عصر دنا- نصرالله شفیعی: چاپلوسی و اصطلاح امروزی اش که شاید بشود پاچه خواری، صفت زشتی است که در آموزه های معصومین علیهم السلام سخت مورد نکوهش قرار گرفته است. چاپلوسی علاوه بر آنکه شخصیت و جایگاه سترگ آدمی را لگد مال می کند باعث می شود که طرف مقابل نیز احساس کاذبی پیدا کند که نداشته هایش را داشته ها فرض کند آن موقع انتظاراتش بر اساس آن چیزی شکل بگیرد که پاچه خواران از او با زبان یا با قلم ساخته اند.
یکی از اهداف پاچه خواری خود فردی است که دست به پاچه خواری می زند تا از این رهگذر برای خود نان و آب و موقعیتی دست و پا کند.
در کشور ما چاپلوسی به عنوان یک رویه غلط و مزمن سالها و یا شاید قرن ها است که ادامه دارد.
بخشی از اشعار شاعران ما در مدح و تعریف های بی مزه از پادشاهانی است که نه از نظر شخصیتی لیاقت این همه مدح و ثنا را داشته اند و نه عملکردشان شایسته این مدح و ثناها بوده است.
شاعران و درباریان و مردمی که با این پادشاهان در تماس بوده اند به تجربه دریافته اند که هر چه چاپلوسی بیشتر کنند به نان و نوای بیشتری می رسند. از این رو بازار چاپلوسی همواره پر رونق بوده است. این فرهنگ غلط در عوام هم نفوذ کرده و در نتیجه هر کس برای آنکه خود را بیشتر عزیز کند و نانش چرب تر شود دست به این رفتار زشت زده است.
یکی از مصادیق پاچه خواری دادن القاب غیر واقعی و اغراق آمیز است. در زمان های گذشته عناوین مختلف همچون قبله عالم که به پادشاهان می داده اند از مصادیق این ادبیات در سخن گفتن متملقانه بوده است.
امروز نیز به سبکی دیگر این پاچه خواری ادامه دارد.
گویا از معجزات مسئولیت این است که وقتی فردی به مدیرت دستگاهی منصوب می شود حتما صاحب مدرک *دکتر* یا *مهندس* نیز می شود.
گاه به یک روحانی که هنوز مدارج بالایی را در حوزه طی نکرده و حالا مسئولیتی دارد آیت الله می گویند. این در حالی است که عنوان آیت الله نیز ضوابطی دارد و حداقلش این است که آن فرد به مقام اجتهاد رسیده باشد.
مگر افراد کمبود دارند که ما بخواهیم با دادن این عناوین غیر واقعی کمبودهای آنها را رفع کنیم؟ یا اینکه با چاپلوسی ها می خواهیم کمبودهای خود را بر طرف کنیم. خود را بیشتر عزیز کنیم تا به نان و نوایی برسیم.
به هر حال چاپلوسی یا عبارت روزآمد آن پاچه خواری صفت زشتی است که شدیدا باید از آن دوری جست.
افرادی که در معرض این چاپلوسی ها قرار می گیرند نباید به افراد پاچه خوار اجازه این چاپلوسی ها را بدهند. فرض کنیم یک مجری یا مسئول ما دون در خیر مقدمی مقام مافوق را دکتر خطاب می کند در حالی که او دکتر نیست. این مقام مسئول می تواند وقتی نوبت سخنرانی اش رسید بگوید من دکتر نیستم و از حالا به بعد کسی من را با این عنوان مورد خطاب قرار ندهد.
بدون تردید اگر چند بار این واکنش رخ بدهد این سبک پاچه خواری از جامعه رخت بر می بندد. اما وای از زمانی که خود فرد مسئول نیز از این پاچه خواری ها خوشش بیاید.
سخن را کوتاه کنم و بر این فرمایش رسول خدا تأکید بکنم که فرمود: بر صورت چاپلوسان خاک بپاشید.
یادآوری: این را که گقتم بدان معنا نیست که دیگران و آنهایی را که منشأ خدمات عالی بوده با ذکر جمیل از آنها یاد نکنیم. اتفاقا در چنین مواردی باید از خدمات و تلاش های افراد به نیکی یاد شود تا خادم و غیر خادم و یا خائن از هم تمیز داده شود.
🔹براساس منابع خبری پشتپرده در مجلس شورای اسلامی، پولپاشی و توزیع کارت هدیهها توسط یکی از مدیران عامل یکی از مجموعههای بزرگ اقتصادی به نام «م.ع» صورت گرفته است.
🔹وی به علت زد و بندهای فراوان و ارتباطات ناشی از آقازادگی در دولت روحانی و دولت سیزدهم دستیار وزیر بوده و در دولت پزشکیان نیز یک پست مدیریتی بالادستی تصاحب نموده است!
🔸گفتنیست که افشاگری صمصامی، نماینده تهران در مجلس کار دست صاحب کارت هدیههای مشکوک داد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نوشت: «گزارشی مبنی بر پرداخت حدود ۲۸۰۰ کارت هدیه (۱۴ میلیارد تومان) به برخی مسئولین ارائه شده است که از وزیر محترم اطلاعات درخواست داریم هرچه سریعتر نسبت به بررسی موضوع و در صورت صحت، بازگشت مبالغ به بیتالمال اقدام نمایند، قطعا نمایندگان ملت شریف، نسبت به موضوع فساد سکوت نخواهند کرد.»
به نقل از پشت پرده نفت
https://t.me/pezeshkenaft
پزشک نفت
🔹 همزمان با بالا گرفتن جنجال کارت هدیه هایی که صمصامی نماینده مجلس افشا کرد موجی از انتقادات به وزارت نفت سرازیرشده است.
🔹 نقطه ثقل این انتقادات روی مدیریت شرکت ملی پالایش و پخش تمرکز دارد و بعید است عظیمی فر بتواند این سنگینی را تاب بیاورد.
🔹 اما ماجرا وقتی جالب تر میشود که افشاگر از یک جناح است ولی کانالهای جناح مقابل بدنبال انداختن این فساد به گردن همان افشاگران هستند.
🔹 تنها تفاوت داستان این است که استدلال جناح اصلاحات این است که بانی کارت هدیه ها از قبل در دولت مرحوم رییسی بوده و از آن زمان در وزارت نفت رخنه کرده است.
🔹 اتفاقا نانبرده در زمان زنگنه به سیستم وزارت نفت «فشرده» شده و البته مرحوم رییسی بالاخره توانست وی را اخراج کند.
🔹با تغییر دولت با مهرهچینی خاص زنگنه، برای بار صدم پاک نژاد بخاطر عملکرد این جوان حاشیه ساز زیر تیغ انتقاد میرود و هزینه میدهد.
🔹 گویا ادمین های این کانالها و احسان بداغی که سعی میکنند عظیمی فر را از دستگاه اصلاحات جدا کرده و به پایداری بچسبانند، نمیدانند که این نوع آقازادههای فراجناحی! دستپخت زنگنه هستند.
@NashtNews
دکتر یداله رحمانی استاندار دکترای فوق لیسانس استانداری
دکتر غلامرضا تاجگردون دکترای فوق لیسانس ارتباطات مردمی
دکتر وارث بهرامی دکترای فوق لیسانس توپ جمع کنی فوتبال
دکتر فتاح محمدی دکترای فوق لیسانس ورزش همگانی پارک جنگلی
دکتر روشنفکر دکترای فوق لیسانس مدیریت بدون امتحان
دکتر غلامحمد زارع دکترای فوق لیسانس حراست استانداری
دکتر هدایتخواه دکترای فوق لیسانس مسیر شلمچه به کربلا
دکتر