کد خبر: ۳۰۸۱۴
تاریخ انتشار:۰۰:۱۵ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۴

ناترازی انرژی قیمت تمام شده لوازم خانگی را غیررقابتی می‌کند

عصر دنا: دبیر کل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران گفت: یکی از تبعات قطعی برق صنایع، غیررقابتی شدن قیمت تمام شده تولید در مقایسه با محصولات مشابه خارجی است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

«امید فاضلی‌نیا» با اشاره به اینکه قطع برق مهمترین مشکل تولید به شمار می‌رود، اظهار داشت: سال گذشته به خاطر ناترازی انرژی مشکلات زیادی برای صنایع به وجود آمد که امسال با قطعی زود هنگام مشکلات دو چندان خواهد شد.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را سال سرمایه گذاری در تولید نامگذاری کردند تا اهتمام جدی تری به موضوع تولید صورت بگیرد و مشکلات صنایع و بنگاه های تولیدی رفع شود.

دبیر کل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران اضافه کرد: باید برنامه‌های توسعه‌ای در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه شود تا تولیدکنندگان با نگهداشت سرمایه ها از تولید خارج نشوند و به بهره وری تولید اقدام کنند.

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی قیمت تمام شده تولید را غیر رقابتی می‌کند، گفت: حتی در زمانی که قطعی برق و گاز وجود دارد تولیدکنندگان موظف هستند که هزینه های ثابت تولید و هزینه‌های دستمزد و جاری را پرداخت کنند این در حالیست که تولیدی صورت نمی گیرد و یا با کاهش مواجه است.

فاضلی نیا عنوان کرد: ناترازی انرژی باعث شده است تا هزینه‌ها افزایش پیدا کرده و قیمت تمام شده نیز غیر رقابتی شود و حتی در بعضی از کارخانه ها شاهد تعدیل نیروی کار باشیم.

وی با بیان اینکه باید بر روی افزایش داخلی سازی تمرکز کنیم گفت: بایستی روی توسعه صادرات و برندینگ سرمایه گذاری شود تا با معرفی کالاهای داخلی به بازارهای همسایه، فشار از سبد ارزی کشور کاهش پیدا کند و منجر به ارز آوری شود.

سرمایه گذاری در تولید به رقابت پذیری لوازم خانگی منجر می شود

دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران تاکید کرد: هر قدر سرمایه گذاری بیشتر شود، به طور قطع رقابت پذیری در کیفیت و کمیت کالاها افزایش پیدا می کند و قیمت تمام شده روند کاهشی را طی می کند.

وی روی برندسازی تاکید کرد و گفت: در صورتی که عمق ساخت داخل بیشتر شود برندسازی و هویت بخشی افزایش پیدا کند پذیرش برای کالاهای ایرانی در داخل و خارج بیشتر خواهد شد و گرایش مردم به تولیدات داخلی سوق پیدا می کند.

فاضلی نیا ابراز داشت: رونق تولید لوازم خانگی به تکمیل زنجیره ارزش افزوده و سایر صنایع وابسته کمک می کند.

ناترازی انرژی، قیمت تمام شده لوازم خانگی را غیررقابتی می‌کند

وی به مشکلات صنعت لوازم خانگی و تولیدکنندگان تاکید کرد و اشاره کرد و گفت: در کنار ناترازی انرژی، افزایش نرخ برق، آب و گاز، هزینه های حمل و نقل و کمبود نقدینگی از دیگر مشکلات است اکنون سود تسهیلات بانکی بالاست و تناسبی با رقابت پذیری ندارد.

دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات این صنعت بحث مواد اولیه است که مشمول کشف قیمت، قیمت گذاری و مباحث واردات می شود.

وی بحث قاچاق را یکی دیگر از معضلات این صنعت عنوان کرد و گفت: بر اساس برآوردها و گزارش های صورت گرفته حدود ۴۰ درصد از بازار لوازم خانگی نزدیک ۲ میلیارد دلار به بحث قاچاق در حوزه لوازم خانگی است.

فاضلی نیا خاطر نشان کرد: ممنوعیت واردات لوازم خانگی در راستای حمایت از تولیدکنندگان در سال ۱۳۹۷ کلید خورد اما اکنون در بازار شاهد لوازم خانگی خارجی به صورت قاچاق هستیم که در یک فضای غیر رقابتی و بدون پرداخت هزینه ها قرار دارند.

منبع: مشرق
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.