۹
۴ . به کسی نمی‌گویم به چه کسی رأی بدهید ۱۳۸۸/۱/۱
۵ . کسی از رأی رهبری مطّلع نخواهد شد ۱۳۹۲/۱/۱
۶ . تأکید می‌کنم مردم باید آزادانه بتوانند انتخاب کنند ۱۳۸۸/۱/۱
۷ . به مسئولین کشور اعتماد می‌کنم ۱۳۸۸/۳/۲۶
۸ . زیر بار بدعتهای غیرقانونی نمی‌روم ۱۳۸۸/۳/۲۹
۹ . صریحاً نوشتم انتخابات نباید دست بخورد ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
۱۰ . هرکس بخواهد با نتیجه‌ آراء ملّت دربیفتد، بنده در مقابلش می‌‌ایستم ۱۳۹۶/۱/۱

* همیشه روی حضور حدّاکثری اصرار کرده‌ام

یک مسئله‌ی مهم درباره‌ی انتخابات، حضور حدّاکثری است... هرچه جمعیّت بیشتر در انتخابات شرکت کند، استحکام نظام و اعتبار کشور بالاتر خواهد رفت؛ هرچه بیشتر مردم شرکت کنند، اعتبار نظام بالا خواهد رفت. چون نظام، نظام مردمی است و واقع قضیّه این است که متّکی به عواطف مردم و احساسات مردم و انتخاب مردم و خواست مردم است. بنده این عقیده را [در مورد حضور] حدّاکثری از قبل هم داشته‌ام و همیشه هم رویش اصرار کرده‌ام. (بیانات در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور ۱۳۹۴/۱۰/۱۴)

* انتخابات مال رهبری نیست؛ همه باید بیایند

حضور مردم یکی از آن عناصری است که دشمن را ناکام میکند. اینکه ما تکیه میکنیم، تأکید میکنیم، اصرار می‌ورزیم بر اینکه مردم همه شرکت کنند در انتخابات و من بارها این را قبلاً گفته‌ام که حتّی آن کسانی که نظام را قبول ندارند، برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند. ممکن است کسی بنده را قبول نداشته باشد، عیبی ندارد امّا انتخابات مال رهبری نیست، مال ایران اسلامی است، مال نظام جمهوری اسلامی است. همه باید بیایند در انتخابات شرکت کنند... اصل انتخابات حضور مردم در پای صندوقهای رأی و رأی دادن آنها است. (بیانات در دیدار مردم قم ۱۳۹۴/۱۰/۱۹)

* ملت را از توطئه دشمن آگاه می‌کنم

مسئله‌ی انتخابات در پیش است؛ من چیزهایی را که میبینم، چیزهایی را که احساس میکنم، باید با ملّت عزیزمان در میان بگذارم. بعضی از حرفها را باید به مسئولین محترم بگویم و میگویم، بعضی از حرفها را باید افکار عمومی ملّتمان مورد توجّه قرار بدهند و من وظیفه دارم آنها را به ملّتمان عرض بکنم: دشمن درصدد آن است که افکار عمومی ما را از اهداف خود و نیّات پلید خود غافل نگه دارد؛ برنامه‌هایی را میچینند، قطعات جداگانه‌ای را در جاهای مختلف تدارک می‌بینند تا این قطعات را به هم وصل کنند، آن‌وقت آن نقشه و توطئه‌ی اصلی آنها تحقّق پیدا کند؛ ما باید نگذاریم. چه کسی باید نگذارد؟ ملّت. کشور مال شما است، کشور مال ملّت است، صاحب کشور، ملّت عزیز ما است؛ او باید نگذارد؛ منتها امثال این حقیر هم وظیفه داریم که ملّت عزیز را آگاه کنیم. ( بیانات در دیدار مردم آذربایجان شرقی‌ ۱۳۹۴/۱۱/۲۸)

* به کسی نمی‌گویم به چه کسی رأی بدهید

درباره‌ی موضع رهبری در مورد انتخابات، گمانه‌زنی و شایعه و اینها همیشه بوده و خواهد بود. بنده یک رأی دارم، آن را در صندوق میاندازم. به یک نفری رأی خواهم داد، به هیچ کس دیگر هم نخواهم گفت که به کی رأی بدهید، به کی رأی ندهید؛ این تشخیص خود مردم است. (بیانات در دیدار زائران و مجاوران بارگاه حضرت علی‌بن‌موسی الرضا ۱۳۸۸/۱/۱)

* کسی از رأی رهبری مطّلع نخواهد شد

در نهایت، رأی مردم تعیین کننده است. آنچه که اهمیت دارد، تشخیص شما و رأی شما است. باید خودتان تحقیق کنید، ملاحظه کنید، دقت کنید، از انسانهای مورد اعتمادتان بپرسید، تا به اصلح برسید و اصلح را انتخاب کنید. رهبری، یک رأی بیشتر ندارد. بنده‌ی حقیر مثل بقیه‌ی مردم، یک رأی دارم؛ این رأی هم تا وقتی که در صندوق انداخته نشود، هیچ کس از آن مطّلع نخواهد بود. حالا ممکن است آن کسانی که صندوق دست آنها است، بعد باز کنند، خط این حقیر را بشناسند، بفهمند بنده به چه کسی رأی دادم؛ اما تا قبل از رأی دادن، کسی مطّلع نخواهد شد. اینجور نیست که کسی بیاید نسبت بدهد که رهبری نظرش به فلان است، به بهمان نیست. اگر چنین نسبتی داده شد، این نسبت درست نیست. (بیانات در حرم مطهر رضوی ۱۳۹۲/۱/۱)

* تأکید می‌کنم مردم باید آزادانه بتوانند انتخاب کنند

من به مسئولین انتخابات هم سفارش و تأکید میکنم؛ به طور حتم بایستی انتخابات را جوری برگزار کنند که پرشور باشد؛ دست همه‌ی نامزدها باز باشد؛ مردم آزادانه بتوانند انتخاب کنند و انتخابات، سالم و با امانت کامل ان‌شاءاللَّه انجام بگیرد و انجام خواهد گرفت. (بیانات در دیدار زائران و مجاوران بارگاه حضرت علی‌بن‌موسی الرضا ۱۳۸۸/۱/۱)

* به مسئولین کشور اعتماد می‌کنم

من خودم شخصاً در این انتخابات [سال ۸۸] هم مثل همه‌ی انتخاباتهای گذشته به مسئولین کشور اعتماد کردم؛ به وزارت کشور، به شورای نگهبان؛ در حالی که میدانید در موارد متعدد، مسئولین از سلائق مختلف بودند، اما من به مقام مسئولی که میشناسم و قاعده‌ی کار او را میدانم، اعتماد میکنم. (بیانات در دیدار نمایندگان نامزدهای انتخابات ۱۳۸۸/۳/۲۶)

* زیر بار بدعتهای غیرقانونی نمی‌روم

ساز و کارهای قانونی انتخابات در کشور ما اجازه‌ی تقلب نمیدهد... اگر کسانی شبهه دارند و مستنداتی ارائه میدهند، باید حتماً رسیدگی بشود؛ البته از مجاری قانونی؛ رسیدگی فقط از مجاری قانونی. بنده زیر بار بدعتهای غیرقانونی نخواهم رفت. (خطبه‌های نماز جمعه‌ی تهران ۱۳۸۸/۳/۲۹)

* صریحاً نوشتم انتخابات نباید دست بخورد

یک‌وقتی در مورد انتخابات تهران در یک دوره‌ای، خیلی جنجال شد؛ سروصدا شد و اصرار شد بر اینکه این انتخابات ابطال بشود. بنده گفتم باید تحقیق کنید؛ در تهران دو سه میلیون از مردم آمده‌اند در انتخابات شرکت کرده‌اند، ما رأی اینها را بکلّی باطل کنیم؟ این چه حرفی است! باید تحقیق کنیم ببینیم چه‌جوری است. تحقیق کردیم، معلوم شد که نه این‌جور نیست. تحقیق مفصّل کردیم؛ بنده در آن سالها صریحاً نوشتم به شورای نگهبان که نخیر، انتخابات نباید دست بخورد. یعنی انتخابات حقّ مردم است، مال مردم است و ما نمیتوانیم انتخابات را متّهم کنیم به اینکه مثلاً فرض کنید که این‌جور است یا آن‌جور است. (بیانات در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور ۱۳۹۴/۱۰/۱۴)

* هرکس بخواهد با نتیجه‌ آراء ملّت دربیفتد، بنده در مقابلش می‌‌ایستم

در امر انتخابات مُرّ قانون باید عمل بشود؛ مُرّ قانون باید عمل بشود. نتیجه‌ی انتخابات ملّت هرچه شد، این معتبر است، این قانون است. بنده در انتخاباتها دخالت نمیکنم؛ هیچ‌وقت به مردم نگفته‌ام و نمیگویم این کس را انتخاب کنید، آن کس را انتخاب نکنید. فقط یک جا بنده دخالت میکنم و آن جایی است که کسانی بخواهند در مقابل رأی مردم و انتخاب مردم بِایستند و با مزاحمت در مقابل رأی مردم، رأی مردم را بشکنند. هرکس بخواهد با نتیجه‌ی آراء ملّت دربیفتد، بنده در مقابلش می­‌ایستم. در سالهای گذشته و انتخاباتهای گذشته هم همین‌جور بوده؛ در سال ۷۶ در سال ۸۴ در سال ۸۸ در سال ۹۲؛ بعضی مقابل چشم مردم بوده و مردم مطّلع شده‌اند؛ بعضی را هم مردم مطّلع نشده‌اند امّا این حقیر در جریان قرار گرفته‌ام. در همه‌ی این سالهایی که شمردم، کسانی بودند که میخواستند در مقابل انتخابات بِایستند؛ که در سال ۸۸ آشکار شد و آمدند در میدان اردوکشی کردند، و در آن سالهای دیگر جور دیگری [بود]. در همه‌ی این سالها بنده ایستادم و گفتم نتیجه‌ی انتخابات مردم هرچه هست باید تحقّق پیدا کند؛ این آنجایی است که من در امر انتخابات دخالت میکنم و در مقابل مخالفین و معارضین انتخابات می‌ایستم. (بیانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی ۱۳۹۶/۱/۱)
منبع: khamenei
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین