تاریخ انتشار:۰۸:۳۶ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
عصر دنا: دولت مردمی سیزدهم در جهت رفع محرومیت زدایی، اعتبارات کم سابقه ای در حوزه آب کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده است که نویدبخش تحولات قابل توجهی در زمینه خروج روستاهای استان از بن بست بی آبی خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش عصر دنا،آبرسانی به روستاهای بی‌بهره از آب پایدار و سالم کشور یکی از اصلی ترین دغدغه‌های دولت از ابتدای فعالیت آن بوده است.

محرومیت زدایی و ارایه خدمت بی منت اولویت نخست کاری دولت سیزدهم بوده و در مدت یکسال اخیر دولت اقدامات شاخصی در این استان به ویژه در حوزه رفع مشکلات تنش آبی و محرومیت زدایی در حوزه آب به سرانجام رسانده است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۱۱ میلیارد مترمکعب بارش سالیانه و نیز ۸.۵ میلیارد متر مکعب روآناب از جمله استان های شاخص کشور در پتانسیل آبی بشمار می رود.

گزارش ها نشان می دهد که هم اینک ۲۶۰ روستا و پنج شهر کهگیلویه و بویراحمد با مشکل تنش آبی مواجه هستند. 

کارشناسان می گویند :بسیاری از مشکلات عمده بهداشتی کشورهای رو به پیشرفت به علت نبودن اب آشامیدنی سالم است.

بدون تامین آب سالم جایی برای سلامت مثبت جامعه و رفاه وجود ندارد.

مشکلات متنوع از قبیل پراکندگی روستاهاف فرسوده بودن تاسیسات آبرسانی، پایین بودن سطح بهداشت عمومی، تامین، توزیع و پایش کیفیت آب شرب روستاها را با مشکل روبرو ساخته است.

اهتمام ویژه دولت به تامین منابع آبی پایدار در مناطق  مختلف کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: استان شرایط جغرافیایی منحصر به فردی دارد از این حیث که در میان سلسله رشته کوه های زاگرس قرار گرفته و این موقعیت ویژه سبب شده که دارای آورد آبی مطلوبی باشد.

وی ادامه داد: اما در سال های گذشته به سبب سهل انگاری ها و نبود مدیریت جهادی مردم بهره چندانی از آن نمی بردند و بسیاری از روستاهای استان با تنش آبی مواجه اند.

وی گفت : نسخه نظام  و دولت در حوزه مدیریت منابع آبی به گونه ای است که ضمن شتاب بخشی به روند اجرایی کارها ، پروژه های آب طوری مدیریت شود که حق هیچ استان، قوم و یا گروه خاصی ضایع نشود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: وجود پنج پروژه اولویت دار آبی کهگیلویه و بویراحمد در میان ۱۱۵ پروژه اولویت دار ۳۱ استان کشور و تاکید دولت بر اجرا و  تسریع در تکمیل این طرح ها خود نشانگر اهتمام ویژه به اصل عدالت محوری در کم کردن فاصله های برخورداری استانها با هم دارد .

مصلح ابراز داشت: با توجه به رویکرد مردمی این دولت و سیاست های آن، شاهد افتتاح پروژه های بسیار از امسال در کهگیلویه و بویراحمد خواهیم بود و سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اوج طرح های افتتاحی حوزه آب در این استان خواهد بود.

وی تاکید کرد: در مدت یک سال اخیر اتفاقات شاخصی در وزارت نیرو در بعد اعتباری، قوانین و مقررات و مصوبه های سفر رییس جمهور به استانهای مختلف از جمله کهگیلویه و بویراحمد رخ داده  که در نوع خود کم سابقه است.

نجات روستاها از تنش آبی نیازمند حرکتی جهادی 

استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: تنش آبی در استان قطعی بوده و می طلبد که مدیران این حوزه ، آبرسانی به روستاها را امری حیاتی بدانند و در جهت رفع این نقیصه حرکتی ضربتی و جهادی در این راستا از خود نشان دهند.

سید علی احمد زاده افزود: هماهنگی و اراده  کم نظیری میان مجموعه دولت و نهادهای انقلابی از جمله سپاه برای خدمت به مردم و رفع تنش آبی در استان به راه افتاده است.

وی تاکید کرد: بودجه برای آبرسانی به استان نسبت به گذشته چهار تا پنج برابر شده است و منابع استانی را در کنار آن داریم و این وضعیت باید به خوبی مدیریت شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همه تلاش ها بکار گرفته شده تا عمده روستاهایی که کار مطالعه آبرسانی در آنها انجام گرفته و یا آبرسانی در دست اجراست سرعت بگیرند تا در فصل تابستان با بحران کم آبی مواجه نشوند. 

اعتبارات بی سابقه دولت در حوزه آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سفر مهر ماه رییس جمهور در سال ۱۴۰۰ به استان دو مصوبه تحول زا گرفته شد.

اسفندیار برخه افزود: اصلاح و توسعه شبکه آب شهر یاسوج با اعتبار ۲۲۰ میلیارد تومان (۴۰ میلیارد تومان آن حدود یک ماه پس از سفر تخصیص داده شد) یکی از مصوبات بود که قرار است طی دو سال این مبلغ تخصیص داده شود.

وی تاکید کرد: هم اکنون ۱۳ پیمانکار در نقاط مختلف سطح شهر یاسوج در حال فعالیت هستند و پنج پیمانکار ترمیم آسفالت هم در حال کار هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: بخش زیادی از شبکه آب یاسوج مربوط به سالهای گذشته بوده و ۷۰ درصد از شبکه های توزیع شهر یاسوج فرسوده است.

برخه عنوان کرد: فاضلاب چرام به دلیل حساسیت های زیست محیطی، پروژه دوم بود که ۴۰ میلیارد اعتبار سفر ریاست جمهوری برای آن مصوب شده و قرار است ظرف دو سال تخصیص انجام شود.

وی ادامه داد: این پروژه سال ۱۳۹۶ آغاز شد و  تا سال ۱۴۰۰ تنها ۲۰ درصد پیشرفت داشت اما اکنون ظرف یکسال اخیر ۵۰ درصد پیشرفت داشته و به حدود ۷۰ درصد رسیده که بیش از ۲ برابر این چند سال است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ به همت استاندار و معاونت هماهنگی امور عمرانی و  سازمان مدیریت و برنامه ریزی بعد از چند سال مجوز ماده ۲۳ فاضلاب  شهر لنده و باشت و مناطق کمتر برخوردار یاسوج گرفته شد.

وی تصریح کرد: این مناطق جداگانه اعتبار می‌گیرند و دیگر الحاق شده به سایر مناطق نیستند.

برخه با اشاره به مباحث بودجه ای، عنوان کرد: در سال ۱۳۹۹ استان ۱۲۹ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشت و تخصیص نیز ۶۲ میلیارد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: در سال ۱۴۰۰ استان شاهد جهش خوبی در میزان اعتبارات بود، به گونه ای که ۵۵۰ میلیارد اعتبارات مصوب و تخصیص نیز حدود ۴۶۲ میلیارد تومان یعنی حدود ۹۰ درصد بود.

پروژه های محرومیت زدایی آبرسانی در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد در خصوص پروژه های محرومیت زدایی آبرسانی، تصریح کرد: در ردیف محرومیت زدایی ۲۱۷ میلیارد تومان بصورت نقد در بُعد محرومیت زدایی و رفع تنش آبی گرفتیم.

برخه گفت: برای محرومیت زدایی در روستاها، آبرسانی به ۱۸۳ روستا با همکاری بسیج سازندگی در حال انجام است.

وی عنوان کرد: در فاز نخست ۷۰ روستا عقد قرارداد و در حال حاضر ۱۶ روستا به صورت ۱۰۰ درصد کار شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: ۵۴ روستا هم در حال اجرا است که از ۱۰ تا ۹۰‌ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

برخه افزود: کارهای بزرگی در حوزه آبرسانی انجام شده، با همین اعتبارات ۱۰۴ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع و سه باب مخزن ذخیره تکمیل شده است.

وی ادامه داد: همچنین ۲ باب مخزن ۱۰ و ۲۰ هزار برای یاسوج پیش بینی شده که مشکلی در مرکز استان وجود نداشته باشد.

کسب رتبه دوم کهگیلویه و بویراحمد در پروژه های محرومیت زدایی

برخه از چند مصوبه خوب ملی برای اعتبارات آب استان خبر داد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد بخاطر اقدامات خوب در بحث محرومیت زدایی، رتبه ۲ کشور در حوزه عملیات اجرایی در پروژه های محرومیت زدایی کشور به استان داده شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بر همین اساس مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان در فاز ۲ برای استان پیش بینی اعتبار شد، ۳۲۶ میلیارد تومان هم اعتبار به دستور وزیر نیرو در این حیطه به منابع اعتباری استان اضافه شد.

برخه اضافه کرد: پروژه های استان در ماه های آتی به مرحله بهره برداری می رسند و مهمترین پروژه کهگیلویه و بویراحمد در زمان پیش رو خط انتقال لوداب است که به زودی افتتاح می‌شود.

وی در خصوص وضعیت تأمین آب پایدار  در استان، گفت: ۱۸۰ لیتر در ثانیه به آب شهرها اضافه شد بدون اینکه چاه جدید ایجاد شود که این با تقویت پمپ ها ممکن شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تنها شهر استان که مشکل آب ندارد گچساران است و آن هم به دلیل سد کوثر است.

برخه ابراز داشت: این مهم نشان می دهد سدهای کارشناسی شده می‌تواند چالش های ما در حوزه آبرسانی را به حداقل برساند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۳۹ پروژه فعال با هزینه ۴۵۵ میلیارد تومانی در حوزه آب و فاضلاب فعال هستند.

برخه عنوان کرد: نتیجه این پروژه ها بدون شک خروج شهرها و روستاهای استان از تنش آبی و بهبود شرایط مردم در حوزه آب است.
 

کلنگ زنی و افتتاح ۱۲ پروژه حوزه آب در کهگیلویه و بویراحمد 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت: در هفته دولت امسال ۱۲ پروژه با اعتباری حدود ۵۰ میلیارد تومان در استان کلنگ زنی و افتتاح شد.

برخه اظهار داشت: اعتبار طرح های افتتاحی امسال در استان از محل اعتبارات عمرانی هشت و ۶ دهم میلیارد تومان و از محل اعتبارات محرومیت زدایی ۲۳ و نیم میلیارد تومان بوده است. 

وی افزود: اعتبارات طرحهای کلنگ زنی هفته دولت نیز از محل منابع عمرانی ۲۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. 

برخه تاکید کرد: پروژه آبرسانی به دهدشت غربی(روستاهای علی آباد آبکاسه، پای پر، بوای سفلی، بوای علیا، دلی خلیفه ای سوق) با پوشش پنج روستا و جمعیت ۸۱۱ نفر و عملیات عمرانی سه کیلومتر خط انتقال و توسعه ۲۱.۲ کیلومتر شبکه توزیع و پروژه آبرسانی به روستای دلی مو که جمعیت ۱۰۵ را تحت پوشش قرار می دهد، افتتاح شد.

وی ابراز داشت: همچنین پروژه آبرسانی به روستای خربل شهرستان گچساران با اجرای ۵.۲ کیلومتر خط انتقال افتتاح پروژه آبرسانی به مجتمع دهدشت غربی( کلگه پهن، کلگه برون، بی منجگان، برج علیشیرعلیا، برج علیشیر سفلی ) که با توسعه ۱۰ کیلومتر شبکه توزیع آب پایدار برای جمعیت یک هزار و ۴۵۸ نفر را فراهم می کند و پروژه آبرسانی به روستاهای باوری، بلوط کاران، کردلاغری با توسعه سه کیلومتری خط انتقال که یک هزار و ۳۰۸ نفر جمعیت از آن بهره مند می شوند، افتتاح شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آبرسانی به مجتمع باباکلان با افتتاح مخزن ۵۰۰ متر مکعبی، سه پروژه توسعه و اصلاح خطوط آب در یاسوج با بهسازی هفت کیلومتر شبکه توزیع و تحت پوشش قرار دادن جمعیت پنج هزار و ۵۰۰ نفر بهره برداری شده است.

وی گفت: یک کیلومتر شبکه آب شهر چرام نیز برای جمعیت یک هزار و ۵۰۰ نفر اصلاح شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: اصلاح و توسعه شبکه آب مادوان، تکمیل شبکه توزیع آب روستای چاه تلخ باشت، احداث واحد آبگیر تصفیه خانه اضطراری آب شهر یاسوج  از دیگر طرح های هفته دولت امسال بودند.

برخه تاکید کرد: اصلاح شبکه آب روستاهای اقماری شهر یاسوج و اصلاح بخشی از خط انتقال اصلی آبرسانی دهدشت در این هفته کلنگ زنی شده است.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع بهره مندی روستاها از آب پایدار و سالم  موردتوجه جدی قرار گرفت تا آنجا که میزان پوشش آبرسانی روستایی و جمعیت بهره‌مند در این استان روز به روز در حال افزایش است.

با این رویکرد جهادی دولت در زمینه آبرسانی روستایی، مشکلات عمده بهداشتی مرتفع می شود و شاهد رفاه بیشتر مردم و مهاجرت معکوس در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد خواهیم بود.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.