به گزارش عصر دنا، نامه سرگشاده علی احمدی کتج، فرزند شهید و کارشناس ارشد آب به آیتالله دکتر رئیسی رئیس جمهور محبوب و انقلابی ایران اسلامی در آستانه سفر دوم هیئت دولت به استان کهگیلویهوبویراحمد به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
حضرت آیتالله دکتر رئیسی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، سلامعلیکم
ضمن عرض تبریک ایام دهه ولایت و امامت و اعیاد با سعادت و مبارک قربان و غدیر و در آستانه تشریففرمایی به استان غنی بالقوه و محروم بالفعل(ناشی از عملکرد ضعیف مدیران نالایق) کهگیلویهوبویراحمد، بدینوسیله به استحضار عالی میرساند اینجانب علی احمدی فرزند شهید، کارشناسارشد منابع آب با سابقه ۲۸ سال کار در شرکت آبمنطقهای و منتسب به جریان انقلابی، از باب وظیفه و واجب دینی و قانونی امربهمعروف و نهیازمنکر، مطالبهگری و جهاد تبیین مورد تأکیدات مقام معظم رهبری و جنابعالی، با امید به دولت انقلابی و مردمی، تصمیم گرفتم که به صورت محرمانه(از بیم سواستفاده معاندان و مخالفان نظام)، مشکلات، چالشها و تخلفات موجود در اکثر طرحهای آبی استان و راهکارهای علمی و عملی رفع آنها را که صدها هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت و بیتالمال را بدون انجام فرایند قانونی و مطالعات جامع کارشناسی، از ۲۰ سال پیش تاکنون، بدون پیشبینی و تحقق اهداف به مصرف ناصحیح رسانده یا خواهد رساند را به سمعونظر مدیران استانی و ملی برسانم، لذا از ۱۵ ماه قبل با ارسال نامههای محرمانه متعدد به استاندار، وزیر نیرو و معاون آب و آبفای وزیر و با مراجعات حضوری و تلفنی به دفاتر آنها، خواهان وقت ملاقات برای بیان صریح و کارشناسی مشکلات بیش از ۱۰ طرح آبی شدم، که متأسفانه یا هیچ جوابی ندادند و یا بعضاً (دفتر استاندار و معاون وزیر)، به صراحت از دادن وقت ملاقات یا دستور بررسی امتناع نموده یا به کسانی ارجاع دادند که هیچوقت پیگیری نشد و به مثابه دنبال نخودسیاه فرستادن بود!!! حتی نامهای به معاون محترم اجرایی رئیس جمهور(در سفر به استان در ۷۰ روز قبل) تحویل دادم و آنرا را ارجاع داد به همین افراد فوقالذکر و گرفتار به سرنوشت نامههای قبل!!!!
از آنجایی که استاندار و مدیران استان، سفر هیئت دولت را به گونهای مهندسی خواهند کرد که صدای منتقدان به گوش شما نرسد و حتی دیوار دفاتر حراستها و بازرسیها برای حفاظت از جایگاه مدیران(نه احقاق حق مراجعان)چنان بلند و مخوف است که امیدی به رسیدن نامههای مهم به دست شما وجود ندارد، مجبور شدم به خاطر اینکه در مقابل آیندگان، متهم به کمفروشی و مصلحتاندیشی سیاسی و محافظهکاری منفعتطلبانه جریانی نشده و فردای قیامت شرمنده شهداء و امامین انقلاب نباشم، از رسانهها و افکار عمومی کمک گرفته تا شاید بتوانم بخشی از مشکلات طرحهای آبی استان را در قالب نامه سرگشاده به استحضار شما برسانم!!!
داستان تلخ این طرحها بسیار مفصل و به واسطه تعارض منافع، هم خطرناک است و هم در یک مکتوبه نمیگنجد و به جلسات کارشناسی برای بیان دقیق جزئیات طرحها نیاز هست که گویا مدیران، نه وقت این کار را دارند و نه تخصص، تجربه، حوصله و انگیزهای (معلوم نیست اولویت با چه اموریست که از بررسی مشکلات طرحهای عمومی چندین هزارمیلیاردی مهمتر است؟!!)
ولی خلاصه اینکه، در استان محروم ما، طرح آبی بزرگ و غیرکارشناسی مثل تأمین آب دهدشت غربی وجود دارد که مطالعات سیاسی آن در دولت آقای خاتمی شروع و در دولت آقای احمدینژاد با هدف تأمین آب کشاورزی ۵۷۰۰ هکتار اراضی دیم به صورت پمپاژ از رودخانه مارون با حدود۳۰۰ متر اختلاف ارتفاع و صرف انرژی برق و با تبلیغات وسیع مدیران وقت(که بعضاً الان هم در قدرتاند) کلنگزنی شد و اکنون بعد از ۱۲ سال، به مثابه استخوان لای زخم، کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نیاز به بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار، که با این سرعت کار، بیشاز ۱۰۰ سال دیگر زمان لازم هست تا شاید به بهرهبرداری برسد و نه تنها کسی پاسخگو نیست، بلکه فرصت مغتنمی بوده و خواهد بود برای مدیران ملی و استانی و نمایندگان مجلس، که به جای پاسخگویی و محاکمه، سالهای متمادی در بازدیدها، با عکسها و مصاحبههای آنچنانی، ژست منجی گرفته و ماهی هدف خود را صید و به درجات عالی مدیریتی و نمایندگی ارتقا یابند!!!
در حالیکه این طرح مجروح، نه به بار است و نه به دار، اخیراً شاهدیم که با تبلیغات وسیع مدیران و نمایندگان، ضمن تحریک احساسات ناسیونالیستی مردم، به دنبال مجوز احداث سدآبریز در بالادست همین طرح نیمهتمام و بر روی همین رودخانه مارون، با هدف تأمین آب کشاورزی بیش از ۲۰ هزارهکتار از اراضی دهدشت و چرام میباشند تا با افتخار، پرونده احداث طرح آبی سیاسی و غیرکارشناسی دیگری را باز کنند!!!
چرا که آب رودخانه مارون در محل پیشنهادی سدآبریز، دارای کیفیت عالی برای شرب مردم است که میتواند تا ۵۰ سال آینده، آب دهها شهر پاییندست از جمله دهدشت، چرام، سوق و لنده را به صورت ثقلی تأمین نماید، ولی با طرح پیشنهادی فعلی، قرار است این آب با کیفیت، برای مصرف کشاورزی، انتقال بینحوضهای داده شود و متأسفانه، آب سدکوثر با کیفیت نامناسب برای شرب(در مقایسه با آب سد آبریز)، و کیفیت مناسب برای کشاورزی، با ۶۰ کیلومتر مسافت و بیش از۴۰۰ متر اختلاف ارتفاع، با مصرف انرژی برق، در قالب طرح آبرسانی به همان شهرهای چهارگانه فوقالذکر، در حال اجراست و قرار است برای شرب مردم پمپاژ شود!!!
جناب آقای رئیسجمهور! این یکی از هنرهای مدیریتی در استان ماست که لقمه را دور سر پیچانده و به خورد مردم میدهند!!(آب با کیفیت شرب، برای کشاورزی و آب با کیفیت کشاورزی برای شرب همان مردم!!!) البته اگر اجازه دهند و به قبای مدیریتیشان بَر نخورد، میتوان با تغییر ابعاد و اهداف سدآبریز، علاوه بر تولید برق و تأمین آب کشاورزی حوضه مارون، هم آب شرب این چهارشهر، هم آب شرب شهرهای تحت پوشش سدکوثر در استان(گچساران و لیکک) و استانهای خوزستان، بوشهر و بندرعباس را به صورت ثقلی تأمین و هم آب کشاورزی اراضی دهدشت و چرام را در حوضهآبریز زهره (بدون انتقال بینحوضهای) تأمین شود!!!
جناب دکتر رئیسی! داستان غمانگیز طرحهای غیرکارشناسی آب در استان ما، محدود به ۴ طرح فوقالذکر(دهدشت غربی، لیکک، چهارشهر و سدآبریز) نمیباشد و در مرکز استان، در حالی قرار است طرح سامانه انتقال آب سدتنگسرخ به یاسوج، با اعتبار بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان، با حدود۴۰ کیلومتر خط انتقال لوله فلزی و چندین کیلومتر تونل و تخریب محیط زیست و منابع ملی و چندین هکتار جنگلهای انبوه، آب سد را برای شرب شهر یاسوج منتقل و سپس پمپاژ نماید، که به لحاظ قرارگیری سد در بالادست شهر یاسوج، هم میتوان بدون حتی یک ریال هزینه، و بدون تخریب این همه جنگل و مرتع، بدون تغییر در کمیت و کیفیت آب سد( و حتی با افزایش کمیت و کیفیت آب، بدلیل پیوستن چشمههای پُرآب و دارای کیفیت بهتر در طول مسیر(از جمله چشمه خرمناز))، با رهاسازی آب شرب در مسیر مطمئن رودخانه، آب را از ۴۰ کیلومتری به ورودی شهر یاسوج رساند و با ورود آب رودخانه به تصفیهخانه ورودی شهر، که قرار است در سفر دوم تکمیل شود و در صورت نیاز، با افزایش ظرفیت آن، با کمتر از ۱۵ درصد هزینه تونل و خط لوله، آب شرب مردم را تأمین نمود، و هم با رهاسازی آب سد در طول ۴۰ کیلومتری رودخانه، ضمن استفاده زیستمحیطی، میتوان آب رودخانه را برای مصارف محدود کشاورزی اراضی اطراف شهر یاسوج پمپاژ نمود و آب با کیفیت عالی دو چشمه بزرگ و پُرآب آبشار یاسوج و تنگ مهریان را که فعلاً تا کمتر از ده سال آینده (به دلیل توسعه شهر)به مصرف محدود کشاورزی میرسند و کمتر از سه کیلومتر با شهر فاصله دارند را به صورت ثقلی برای شرب مردم منتقل نمود!!! ولی گویا در استان ما، هرچه طرحها بزرگتر و پیچیدهتر و طولانیمدتتر و پُرهزینهتر و دیربازدهتر باشند، بیشتر مورد استقبال مدیران و سیاسیون واقع میشوند!!!
حضرت آیتالله رئیسی! سد سقاوه که قرار است با افتخار مدیران در سفر دوم شما کلنگزنی شود، اولاً حجم آن حدود ۶ میلیون مترمکعب(یعنی نصف سدشاقاسم، حدود 3 درصد سدتنگسرخ و حدود یک درصد سدکوثر) میباشد و بیشاز ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه ساخت دارد، ولی در کمال تعجب، کلنگزنی این سد بسیار کوچک را به عنوان یک طرح بزرگ تبلیغ میکنند؟!! دوماً مطالعات فاز اول این سد، انجام و مصوب نشد و مجوز ماده ۲۳ آن کاملاً سیاسی و بدون انجام فرایند قانونی صادر شد، سوماً با این اعتبار سرمایهگذاری، که بیشتر از هزینه ساخت سد تنگسرخ خواهد بود، میتوان ده برابر این حجم آب را از رودخانههای پُرآب بشار و مارون مهار، استحصال و به مصارف صنعت و کشاورزی منطقه رساند!!! از مدیران بپرسید که چرا باید در استان پُرآب ما، برای مهار ۶ میلیون مترمکعب آب، بیشاز ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه کرد؟!! ضمن اینکه، در سفر اول شما، بازدید از سد تنگسرخ، در اولویت استان بود و در جمع مردم منطقه اعلام نمودید که این سد در سال ۱۴۰۱ آبگیری خواهد شد، ولی الان و در سال ۱۴۰۲ در حالیکه کمتر از ۶۰ درصد پیشرفت دارد هم به وعده شما عمل نشد و آبگیری نشد، هم در سفر دوم جای خود را به سد سقاوه داد و گویا دیگر در اولویت نیست!!!
جناب آقای ريیسجمهور! در استان ما، به همت وزیر کشور، با تقسیم مدیریتها و غنایم جریان انقلابی بین نمایندگان مجلس و استاندار(دور تسلسل باطل انتخاب استاندار و نمایندگان)، مدیرانی انتخاب میشوند که به جای احداث سد شیو در حوزه گچساران و باشت، که آب شرب، صنعت و کشاورزی منطقه را به صورت ثقلی تأمین مینمود، با نظر غیرتخصصی نماینده وقت مجلس، این سد از دستور کار خارج و به عنوان جایزه، ۵ ایستگاه پمپاژ با اختلاف ارتفاع تا ۴۰۰ متر، بدون انجام مطالعات، کلنگزنی و جایگزین شدند که سه مورد از آنها(آبرسانی به باشت، دشت مور و مخازن انتقال آب از سد چمشیر)، بعد از هزینه شدن بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان، به دلایل عدم توجیه فنی و اقتصادی، فعلاً متوقف شدند و مدیران وقت، به جای محاکمه و پاسخگویی، در وزارت نیرو به جایگاه بالاتر ارتقاء یافتند و کسی هم نه در سفر و نه در حضر، از این طرحها و دلایل شروع و توقف آنها سراغی نمیگیرد!!!
جناب آقای دکتر! استاندار در جلسات متعدد با گروهها و جریانات مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، بارها با صراحت اعلام نمود که وزیر کشور تأکید کرد باید در انتخاب مدیران استان، کاملاً با نمایندگان هماهنگ باشید، ولی از زمان تذکر رهبر عزیز انقلاب به نمایندگان و نهی آنان از دخالت در انتخاب مدیران، هم استاندار و هم نمایندگان، اسم دخالت را به مشورت تغییر دادند، ولی چون به خلوت میروند آن کار دیگر میکنند!! در این استان، باید آویزان به نمایندگان و سیاسیون باشی تا در مدیریتها و تصمیمگیریها نقش داشته باشی و شایستهسالاری در اولویت اول نیست!!
آیا تقسیم مدیریتها بین نمایندگان و استاندار، با آرمانهای شهدا و منویات مقام معظم رهبری منافات ندارد؟!!!
جناب رئیسجمهور محترم!دراستان محروم کهگیلویهوبویراحمد برای آبرسانی به دیشموک و چاروسا، به جای تکیه و تأکید بر انجام مطالعات جامع کارشناسی، با نظر غیرکارشناسی نماینده وقت و فعلی مجلس و بدون مطالعه، طرحی غیرقانونی و بدون اخذ مجوز ماده ۲۳ کلنگزنی شده که قرار است از فاصله بیشاز ۱۲ کیلومتری، با اختلاف ارتفاع ۶۰۰ متر، آب شرب مردم را با صرف انرژی برق، با اعتبار بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان پمپاژ نماید، در حالیکه طرحی وجود دارد که با کمتر از ۲۰ درصد این هزینه، در فاصله کمتراز سه کیلومتری شهر دیشموک، آب با کیفیتی را میتوان به صورت ثقلی یا با پمپاژ کمتر از ۲۰۰ متر، تأمین نمود و بقیه این اعتبارات را به مصرف سایر نیازهای مردم محروم دیشموک رساند!!! ولی گوش شنوایی برای این طرحهای مهم نیست!!!
آقای رئیسجمهور! استاندار، وزیر و معاونین آنها و مدیران در استان ما، متأسفانه به جای بیان حقایق به مردم و مقامات مافوق، مسائل و مصائب بزرگ را نمیبینند و مباحث غیرکارشناسی و جزئی را با تبلیغات وسیع، بزرگنمایی میکنند! یک مورد افتتاح سدچمشیر گچساران است، که هم در خروجی استان ما واقع شده و تأمین آب مورد نیاز استانهای خوزستان و بوشهر و تولید برق را محقق مینماید(که کاری مهم و اساسی برای کشور و استانهای ذینفع میباشد) و هم تمام مراحل مطالعات، اجرا، نظارت و بهرهبرداری آن(جز در حد همکاری بینبخشی)، بدون هرگونه ارتباطی با استان ما انجام گرفت، ولی مسئولین استان، چنان با آبوتاب، افتتاح آنرا تبلیغ میکنند، که انگار با عرقریختن شبانهروزی آنها ساختهشده است، ولی کسی از آنها نمیپُرسد که اگر قدرت ساخت این سد با حجم مخزن یک میلیاردو هشتصدمیلیون مترمکعب را دارید، چرا سد سرپری دهدشت که ۶۰۰ برابر کوچکتر از سد چمشیر است، بعد از ۱۲ سال، کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؟!!(هرچند که سد سرپری هم فاقد مبنای کارشناسی است!!)
مورد دوم اهمیت ندادن به پیشنهادات و طرحهای بزرگ و بزرگنمایی اقدامات جزئی، این است که استاندار و معاونین ایشان، برای طرح مشکلات همه طرحهای آبی استان، حاضر نیستند به یک فرزند شهید دارای تحصیلات عالی و تجارب ۲۸ ساله، وقت ملاقات دهند، منتها در زادگاه بنده، برای مرمت یک جاده خاکی روستایی به طول سه کیلومتر، چنان کارناوال تبلیغاتی راه میاندازند یا برای سه کیلومتر آسفالت جاده روستایی، حتی قبل از آسفالت، عوامل تبلیغاتی خود را فعال میکنند که به دروغ، از طرف خانواده شهداء متنهای تقدیر و تشکر و دعای خیر در رسانهها و فضای مجازی منتشر نمایند، که گویا شقالقمر کردهاند!! یا اینکه به دغدغههای تخصصی و عامالمنفعه یک فرزند شهید توجهی ندارند اما دنبال کشاندن یک مادر محترم شهید شاخص از لنده به فرودگاه برای تزیین مراسم استقبالاند!!! آیا این موارد، سوءاستفاده از جایگاه خانواده شهداء نیست؟!! آیا این اقدامات، از مصادیق کوچکنمایی مسائل مهم و بزرگنمایی مباحث جزئی نیست؟!!
جناب دکتر رئیسی! شما که قاضالقضات بودی و هستی و موانع توسعه و پیشرفت و گلوگاههای فساد را به خوبی میشناسی، ملاحظه بفرما، وقتی در استان کوچکی مثل کهگیلویهوبویراحمد و در یکی از شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو در استان(کوچکترین شرکت)به نام شرکت آب منطقهای، و فقط در بخش طرحهای در حال مطالعه و اجرا، این همه طرح غیرکارشناسی نیمهتمام وجود دارد که هزاران میلیارد تومان اژ منابع عمومی دولت را بدون تأثیرگذاری بر معیشت و اقتصاد مردم، فدای سیاسی کاری مدیران و نمایندگان میکنند، «تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!!!»،تازه اینها تنها بخشی از صدها مشکل اساسی در مجموعه آب است، و نتیجه نامدیریتی و کلنگزنی طرحهای غیرکارشناسی و صرفاً سیاسی در کشور باعث شده که بیش از ۵۰ هزار طرح نیمه تمام وبال گردن دولت باشند!! البته این سیاسیکاریها مختص دولت جنابعالی و مجلس فعلی نیست، ولی تداوم و تشدید آن در این مقطع و توسط دولت ومجلس انقلابی، برای دلسوزان. نظام پذیرفته نیست!! منتظر دستور ویژه حضرتعالی خواهم بود.
اللهم عجل لولیکالفرج الهی آمین
با تشکر و عذرخواهی به خاطر اطاله کلام، ولی کاش مشکلات و تخلفات کمتر بود تا کمتر مینوشتم یا اصلاً نبود!!!
علی احمدی
عالی و بی نظیر بیان شده بیشتر موارد در این مقاله آمده
احسنت به آقای احمدی
خدا خیر نده بانی این مدیران نالایق را که همه جا هستن از جمله خود استاندار و مدیران کل راهداری و راه و شهرسازی و جهاد و بنیاد مسکن و ..... اینا فقط خیانت میکنن به این مردم مظلوم