به گزارش عصر دنا، نقص در شبکه آبرسانی بیش از هزار نفر از اهالی روستاهای بالرود، گرسرخ و چاهن در بخش زیلایی شهرستان مارگون را بیش از 10 روز است که با بحران کمآبی مواجه کرده و مردم با استفاده از آبهای غیر بهداشتی رودخانه و چشمه روزگار میگذرانند و از بیتوجهی مسئولان گلایه دارند.
وضعیت بحرانی آب در روستاها از ابتدای هفته گذشته، اهالی روستاهای چاهن و بالرود بهدلیل قطعی آب و بروز نقص در لولههای انتقال آب، ناچار به استفاده از منابع آب غیرمطمئن نظیر رودخانهها و چشمههای محلی شدهاند که به گفته کارشناسان، آبهای به دست آمده از این منابع به لحاظ بهداشتی در شرایط مناسبی قرار ندارند و این خود میتواند منجر به بروز بیماریهای مختلف در میان ساکنان این روستاها شود.
دغدغههای مدیران مدارس مشکلات آبوهوایی تنها به زندگی روزمره مردم محدود نمیشود، بلکه مدارس این منطقه نیز از این نقیصه بینصیب نماندهاند.
محمد باستانی، مدیر دبیرستان روستای بالرود، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، گفت: حدود هشت روز است که آب در روستای ما قطع شده و ما در مدرسه با کمبود آب مواجه هستیم و این موضوع نگرانیهای جدی را برای بهداشت و سلامت دانشآموزان ایجاد کرده و برای تأمین آب، مجبوریم مسافت 10 کیلومتری تا چشمه بالای روستای زیرنا را بپیماییم و در این مدت با مشکلات متعددی روبهرو شدهایم.
هومان مشیری، مدیر دبیرستان چاهن نیز به نوبه خود به مشکل کمبود آب در این روستا اشاره کرده و اظهار داشت: در روزهای اخیر به دلیل قطع آب، ما مجبور شدیم با دبه از چشمه آب را به تانکر مدرسه منتقل کنیم تا دانشآموزان با مشکل مواجه نشوند.
البرز شادمهر، دهیار روستای چاهن نیز ضمن تأیید قطعی آب در روستای چاهن، گفت: بیش از 210 خانوار از ابتدای هفته گذشته تاکنون از آب آشامیدنی محروم شدهاند و ما این موضوع را به اطلاع مسئولان آب و فاضلاب و فرمانداری شهرستان مارگون رساندهایم، اما به دلیل عدم وجود تجهیزات مانند لودر یا بیل مکانیکی، هنوز نتوانستهایم این مشکل را حل کنیم.
نعمتالله پیشآهنگ، مسئول آب و فاضلاب شهرستان مارگون با بیان اینکه مشکل قطعی آب در روستاهای بالرود و چاهن را بررسی کردهاند، اعلام کرد: نتیجه بررسیها حاکی از آن است که لوله فلزی انتقال آب در بین روستاهای زیرنا و بالرود دچار گرفتگی شده و این گرفتگی در عمق پنج متری خاک واقع شده و برای رفع مشکل به دستگاههای سنگین مانند لودر و بیل مکانیکی نیاز داریم.
وی افزود: ما با راهداری شهرستان مارگون در خصوص همکاری برای تأمین لودر موجود در منطقه رایزنی کردهایم، اما متأسفانه خود لودر نیز دچار مشکل شده و برای استفاده از آن با موانعی روبه رو هستیم و حتی پیشنهاد کردیم کارگران محلی برای رفع مشکل کمک کنند، اما متاسفانه هیچ یک از کارگران حاضر به همکاری نشدهاند.
درخواست کمک پس از ناامیدی از مسئولان استانی و محلی
مردم این روستاها با انتشار استوری در شبکههای اجتماعی از سایر شهروندان درخواست کردند که با استفاده از بیل و کلنگ به حل مشکل گرفتگی لوله انتقال آب کمک کنند، در این استوریها به عدم توجه و رسیدگی مسئولان به مشکلات از جمله آب آشامیدنی اشاره شده است.
این مسئله نشاندهنده نارضایتی مردم از بیتوجهیها به نیازهای اساسی ساکنان است، کمبود امکانات در منطقه ساکنان این روستاها نسبت به این واقعیت که بخش زیلایی با جمعیتی بیش از 14 هزار نفر با کمبود امکانات همچنان روبهرو بوده، ابراز نگرانی کرده و این مسئله را از جمله معضلات اساسی در این منطقه میدانند.
بر اساس گفتههای دهیار چاهن مسئولان شهرستان مارگون از مشکل قطعی آب آگاه هستند، اما ابهام در این است که با وجود این آگاهی چرا اقدام مؤثری برای حل این معضل صورت نگرفته و مردم به مدت بیش از یک هفته از آب آشامیدنی محروم ماندهاند؟.
انتظار میرود که استاندار کهگیلویه و بویراحمد در انتخاب مدیران بهویژه در مناطق محروم، دقت بیشتری به خرج دهد و از انتصاب افرادی که بر اساس تعصبات قومی، سیاسی و حزبی عمل میکنند خودداری نماید تا از نارضایتی مردم از دولت و نظام جمهوری اسلامی جلوگیری شود و رفع این بحران و توجه به نیازهای اساسی مردم باید در اولویت مسئولان قرار گیرد تا دیگر شاهد بروز چنین مشکلاتی در آینده نباشیم.