تاریخ انتشار:۱۰:۵۱ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
عصر دنا: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: متخلفان برداشت بدون مجوز گیاهان دارویی و خوراکی در مراتع استان به میزان هر بوته ۳۰ تا ۸۰هزار تومان جریمه می شوند.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

گودرز باقری فرد با اشاره به اینکه بوته چینی گیاهان دارویی و خوراکی جرم است گفت: قرقبانان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در حال رصد مراتع استان برای شناسایی سودجویان بوته چینی هستند.

او با یادآوری اینکه برخی از گونه های خوراکی و دارویی استان بر اثر برداشت بی رویه در حال انقراض هستند می گوید: بوته چینی گیاهان دارویی مختلف به ویژه بن سرخ، آنغوزه،باریجه،کلوس و سایر گونه ها جرم است و با خاطیان برخورد می شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه این اداره تنها ۹۰ نیروی قرقبان دارد که برای صیانت بیش از ۸۰۰ هزار هکتار مرتع بسیار کم است از شهروندان به ویژه جوامع محلی خواست نسبت به ثروت های طبیعی مراتع مسئولیت پذیر باشند.

باقری فرد کمبود اعتبار را یکی از چالش های منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد برای صیانت از مراتع در برابر تهدیدهایی مانند کوچ زود هنگام عشایر و برداشت گیاهان دارویی و خوراکی دانست.

به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، درحالی که اعتبار مورد نیاز برای صیانت از مراتع استان ۶ میلیارد ریال است امسال ۲ میلیارد ریال از محل منابع ملی برای این موضوع اختصاص یافته است.

او با بیان اینکه ۲ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته برای پیشگیری از کوچ زود هنگام و برداشت بی رویه گیاهان دارویی و خوراکی از محل منابع مالی پیش بینی شده از مسئولان استانی خواست برای جبران کمبود اعتبارات ذکر شده چاره اندیشی کنند.

باقری فرد در مورد پیشگیری از کوچ زودهنگام عشایر از مناطق قشلاقی به ییلاق تصریح کرد: زمان کوچ از طرف ستاد کوچ دهم تا پانزدهم اردیبهشت تعیین شده و منابع طبیعی استان با تشکیل تیم های حفاظتی برای پیشگیری از کوچ زودتر از موعود اقدام کرده است.

کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوع‌ترین استان‌های کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است به گونه ای که به گفته کارشناسان به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید.

این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات استان یافت می‌شود.
علاوه بر این از بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه می توان به عنوان گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد نام برد که در فصول مختلف مورد دستبرد سودجویان قرار می گیرد و همین امر نسل این گیاهان را در معرض نابودی قرار داده است .

کهگیلویه و بویراحمد ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و۸۸۰ هزار هکتار جنگل دارد.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین