به گزارش خبرنگار عصر دنا، اگرچه کیفیت پایین نان همواره از گلایه های شهروندان کهگیلویه و بویراحمد بوده اما از ۲هفته پیش تاکنون این کالای مهم بدتر از گذشته به دست شهروندان استان می رسد.
البته کیفیت نان پیش از این هم در کهگیلویه و بویراحمد به علت عدم استفاده خبازی ها از نیروهای متخصص،بروز نبودن تجهیزات برخی نانوایی ها و کیفیت پایین آرد تعریف چندانی نداشت اما این روزها بدتر از همیشه شده است.
کارشناسان اعتقاد دارند که علت بدتر شدن وضعیت کالای اساسی نان پایین آمدن کیفیت آرد در هر دوکارخانه کهگیلویه و بویراحمد، این است که گندم به عنوان مواد اولیه از مزارع استان مستقیم به کارخانه های آردسازی استان می رود.
آنان تاکید می کنند که برای درست کردن آرد با کیفیت از گندم نیاز است این مواد اولیه حداقل سه ماه در سیلوها ذخیره شود اما بررسی های پایگاه خبری عصر دنا نشان می دهد زیرساخت های نگهداری به علت افزایش میزان تولید گندم در سال جاری پاسخگوی نیاز محصولات تولیدی در استان نیست .
مصرف کنندگان نان در کهگیلویه و بویراحمدی می گویند که به دلیل کیفیت پایین این محصول از نانوایی ها بخشی از این کالای اساسی مهم سفره آنان خمیر و یا به حالت سوخته در پیشخوان واحدهای تولیدی استان عرضه می شود و به همین علت دورریزی آن بسیار زیاد است.
نانوایان هم از کیفیت پایین آرد در کهگیلویه و بویراحمد گلایه دارند و ابراز می کنند که وقتی کیفیت مواد اولیه پایین باشد کاری از دستشان برای بهبود کیفیت برنمی آید.
از آنجا که نان اصلیترین ماده غذایی مورد استفاده مردم کشورمان محسوب می شود و طبق آمارها سرانه مصرف این محصول برای هر ایرانی در سال ۱۶۰ کیلوگرم است بهبود افزایش کیفیت این محصول ضروری است.
با توجه به اینکه دولت گندم مورد نیاز تولید آرد را بسیار کمتر از قیمت واقعی آن به نانوایی ها می فروشد تا این محصول با نرخ قابل قبول بر سر سفره مردم بیاید به نظر می رسد نیاز است تا مسئولان برنامه ریزی بهتری به منظور افزایش کیفیت نان در کهگیلویه و بویراحمد انجام دهند.
بر اساس برخی شنیده ها هم خبازان هم از نمک بسیار زیاد استفاده میکنن که مرکز بهداشت هم متاسفانه غافل از موضوع هست.
به گفته مسئولان هم اکنون ۶۶۱ نانوایی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کند که بیش از چهار هزار نفر در این واحدهای تولیدی به کار مشغول هستند.