کد خبر: ۳۰۱۰۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار:۱۰:۵۸ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۳

تولید ماهی در کهگیلویه و بویراحمد و صادرات به نام استانی دیگر

عصر دنا: کهگیلویه و بویراحمد سالانه ۲۵ هزار تن ماهی سردآبی تولید می کند اما این ماهی ها به نام سایر استان ها صادر می شود.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش عصر دنا، کهگیلویه و بویراحمد با تولید ۲۵ هزار تن در سال رتبه سوم تولید ماهیان سردآبی در کشور را دارد.

به گفته عسکری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، ظرفیت سالانه صادرات ماهیان سردآبی در استان پنج هزار تن است اما به علت نبود زنجیره ارزش غذایی آبزیان، ماهی تولیدی با نام سایر استان‌ها بسته بندی و به خارج از کشور صادر می‌شود.

کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد از روان آب‌های کشور ،۵۷ رودخانه به طول هزار و ۴۰۰ کیلومتر و ۱۱ هزار کیلومتر آبراه در اختیار دارد که ظرفیت بسیار خوبی برای تولید ماهیان سردآبی است.

به گفته کارشناسان اداره شیلات استان، کهگیلویه و بویراحمد رتبه سوم تولید ماهیان سردآبی در کشور را به خود اختصاص داده است اما در بخش برندسازی و صادرات هنوز نتوانسته آنطور که لازم است زیرساخت‌ها را برای زنجیره ارزش غذایی فراهم کند.

البته در چند سال اخیر چندین کارخانه تولید خوراک دام در استان به بهره برداری رسیدند، اما موضوع بسته بندی، برندینگ و صادرات ماهی همچنان حلقه مفقوده در حوزه شیلات استان است.

یکی از مزرعه داران شیلات در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سال گذشته هزار و۲۰۰ تن ماهی در استان تولید شد اما این میزان، به نام سایر استان‌ها به کشورهای کویت، امارات، عراق و روسیه صادر شد.

وعده‌هایی که روی کاغذ ماند

اکبری افزود: موضوع زنجیره ارزش آبزیان طی سال‌های اخیر، در گفتار مسئولان جای داشته اما بعد از گذشت چند سال، همچنان این وعده‌ها بر روی کاغذ خاک می‌خورند.

یکی دیگر از تولید کنندگان حوزه شیلات در یاسوج گفت: در شهر یاسوج هنوز مسئولان متولی نتوانسته اند جایگاه ثابتی برای فروش محصولات آبزی ایجاد کنند، پس چطور می‌توان به وعده راه اند ازی زنجیره ارزش غدایی آبزیان در استان امیدوار بود.

وی یادآور شد: بخش عمده‌ای از محصولات تولیدی امسال استان به علت قطعی برق تلف شدند.

محمد افزود: ماهی تولیدی این استان با بهترین کیفیت و ارگانیک تولید می‌شود، اما به اسم سایر استان‌ها به خارج از کشور صادر می‌شود که این خود ضربه‌ای بر پیکره تولید وارد می‌کند.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه گفت: هم اکنون ۲۷۵ مزرعه پرورش ماهی در سطح این استان وجود دارد که میزان تولید آنها در سال ۲۵ هزار تن است.

بسته بندی ماهی کهگیلویه و بویراحمد در دیگر استان‌ها

اسحاق رستمی با اشاره به اینکه امسال پنج هزارتن ماهی تولیدی استان به کشورهای عراق و روسیه صادر شد، افزود: به دلیل نبود سردخانه ویژه و کارخانه قطعه بندی در استان، ماهی صادراتی ابتدا به سایر استان‌ها منتقل و بعد از بسته بندی به نام همان استان صادر می‌شود.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه این استان به ۴۰ میلیون بچه ماهی نیاز دارد، تصریح کرد: حدود پنج میلیون بچه ماهی از مرکز اصلاح نژاد دشت روم در شهرستان بویراحمد خریداری و مابقی از سایر استان‌ها تهیه می‌شود.

وی با بیان اینکه سه کارخانه تولید خوراک آبزیان طی یک ماه اخیر در استان به بهره برداری رسیده است، اضافه کرد: ظرفیت اسمی تولید این کارخانه‌ها ۳۵ هزار تن است اما به دلیل اینکه به تازگی به بهره برداری رسیده‌اند سهم مشخصی از بازار را در اختیار ندارند.

منبع: مهر

ارسال به دوستان
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
رضایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
باسلام باید عرض کنم مدیران این استان هر کس بخواد سرمایه گذاری کنه مسابقه چاپیدنش راه میندازن وهراداره روزانه بایک برگه کاغذ احضارات می‌کنه بیا این مبلغ حق حساب بریز آقایان این راهش نیست من یاسوجی نیستم ومتاسفنه تواین شهر گرفتار شدم آقای مسول باید حمایت کنی تا مجموعه به تولید وسود برسه هیچ کس نافی مالیات نیست اما مالیات چه چیزی اینو به تمام کارمندان تون که فکر میکنند از وزارت اطلاعات هستند بفهمونید .آبدارچی اداره فکر می‌کنه ریس آگاهی هست و سرمایه گذار دزد وفراری .این درد اول مدیران استان دومی خرزو گری .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
در این استان بعضی کارشناسان همان اداره شیلات استان مافیای خرید و فروش مجوز هستند و در این راه دلالی می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
مردم استان ما به سختی میتونن ماهی خرید کند اینه همه ماهی چرا باید صادر بشه چرا اول نیاز استان و شهرستان های ما انجام نشه این همه قیمت میبرید بالا که مردم توان خرید نداشته باشن هرکس هم میخواد بخره ی دونه ماهی ورمیداره میشه ۷۰۰تمن ماهی وزن کم تر نمی فروشند چرا مدیران و مسئولین مردم کشور خودمونو این همه نا دیده میگیرن سویره عراق لبنان روسیه سایر کشور هایه دیگه از مردم. کشور خودمون و استان. ما بهترن خدا از هیچ مسئولی نگذره هرکس که سعی در خالی کردن سفره مردم داره روز خوش تو زندگیش نبینه
غلیرضا شیراز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
بسم الله
چقدر مسخره هست چقدر زشت هست که موقع استخدام افراد میرن هزار جور تحقیق میکنن که آیا فرد سالمیه که استخدام بشه یا نه؟! بعد همینایی که جواب تحقیقشون خو در میاد و از بقیه از نظر اخلاق مثلا بهترن و گزینش میشن ، همینا میان رشوه میگیرن???همینا میان دزدی میکنن ???
ینی خاک بر سرتون با این مدل گزینش کردنتون
البته منظورم ۱۰۰ در۱۰۰ افراد نست ولی خب اکثریت خرابن
ایمان چراغی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
عالیه
ارسال نظر
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.