کد خبر: ۲۶۶۶۱
تاریخ انتشار:۱۱:۴۸ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۳
شرکتی که ۴۹ فقره وام گرفت!
عصر دنا: بررسی صورت مالی بانک پاسارگاد نشان می دهد این بانک، هزار میلیارد تومان وام بانکی، به شرکتی داده است که بررسی ها تابناک نشان داد رد پای این شرکت به یک هلدینگ خاص می رسد!
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

تابناک: بررسی آخرین اطلاعات منتشر شده از تسهیلات کلان غیرجاری بانک پاسارگاد نشان می‌دهد این بانک خصوصی با مدیریت مجید قاسمی، تا پایان خردادماه امسال طی ۴۹ فقره وام به شرکت پترو تار فراساحل، مجموعا یک هزار و ۶ میلیارد و ۴۴۵ میلیون و ۲۸۲ هزار تومان وام بانکی پرداخت کرده است که از این میزان، یک ریال هم بازپرداخت نشده است و این شرکت در لیست بدهکاران بانک پاسارگاد جای گرفته است.

نکته قابل‌تأمل در آمار بانک مرکزی، مدت قرارداد و ارزش وثیقه کالا و ضمانت‌نامه میان پترو تار فراساحل و بانک پاسارگاد است. به‌گونه‌ای که مدت قرارداد ۴۹ فقره وام پرداخت شده فقط یک ماه بوده و ارزش وثیقه این وام‌ها در جدول بانک مرکزی، صفر ریال درج شده است، اما همان طور که اشاره شد، یک ریال از وام‌ها به بانک پاسارگاد بازنگشته است!

 

بذل و بخشش بانک پاسارگاد برای شرکت خاص/ وام ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومانی که بازپرداخت نشد/ پای گلرنگ درمیان است یا خروج ارز؟

 

تغییر نامِ شرکتی که وام هزارمیلیاردی گرفت؟

برای بررسی چرایی عدم پرداخت تسهیلات هزارمیلیاردی، تصمیم گرفتیم با دفتر این شرکت تماس بگیریم تا از چندوچون ماجرا مطلع شویم، اما زمانی که با تلفن درج شده در سایت این شرکت تماس گرفتیم، اپراتور اعلام کرد: شما با هلدینگ پدیده شیمی پایدار تماس گرفته‌اید!

ابتدا حدس زدیم که شاید شماره‌تلفن را اشتباه گرفته‌ایم و دوباره با دقت بیشتری اعداد تلفن شرکت پترو تار فراساحل را انتخاب کردیم تا تماس حاصل شود، اما بازهم سر از هلدینگ پدیده شیمی پایدار در آوردیم. شرکتی که با یک جستجوی ساده در فضای مجازی و رسیدن به سایتش، به بخش آشنایی بیشتر با هلدینگ پدیده شیمی پایدار می‌رسیم که زیر این عنوان نوشته شده است: 

(هلدینگ پدیده شیمی پایدار یکی از زیر مجموعه‌های گروه صنعتی گلرنگ است که در سال ۱۳۸۴، با تکیه بر اندیشه‌های ارزنده بنیان‌گذار گروه صنعتی گلرنگ «استاد حاج محمدکریم فضلی» و بهره‌گیری از تجربه و تخصص مهندس سید محمدباقر فاضلیان، با هدف تمرکز بر محصولات و خدمات حوزه سلامت و بهداشت، پایه‌گذاری گردید.)

در این میان، دایره ابهامات در خصوص چرایی بذل و بخشش بانک پاسارگاد برای پرداخت ۴۹ فقره وام بانکی به شرکت مذکور، گسترده‌تر شد و حالا پای گلرنگ هم به این ماجرا باز شده است و نیازمند شفاف سازی از سوی این مجموعه و هلدینگ است.

آیا یک هزار میلیارد تومان وام بانکیِ بدون وثیقه، به نام یک شرکت کاغذی دریافت و سپس به هلدینگ مذکور رسیده است؟ یا اینکه شرکت پترو تار فراساحل، وام بانکی را گرفته است و بدون بازپرداخت، به یکباره، بی‌نام‌ونشان شده است؟ شاید هم معادل ارزی این وام کلان که با دلار امروز مرکز مبادله حدود ۲۰.۵ میلیون دلار می‌شود از کشور خارج شده است؟ این‌ها نمونه‌ای سوالات بی شماری است که باید از سوی بانک پاسارگاد، هلدینگ پدیده شیمی پایدار و مدیریت گلرنگ شفاف سازی و پاسخ داده شود.

مشت نمونه خروار در بانک پاسارگاد

این در شرایطی است که بانک پاسارگاد تا پایان خردادماه امسال، به سه مشتری‌اش که ذی‌نفع واحد آن‌ها گروه ارزش‌آفرینان پاسارگاد است پنج فقره تسهیلات پرداخت کرده است (تصویر زیر)؛ ولی در کمال تعجب از مجموع هزار و ۴۳۳ میلیارد تومان پرداخت تسهیلات به این سه مشتری، یک ریال هم بازپرداخت نشده است. این صرفاً مشت نمونه خروار است و مجید قاسمی بانک پاسارگاد در این باره تا به امروز هیچ‌گونه توضیحی ارائه نکرده است.

بذل و بخشش بانک پاسارگاد برای شرکت خاص/ وام ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومانی که بازپرداخت نشد/ پای گلرنگ درمیان است یا خروج ارز؟

شاید بهتر باشد تا معاونت نظارتی بانک مرکزی به این موضوع ورود کند تا مشخص شود که سازوکار این جیب به آن جیب در بانک پاسارگاد چگونه است؟ آیا برای مردم عادی و متقاضیان وام‌های خرد و ازدواج هم چنین تسهیلگری‌هایی می‌شود یا فقط برای خودی‌ها امکان‌پذیر است؟

بذل و بخشش بانک پاسارگاد برای شرکت خاص/ وام ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومانی که بازپرداخت نشد/ پای گلرنگ درمیان است یا خروج ارز؟

تابناک آمادگی دارد توضیحات بانک پاسارگاد، شرکت پترو تار فراساحل، هلدینگ پدیده شیمی پایدار و مدیریت گروه صنعتی گلرنگ در خصوص ابهامات و سؤالات مطرح شده در این گزارش را با هدف شفاف‌سازی و تنویر افکار عمومی منتشر کند.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
ضعیف ترین استاندار کهگیلویه و بویراحمد چه کسی است؟
سید علی احمدزاده
حسین کلانتری
علی‌محمد احمدی
سید موسی خادمی
سید حسین صابری
اکبر نیکزاد
سید مسعود حسینی