کد خبر: ۱۲۲۲۵
تاریخ انتشار:۲۱:۱۰ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۵
مرعشی:
عصر دنا: علیرضا بهشتی، از فعالان اصلاح‌طلب با سیاه‌نمایی از اوضاع ایران اسلامی گفته است: مشارکت مردم در ایران رو به افول است!
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir): «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه، 7:30 دقیقه صبح با بسته خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید...

***

پاره کردن هر عکسی مجازات دارد غیر از عکس امام(ره)...

مرعشی: دوستان چپ در مجلس سوم از رهبری آیت‌الله خامنه‌ای راضی نبودند!/ پاره کردن هر عکسی مجازات دارد غیر از عکس امام(ره)علی صوفی، فعال سیاسی و عضو شورایعالی اصلاح‌طلبان به تازگی طی اظهاراتی که در روزنامه الکترونیکی امید ایرانیان (نزدیک به محمدرضا عارف) منتشر شد به دفاع از طرح دوفوریتی اصلاح‌طلبان مجلس برای به زندان بردن صاحبان سؤال در مراسم سخنرانی پرداخت.

او در بخشی از صحبت‌های خود می‌گوید:

«در فضای فعلی کشور خوب است که قوانینی برای جلوگیری از خودسری در کشور وضع شود و در آستانه انتخابات قانون محکمی داشته باشیم. چراکه در قانون این موضوع در نظر گرفته شده است که اگر کسی پوستر فردی را پاره کرد و یا ستادی را به هم زد شامل مجازات می‌شود.»[1]

*هم‌اکنون حدود 7 سال از فتنه سال 88 می‌گذرد...

فتنه‌ای که در یکی از بارزترین رفتارهای خود، حامیانش را واداشت تا عکس امام راحل را پاره کنند و هلهله‌کنان در کنار قطعات آن به پایکوبی بپردازند.

در فتنه کوی دانشگاه در سال 78 نیز همین رخداد درباره رهبر معظم انقلاب اسلامی رخ داد و اغتشاشگران عکس معظم‌له را پاره کرده و به زیر پا انداختند.

اکنون سؤال و محل تأمل اینجاست که چرا جریان سیاسی خاص نسبت به هیچیک از این رخدادها و عوامل بروز آن، واکنش خاصی از خود نشان نداد و حتی هنوز هم از آنچه که در سال 88 و در سال 87 سبب‌سازی کرد دفاع می‌کند و سران آن غائله‌ها را پرچمدار قبیله خود می‌نامد؟!

آیا پاره کردن عکس بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و یا رهبر معظم انقلاب از نظر اصلاح‌طلبان، جرم شامل مجازات نبود؟

گفتنیست، «احمد پورنجاتی» از فعالان اصلاح‌طلب، 2 سال قبل طی یادداشتی در نشریه صدا با اشاره به ماجرای پاره‌شدن عکس امام راحل در فتنه سال 88 نوشته بود: کدام اصلاح‌طلبی رفته و سنگ به شیشه زده است...بسیاری از آنها (اصلاح‌طلبان) اصلاً حضور نداشته‌اند. خشونت بوده است ولی این خشونت توسط جریانی بوده و من به عنوان کسی که در صدا و سیما فعالیت‌کرده‌ام، احتمال می‌دهم پاره کردن عکس امام در استودیو اتفاق افتاده است![2]

***

مرعشی: دوستان چپ در مجلس سوم از رهبری آیت‌الله خامنه‌ای راضی نبودند!

مرعشی: دوستان چپ در مجلس سوم از رهبری آیت‌الله خامنه‌ای راضی نبودند!/ پاره کردن هر عکسی مجازات دارد غیر از عکس امام(ره)حسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی روز شنبه گذشته در مراسم چهلم مرحوم هاشمی در دانشگاه تهران طی اظهاراتی گفته است:‌

به خاطر دارم آقای هاشمی در مجلس دوم و سوم نقش بسزایی در استقرار دولت مهندس میرحسین موسوی داشت. مجلس سوم را امام شکل دادند و هشدارهای لازم را گوشزد کردند. چند اتفاق مهم در این مجلس افتاد؛ پایان جنگ، رحلت امام و استقرار رهبری.

به گزارش ایلنا، وی می‌افزاید:

«دوستان چپ در مجلس سوم متوجه تغییرات نشدند، از رهبری آیت‌الله خامنه‌ای راضی نبودند و همین طور از ریاست آیت الله هاشمی که دو استیضاح مهم در آن رخ داد. راست‌ها که از همان روز تکلیف خود را روشن کردند و به حمایت از رهبری پرداختند اما چپ‌ها چنین کاری نکردند.»

مرعشی ادامه می‌دهد: به رسمیت نشناختن تغییرات منجر شد مجلس چهارمی به روی کار بیایید که اصولگرایانی با شعار اطاعت از رهبری و حمایت از هاشمی به روی کار بیایند.[3]

*چپ‌ها یا همان اصلاح‌طلبان درباره مسئله ولایت فقیه و اسلام ناب، ابهاماتی در گذشته و امروز خود دارند که هیچگاه حاضر به شفاف‌سازی آنها نشده‌اند.

پیش از این، یکی از مقامات سپاه پاسداران در مصاحبه‌ای اعلام کرد که لیدر اصلاح‌طلبان در دوران ریاست‌جمهوری خود، مسئله ولایت فقیه را «دیکتاتوری مؤمنین» می‌دانسته است.[4]

در زمینه ابهامات اشاره شده در طیف سیاسی چپ همچنین می‌توان به این بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان ستادهای انتخاباتی در سال 88 نیز اشاره کرد که فرمودند:

«جناب آقای خاتمی وقتی سال 76 می‌خواستند کاندیدای ریاست‌جمهوری شوند آمدند پیش بنده و گفتند که بنده عقیده‌ام این است که رهبری بایست در چارچوب قانون اساسی عمل کنند، بنده به ایشان گفتم، بسیار مطلب خوبی است ولی شما جناب آقای خاتمی کسی خواهید بود که در آینده بیشترین تقاضاها را برای استفاده از اختیارات فراتر از قانون اساسی رهبری جهت حل مشکلات کشور خواهید داشت. در طول سال‌های ریاست‌جمهوری ایشان بارها نامه می‌زدند که فلان مطلب را تنها شما می‌توانید حل نمایید و بنده می‌نوشتم که با توجه به اینکه درخواست شما در چارچوب قانون اساسی نیست مکتوب بنویسید که موضوع از طریق اختیارات فراتر از قانون اساسی رهبری حل شود و ایشان بارها و بارها چنین مطلبی را مکتوب نمودند.»[5]

مقام معظم رهبری در سال 90 نیز طی یک دیدار، اشاراتی به عدم رعایت تقوای جمعی در یک جریان سیاسی مطرح کردند.[6]

«حسین صفارهرندی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم چند سال قبل در یک مصاحبه با اشاره به «موسوی خوئینی‌ها» گفته بود:

«ظاهراً ایشان در یک کلاس درس برای عده‌ای مباحث آن زمان را مطرح کرده بود و عده‌ای ایراد گرفته بودند که شما که می‌گویید ولایت مطلقه معنا ندارد. یادمان هست در زمان امام سر این قضیه یقه دیگران را گرفته بودید. در آنجا ایشان می‌گوید ما در آن زمان هم قبول نداشتیم، منتهی چون امام استاد و بزرگ ما بود، با ایشان رودربایستی داشتیم و حیا می‌کردیم و چیزی نمی‌گفتیم. این حرف را البته بعدها خیلی‌ها گفتند. یعنی کدیور هم در هرزه‌گویی‌هایش این حرف را زد. البته او که در آن زمان بچه بود و کسی نیست، ولی او هم می‌گوید با امام رودربایستی داشتیم و نگفتیم، والا ما هم قبول نداشتیم. بهزاد نبوی هم همین را می‌گوید که در زمان امام ولایت مطلقه را به این معنا که یک نفر دارای این اختیارات باشد قبول نداشتیم و معتقد بودیم ولایت مطلقه مال کل حکومت است، یعنی رهبری، رئیس‌جمهور، مجلس و... روی هم ولایت مطلقه دارند. یک چیز من درآوردی که معلوم نیست منشأ اعتقادی هم داشته باشد.»[7]

در زمینه دیروز و امروز پر ابهام جریان چپ، اشاره به این اظهارات «عیسی سحرخیز»، فعال اصلاح‌طلب، مدیرکل مطبوعات داخل وزارت ارشاد در دولت اصلاحات و عضو ستاد میرحسین موسوی در سال 88 نیز ضروریست که چندی قبل در یک مصاحبه اظهار کرده بود: خیلی از اصلاح‌طلبان برخلاف اول انقلاب دیگر علاقه‌ای به آقای خمینی ندارند...[8]

گفتنیست، برخی از معاریفی که در مجلس سوم حضور داشتند و امروز به عنوان چهره‌های چپ و اصلاح‌طلب شناخته می‌شوند به شرح زیر هستند:

_ رسول منتجب‌نیا

_عبدالواحد موسوی لاری

_مصطفی معین

_ مهدی کروبی

_ حسین کمالی

_ هادی غفاری

_ محمد سلامتی

بدیهیست که نقل این صحبت‌ها و ابهامات نه برای سبب‌سازی نقار و ایجاد تک‌صدایی که به منظور بیان تاریخ و شفاف‌سازی مواضع جریان‌های سیاسی کشور صورت گرفته است.

چه اینکه مقام معظم رهبری نیز حتی با عنایت به تمام موارد پیش‌گفته اما کراراً بر وجود چندصدایی در جامعه تأکید داشته و کمک‌های مختلفی را نیز به جریان چپ داشته‌اند.

آقای موسوی بجنوردی، عضو مجمع روحانیون، چندی قبل در یک مصاحبه اعلام کرد که رهبر معظم انقلاب به این مجمع اصلاح‌طلب، شهریه ماهیانه هم پرداخت می‌کنند.[9]

شایان ذکر است که علیرضا بهشتی، از فعالان اصلاح‌طلب، به تازگی در مصاحبه با روزنامه مردمسالاری اظهار کرده است: سایه اختلافات دهه شصت هنوز بر سر کشور سنگینی می‌کند!

***

سیاه‌نمایی‌های تحلیلگران اصلاح‌طلب علیه ایران

مشارکت مردم در ایران رو به افول است!

مرعشی: دوستان چپ در مجلس سوم از رهبری آیت‌الله خامنه‌ای راضی نبودند!/ پاره کردن هر عکسی مجازات دارد غیر از عکس امام(ره)علیرضا بهشتی، از فعالان اصلاح‌طلب در بخشی از گفت‌وگوی خود با شماره شنبه گذشته روزنامه مردمسالاری اظهار کرده است:

من فکر می‌کنم اگر مردم در امر سیاست درگیر هستند، به واسطه حل شدن مسائل معیشتی و اقتصادی‌شان است، وگرنه مردم دلبستگی خاصی به سیاستمداران ندارند. در همه دموکراسی‌ها هم همین طور بوده است. حتی در کشورهایی که زودتر از ما به سمت دموکراسی حرکت کرده‌اند، مشارکت رو به افول است. چراکه اگر فرد ببیند که قدرت تاثیرگذاری ندارد و در تعیین سرنوشت خود نقشی را که باید ایفا کند نمی‌تواند ایفا کند، طبیعی است که مشارکت فعال نخواهد داشت.

او می‌افزاید: من مشارکت در رأی گیری و انتخابات و ایستگاه‌های انتخاباتی را مشارکت فعال به حساب نمی‌آورم. واقعیت این است که تا «مشارکت فعال»‌در جامعه ما نهادینه نشود اتفاق خاصی در جهت بهبود وضعیت کشور نخواهد افتاد![10]

*بر خلاف صحبت‌های آقای بهشتی به نظر می‌رسد که روند مشارکت سیاسی در ایران نه تنها رو به افول نیست که اتفاقا رو به صعود است...

البته ایشان با یک مغالطه، بحث مشارکت در رأی‌گیری و حضور در انتخابات را از بحث مشارکت فعال متمایز جلوه داده‌اند که حرف صحیحی نیست اما حتی اگر فرض نادرست آقای بهشتی هم پذیرفته شود بایستی اشاره کرد که رخدادهای دیگری همچون حضور میلیونی مردم در مراسم 9 دی و در راهپیمایی‌های 22 بهمن و بزرگداشت پیروزی انقلاب اسلامی، تنها یکی از جلوات مهم مشارکت فعال مردم در نظام مردمسالاری اسلامی ایران است.

از طرفی لازم به اشاره است که مبحث مشارکت فعال مردم به محض انقطاع و یا حتی کمرنگ شدن؛ سبب‌ساز تهدیدات فراوانی علیه یک ساختار حکومتی است.

اما درباره نظام جمهوری اسلامی ایران می‌بینیم که به فضل الهی و با مشارکت مردم، تمامی تهدیدات خرد و کلان یک به یک از بین رفته‌اند و امروز، ایران اسلامی با محکم‌ترین امنیت و حضور اقتصادش در جایگاه هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا، به یک الگو برای کشورهای منطقه و حتی جهان تبدیل شده است.

به این دلایل البته بایستی حضور جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب در میادین محور مقاومت و پیوستن کسانی از آنان به خیل شهدای دفاع از کیان نظام اسلامی در عرصه‌های مهمی مثل مبارزه با شرارت، مبارزه با مواد مخدر، راهداری و حتی آتش‌نشانی نیز اشاره کرد.

فی‌الواقع به مدد خواست مردم، جمهوری اسلامی ایران امروز نه تنها خود را به سان یک درخت تناور حفظ کرده و استقرار یافته است بلکه تضمین حیات و ممات کشورهای منطقه نیز وابسته به سرانگشت ایران است.

اکنون اگر این رخدادها به واسطه مشارکت فعال مردم نیست پس اساساً چه چیزی را باید مشارکت مردم دانست؟!

آقای بهشتی همچنین از «عدم بهبود» صحبت کرده است...

این در حالی است که وضعیت اقتصاد کلان، امنیت، عدالت، تأمین اجتماعی، بیمه و زیرساخت‌های عمومی کشور به نسبت سال‌های نخست پیروزی انقلاب به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و صدها پله ارتقا یافته است. به نحوی که حتی شاخص‌های بین‌المللی نظیر «ضریب جینی»، «شاخص امید به زندگی»، «سلامت عمومی» و... نیز در ایران و به گواه نهادهای بین‌المللی ارتقای چشمگیر یافته‌اند. (مثلا نشریه انگلیسی اکونومیست سال گذشته گزارش داد که ایران اسلامی در رده پنجمین کشور دنیا به لحاظ میزان امید به زندگی است[11])

البته کسی منکر مشکلات موجود نیست اما حجم عظیم‌تر مشکلات در گذشته را نیز نباید انکار کرد که جملگی به مدد خدمات دولت‌های مختلف برآمده در انقلاب اسلامی مرتفع شده‌اند...

فی الواقع در موقعیت کنونی هم اگر انتقادی به دولت آقای روحانی در عرصه‌های مهمی همچون اقتصاد وارد می‌شود نه به دلیل عدم بهبود و سیاهی محضی است که آقای بهشتی مدعی آن شده بلکه به این دلیل است که منتقدان می‌گویند چرا دولت در عرصه اقتصاد دچار کندیست و سرعت پیشرفت کشور را کاهش داده است؟!

و ایضاً چرا وعده‌های توخالی به مردم داد و ناصیه همه چیز را به برجامی گره زد که هیچ عاقبت خوشی برای آن قابل رؤیت نبود؟!

گفتنیست، بهشتی پیش از این نیز طی اظهاراتی گفته بود: نظام بیمار شده و سرمایه اجتماعی انقلاب هم کم است. [12]

او در مصاحبه دیگری هم که به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب انجام داد اینطور گفت که آزادی در ایران اسلامی کم و فاصله طبقاتی زیاد شده است!

***

1_http://omidiraniannewspaper.ir/detail/7602

2_http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930909000212

3_http://www.ilna.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-3/461080-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%87%D8%A7%D8%B4%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%88%D8%AC-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%AD%D9%84-%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%B4-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%AF

4_http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930609000775

5_http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930703000864

6_http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=12559

7_http://ramzeobour.ir/%D8%A7%D8%AA%D9%87%D8%A7%D9%85-%D8%AC%D9%86%D8%A7%D8%AD-%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%DA%A9%D9%88%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D9%85%D9%81%D8%A7%D8%B3%D8%AF-%D8%A7%D9%82%D8%AA.html

8_http://www.mashreghnews.ir/fa/news/366000

9_http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930923001403

10_http://mardomsalari.com/4259/page/8/8383

11_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940606000584

12_

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین