تاریخ انتشار:۰۰:۳۲ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴

هشدار درباره آبیاری مزارع با فاضلاب در کهگیلویه و بویراحمد/ تجهیزات پزشکی بلااستفاده در استان در حال مستهلک شدن است

عصر دنا: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت، به عمده چالش‌های پیش روی بخش بهداشت و درمان استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخت.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش عصر دنا، سیده رقیه پناهی در جمع خبرنگاران گفت: طرح پزشک خانواده متوقف نشده و در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و شهرهای چون یاسوج،دهدشت و گچساران با عنوان پزشکی خانواده شهری  فعال  و درحال اجرا است.

وی برنامه هفته سلامت را چنین شرح داد؛ برگزاری مراسم زنگ سلامت و همایش استانی و شهرستانی و تقدیر از فعالان عرصه سلامت، عیادت از بیماران، اجرای برنامه های خبری و کارشناسی ، سخنرانی پیش از خطبه های جمعه، ُبرپایی چادر سلامت در مصلی، پیاده روی پرسنل در یک مسیر عمومی و افتتاح پروژه های استانی و شهرستانی از جمله برنامه های هفته سلامت است.

کمبود پزشک متخصص و تجهیزات

وی کمبود پزشکان متخصص در رشته‌های اورژانس، داخلی، بیهوشی و جراحی قلب را از مشکلات اصلی استان عنوان کرد و افزود:  تجهیزات قلب در استان موجود است اما این بلا استفاده بودن در طول زمان موجب مستهلک شدن این ابزار میشود و باید یادآور شد مسئله، کمبود نیروی انسانی متخصص است.
بدهی‌های سنگین و پروژه‌های نیمه‌تمام
 
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بدهی‌های دانشگاه را ۳۸۴ میلیارد تومان در بخش دارو و ۳۳۸ میلیارد تومان در بخش پرسنلی اعلام کرد و گفت: ۵۳ میلیارد تومان از درآمد ماهانه صرف حقوق کارکنان می‌شود که اگر این منابع به تجهیز بیمارستان‌ها اختصاص یابد، بخشی از مشکلات حل می‌شود.
 پناهی همچنین به وجود ۷۲ طرح عمرانی نیمه‌تمام از جمله دانشکده‌های دندانپزشکی  که از سال ۱۳۹۲ و پرستاری از سال ۱۳۹۴ متوقف شده اشاره و تأکید کرد: اولویت تکمیل این پروژه‌ها است. 
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انتصاب مدیریت‌ها در این مجموعه را براساس  توانایی ،تخصص ،تعهد و اخرین ویژگی سیاست‌های دولت عنوان کرد و گفت: علوم پزشکی جای سیاسی کاری نیست و بنای ما تخصص و توانایی افراد است.

فاضلاب و سلامت آب آشامیدنی
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز با اشاره به چالش آبیاری مزارع با فاضلاب در استان گفت: علت این کار کمبود بارندگی و اب نیست،پایش ورود فاضلاب انجام شده، اما حل این مشکل نیازمند مطالبه‌گری مردمی و همکاری بین‌بخشی است واگرچه بازدهی و برداشت محصول مهم است اما کیفیت بخشی و سلامت زراعت اهمیت بیشتری دارد.

مسلم شریفی افزود: ۹۰ درصد آزمایش‌های آب آشامیدنی استان سلامت آن را تأیید می‌کند.


ساماندهی فودکار ها در دستور کار قرار گرفت

وی به ضرورت نظارت بر اغذیه فروشی‌ها و فود کارها اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی برای ساماندهی و استقرار آن‌ها در محل‌های مشخص در دستور کار است و قصد مزاحمت برای کسب‌وکارها را نداریم، اما این اصناف باید عدم آسیب زایی برای مردم را تضمین کنند .


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: در پویش "نه به تصادف" که وزارت بهداشت بانی آن بوده و از اوایل اسفندماه آغاز شده و پویش موفقی بود ک سازمان های مختلف همچون پلیس راهور،  راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، اورژانس و..در اجرای آن همکاری داشتند.


شریفی با اشاره به اینکه هنوز نتایج اجرای این طرح بیرون نیامده گفت:  اما آنچه مطرح شده کاهش نرخ تصادف و مرگ و میر بوده است.

وی تاکید کرد: فاز اول این طرح پایان یافت و فازهای بعدی دردست اقدام است ولی  اجرای آن نیازمند فرهنگ سازی  در استان است و امید که سایر سازمانها و نهاد ها همکاری لازم را داشته باشند.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.