عصردنا، یدالله رحمانی روز پنجشنبه در شواری مسکن کهگیلویه وبویراحمد یادآور شد: برخی چالش های فراروی طرح نهضت ملی مسکن موضوع کمود منابع نیست بلکه مربوط به معارضات محلی و یا اجتماعی است که باید شخص فرماندار شهرستان و با هماهنگی سایر سایر بخش ها و متولیان امر در حوزه مسکن نسبت به حل این معضل اقدام کند.
وی بیان کرد: البته یکی از مشکلاتی که هم متقاضیان ، هم مسئولان محلی و خود اداره کل مسکن و شهرسازی به عنوان متولی به آن اذعان کرده اند مربوط به کم کاری و قفل شدن تسهیلات پرداختی در بانک های عامل است که باید این چالش در اسرع وقت مرتفع شود.
او گفت: برخی بانک ها در این راستا موضوع ناترازی و کمبود منابع نسبت به مصارف خود را دلیل اصلی در روند کند پرداخت تسهیلات و وام های مسکن در استان می دانند که به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و نباید بهانه ای برای ادامه کم کاری بانک ها شود و مسئولان و دستگاه هیا نظارتی در این راستا ظنارت خود را تشدید کنند.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: باید قبول کنیم که بانک ها امروز یک عنصر موثر از عناصر گوناگون در روند توسعه محسوب می شود و باید این نقش محوری بهع ویژه در استان کهگیلویه وبویارحمد پر رنگ تر دیده شود.
وی گفت: باید از تجربه طرح مسکن مهر و برخی مشکلات و چالش هایی که ان طرح داشت و متقاضیان را درگیر برخی کمبودهای زیرساختی کرده اند، درس بگیریم.
وی بیان کرد: ما نمی خواهیم و نباید متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن را گرفتار آن چالش ها و مشکلات گذشته کنیم.
او گفت: باید از هم اینک همه زیرساخت های لازم از بهداشت، امنیت، راه دسترسی، آب ، آموزش و هر آنچه سبب آرامش و رفاه حال شهروندان و متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن می شود با همکاری و هماهنگی بین بخشی حل شود .
معاون راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد هم گفت: روند پرداخت تسهیلات در حوزه های مختلف به ویژه در زمینه مسکن با توجه به قانون های دست و پا گیر و سخت گیری ها بانک ها با کندی پیش می رود.
علی محمد روستا بیان کرد: سختگیری های زیاد و بروکراسی های بی مورد از سوی بانک ها مانع جدی فراروی طرح ملی مسکن شده است.
وی با بیان اینکه سهل انگاری بانک ها در زمینه پرداخت وام ها به متقاضیان مسکن مشهود است، بر ضرورت همکاری همه جانبه بانکها در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن تاکید کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: سهم استان در طرح نهضت ملی مسکن ۴۷ هزار واحد در سطح شهرستان های ۹ گانه اعم از شهری و روستایی است.
وی بیان کرد: از این حدود ۴۷ هزار واحد مسکن ، ۱۷ هزار و ۳۱۸ واحد آن باید توسط اداره کل راه و شهرسازی و در شهرها ساخته شود.
راستا عنوان کرد: هفت و هزار و ۶۹۷ واحد آن نیز در قابل مسکن خودمالی است که متقاضی می سازد و دولت نیز تسهیلات در اختیار آن قرار می دهد.
پنج هزار و ۷۷۳ واحد هم باید در قالب طرح بازافرینی شهری و مناطق فرسوده شهری ساخته خواهد شد.
او گفت: ۱۶ هزار واحد نیز در قالب طرح مسکن روستایی باید ساخته شود.
راستا یادآور شد: در مجموع و تاکنون ۲۱ هزار و ۷۲۳ واحد در استان در حال اجرا است.