به گزارش عصر دنا، دکتر سید عقیل عابدی عنوان نمود: در حال حاضر واکسن آنفلوانزا در تمام داروخانه های استان، در دسترس عموم مردم قرار دارد.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از بدحالی و ابتلا به نوع شدید آنفلوانزا، توصیه می شود همه افراد جامعه در سن بالای ۶ ماه این واکسن ۴ ظرفیتی را از داروخانه تهیه و تحت نظر پزشک دریافت کنند.
دکتر عابدی تصریح کرد: آنفلوانزا بیماری است که بصورت ناگهانی همراه با تب شدید، قرمزی چشم، سردرد، کوفتگی و درد در عضلات، اسهال و استفراغ بروز میکند.
وی با تاکید براینکه دریافت واکسن آنفلوانزا، برای برخی از افراد ضرورت بالایی دارد، گفت: افرادبالای ۶۰ سال، بیماران دارای بیماری زمینه ای قلبی، ریوی، کلیوی و کبدی، مبتلایان به دیابت و نقص سیستم ایمنی، افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی دریافت می کند و زنان باردار نسبت به دریافت واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: ضمنا کودکان کمتر از 9 سال که قبلا با واکسن آنفلوانزای فصلی واکسینه نشده اند، می بایست یک دوز ثانویه با به مقدار 0.5 میلی لیتر، بعد از گذشت حداقل 4 هفته از تزریق اول، در یافت کنند.
دکتر عابدی عنوان نمود: تزریق واکسن آنفلوآنزا در دوران بارداری برای مادر باردار خطری را به دنبال ندارد و تزریق آن برای خانمهای باردار و رشد جنین در تمام مراحل بارداری (از جمله سهماههی اول) بیخطر و مؤثر میباشد.
وی گفت: واکسن آنفلوانزا دو تا سه هفته پس از تزریق بر علیه سویه های مختلف از ویروس محافظت می کند بنابراین دقیقا قبل یا بعد از واکسیناسیون احتمال درگیری با سویه های بیماری زا وجود دارد.
مدیر دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: افرادی که واکسن آنفلوانزا را تزریق می کنند نباید توقع داشته باشند که دیگر دچار سرما خوردگی نشوند. تزریق واکسن آنفلوانزا به هیچ عنوان مانع ابتلای فرد به سرماخوردگی نمیشود و فرد فقط دچار آنفلوانزای شدید نمی شود.