ایرنا: ابراهیم جانی نسب روز یکشنبه در حاشیه تخریب کوره های زغال بلوط در مناطق جنگلی باشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد کوره های جنگلی با دستور
قضایی و با همکاری یگان حفاظت منابع طبیعی استان و شهرستان باشت، به استناد قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها تخریب شد.
وی هدف از تخریب این کوره های غیر مجاز را صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: ۲ هزار کیلوگرم هیزم از این تعداد کورههای زغال کشف و ۶۰۰ کیلوگرم زغال امحاء شده است.
جانی نسب با بیان اینکه هفت متخلف تاکنون در این زمینه شناسایی شده است، ابراز کرد: در صورت شناسایی افرادی که اقدام به تولید زغال کنند با آنها برخورد قانونی میشود.
طور جدی با متخلفان برخورد خواهد شد.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: همچنین در این عملیات پنج متخلف قطع درختان جنگلی در حوزه خامی این شهرستان شناسایی و به مقامات قضایی معرفی شدند.
جانی نسب تصریح کرد: زغال و قاچاق چوب درختان جنگلی بلوط از مهمترین عوامل تخریب عرصه های منابع طبیعی بخصوص عرصه های جنگلی است.
وی ابراز کرد: در کمتر از یک هفته این سومین بار است که با همکاری بین بخشی با سودجویان زغال در روستاهای شهرستان باشت برخورد قانونی انجام می گیرد.
جانی نسب با اشاره به تداوم اجرای این طرح، تصریح کرد: این طرح ادامه دار خواهد بود و سودجویان در هرلحظه از شبانه روز منتظر اجرای قانون باشند.
وی عنوان کرد: متخلفان و سود جویان زغال و قطع درختان جنگلی مطمئن باشند، بدون اغماض پرونده آنها به مراجع قضایی ارسال و با اشد مجازات با آنان برخورد خواهد شد.
جانی نسب از تلاش و همکاری دادستان و پاسگاه انتظامی آبدهگاه باشت برای برخورد با متخلفان عرصه ملی در حوزه خامی این شهرستان قدردانی کرد.
به نقل از کارشناسان گسترده بودن جنگلها، کمبود نیروهای حفاظتی در کنار وجود بازار سیاه پر رونق زغال و ضعف فرهنگی از عوامل مؤثر در قاچاق چوب است.
شهرستان باشت ۱۰۵ هزار هکتار جنگل و مرتع دارد.
کارده، بن سرخ، بلوط، زالزالک و بادام وحشی از مهمترین گونههای پوشش گیاهی و جنگلی این شهرستان است.
شهرستان ۲۴ هزارنفری باشت در ۱۱۰ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.