کد خبر: ۱۵۴۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار:۱۳:۱۸ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
سید مهدی خرسندی
عصر دنا: سید مهدی خرسندی روانشناس بالینی در یادداشتی آموزشی به بررسی اثرات منفيِ هراس ناشی از کرونا بر ذهن، رفتار و روان پرداخته است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

سید مهدی خرسندی: در چند روز گذشته و با شیوع بیماری کووید-١٩در کشور، موج اضطراب و استرس این ویروس و نگرانی از مبتلاشدن به آن، سلامت روان جامعه را تحت تأثیر قرار داده و باعث آشفتگی و نا آرامی ذهنی و روانی افراد گردید، که این هراس اجتماعی و احساس ناامنی ناشی از بیماری کرونا را می‌توان تهدیدی جدی برای سلامت روانی افراد تلقی کرد، به گونه‌ای که با تشدید این نشخوار‌های ذهنی، فرد دچارآسیب‌های جدی روانی از جمله وسواس خواهد شد.

اضطراب حاصل از شیوع ویروس کووید-١٩ در برخی آنقدر جدی و شدید شده است که با علائم جسمی، روانی، عاطفی و رفتاری همراه شده است و حتی علائم وسواس مشاهده می‌شود، به شکلی که برخی افراد با احساس درد به مراکز درمانی مراجعه کرده و پس از مدت کوتاهی متوجه می‌شوند که اغلب درد‌های آنان زمینه‌های ذهنی دارد و یا از ترس ابتلا به بیماری کرونا آنقدر دست هایشان را می‌شویند که دچار قارچ و اگزمای پوستی شده اند، در نظر داشته باشیم که وحشت و هراس، قوای ایمنی بدن را کاهش می‌دهد و صدمات جدی به جسم و روح افراد وارد می‌کند.
 
 تردیدی نیست که همه ویروس‌های عفونی می‌توانند به طور جدی آسیب زا باشند که باید ضمن حفظ آرامش و با رعایت نکات ایمنی، بهداشت فردی و عمومی و عمل به توصیه‌های علمی و آموزشی، این ویروس را از خود دور کرد، چرا که کرونا ویروسی است که با سپری شدن دوره‌ای تبش فروکش می‌کند، اما وحشت بیهوده‌ای که درباره کرونا در مردم ایجاد شده، وحشتی کاذب و مضر است که فرآیند مقابله را دشوار‌تر می‌سازد.

 باید به این نکته توجه داشت که بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید، میزان مرگ ومیر و بیماری‌زایی‌اش به مراتب از بیماری آنفلوآنزا کمتر است و با عمل به توصیه‌های بهداشتی و همین مراقبت‌های ساده و اصولی می‌توانیم ویروس را شکست دهیم و دیگر لازم نیست این همه ترس و اضطراب را به خود راه دهیم، چون عوارض روانی، مانند وسواس، اضطراب و استرسِ حاصل از این ویروس در بُعد روانی فرد از بین
نمی‌رود وعواقب جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
 
 با تاکید بر لزوم پرهیز از وسواس به والدین نیز توصیه می‌کنم در نظر داشته باشند که کودکان در خانه نظاره گر رفتار‌های وسواسی، کلافگی فکری، ناامنی روانی و نگرانی‌های بیش از حد آن‌ها هستند و در نظر بگیرند که این مسائل تنش آفرین بر روی جسم و روح آنان نیز تاثیرگذار خواهد بود
ارسال به دوستان
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
جناب خرسندی، کشندگی از آنفلونزا بیشتر است. مطالعات جدیدتر را هم بررسی فرمایید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.