به گزارش عصر دنا، در یکی از عجیبترین و بحثبرانگیزترین اقدامات سیستم آموزشی استان، تغییر نام مدارس شهرستان باشت بدون اطلاع قبلی به اولیا، دانشآموزان و اهالی روستاها، نگرانیهای جدی را در میان جامعه محلی برانگیخته است. این تغییرات گسترده، که نهتنها بدون دلیل مشخص و شفاف بلکه بدون مشورت با ذینفعان اصلی یعنی خانوادهها و دانشآموزان صورت گرفته، به روشنی نشان از ضعف مدیریتی و بیتوجهی به حساسیتهای محلی دارد.
آموزش و پرورش، نهادی است که باید نماد ثبات، انسجام و اعتماد باشد؛ اما تغییر ناگهانی نام مدارس در شهرستان باشت، این اصل را به چالش کشیده است. مدرسههایی که سالها با نامهایی ارزشمند و مرتبط با تاریخچهی انقلاب و دفاع مقدس شناخته میشدند، اکنون با عناوینی بیروح و بیارتباط جایگزین شدهاند.
بهعنوان نمونه، تغییر نام مدرسه دو کلاسه شهید غفاری به «نو اندیشان آرشا۲» یا مدرسه شهید چمران به «نو اندیشان آرشا۱»، نهتنها هویتی جدید و نامأنوس ایجاد کرده، بلکه پیشینه و میراث معنوی این مدارس را زیر سؤال برده است.
مدرسههای تغییر نام یافته:
۱.مدرسه دو کلاسه شهید غفاری روستای شوش علیا به (نو اندیشان آرشا۲)
۲.مدرسه سه کلاسه شهید چمران روستای سعادت آباد به (نو اندیشان آرشا۱)
۳.مدرسه شهید باهنر روستای سرتنگ بیدک به (حدیث نور)
۴.مدرسه میثم سراببیز روستای سراببیز به (امید فردا)
۵.مدرسه شهید سلمان فارسی به (قلم چی ۳۵۵ منصور آباد)
۶.مدرسه طریق القدس تل مویزی به (مهر عظام)
۷.مدرسه شهید اجاره دار مله برفی به (دبستان مهر عظام)
۸.مدرسه شهید قبادی نیز در سالهای گذشته چندین بار تغییر نام داده شد و در نهایت از سامانه آموزش و پرورش حذف شده است.
۹.مدرسه فاطمیه به (خرد۲)
۱۰.دبستان امام رضا(ع) به (قلم چی شماره 356برمامیون)
۱۱.مدرسه شهید قبادی، شش سال پیش در زمان مدیر آموزش
نکته تلختر این است که این تغییرات در حالی صورت گرفته که نامهای جدید در سامانه آموزش و پرورش ثبت نشدهاند، اما بر سردرب مدارس درج شدهاند.
این تناقض، نشاندهنده بیبرنامگی و آشفتگی در تصمیمگیریهای مدیریتی است که مستقیماً بر روحیه دانشآموزان، معلمان و خانوادهها تأثیر منفی میگذارد. چنین تغییراتی نهتنها باعث سردرگمی دانشآموزان در هویتیابی مدرسههایشان شده، بلکه اعتماد عمومی به ساختار آموزشی را نیز تضعیف کرده است.
از دیگر سوی، باید پرسید که چرا آموزش و پرورش بهجای پرداختن به مسائل کلیدی نظیر بهبود کیفیت آموزشی، تأمین امکانات و رسیدگی به نیازهای واقعی دانشآموزان، دست به تغییراتی زده است که هیچ تأثیری در پیشبرد اهداف آموزشی ندارد؟ تغییر نامهایی که نهتنها ضرورتی در آنها احساس نمیشود، بلکه به نظر میرسد بیش از هر چیز ناشی از نگاه سطحی و بدون شناخت به مسائل منطقه باشد.
خواست خانوادهها و اهالی روستاها، که به حق و منطقی است، شفافسازی دلایل این تغییرات و بازگرداندن نام مدارس به حالت اولیه است. اگر تصمیمگیران واقعاً به اهمیت نامها و هویت تاریخی این مدارس واقفاند، باید در جلسهای با حضور مسئولین محلی، معلمان و نمایندگان خانوادهها بهطور شفاف درباره این تغییرات صحبت کنند و تصمیمی مشترک اتخاذ نمایند.
ادعای آموزش وپرورش شهرستان باشت
سرپرست آموزش وپرورش شهرستان باشت در پاسخ به موضوع تغییر نام مدارسی که به نام شهدا بودند گفت: آموزش وپرورش باشت نام هیچ شهیدی را از سردرب مدارس حذف نکرده ونخواهد کرد.
محمد مرادپور افزود: مدارسی که قبلا با نام شهید نامگذاری شده بودند همچنان پابرجا هستند ولی به دلیل اینکه این مدارس توسط خیرین نوسازی شده اند وخیرین هم خواسته اند که نام موسسه یا خیریه خود بر سردرب این مدارس باشند تابلوی خود را نصب کرده اند وبا توجه به اینکه این مدارس هنوز تحویل آموزش وپرورش نشده اند وتا مرحله تحویل در اختیار اداره کل نوسازی وتجهیز مدارس هستند به همین دلیل تابلوی آنها به نام خیر می باشد که با رایزنی صورت گرفته با مدیرکل نوسازی مدارس تابلوی جدید این مدارس به نام شهدا در حال آماده شدن بوده و بزودی نصب خواهند شد..
وی همچنین بااشاره به فرسودگی تابلو های قدیمی مدارس اظهار کرد: تابلو های جدید به زودی آماده و نصب میشوند و هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.
سید ولی موسوی رییس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد نیز ابراز کرد: : نام گذاری مدارس در کمیته ای در آموزش و پرورش استان مطرح و فرایند قانونی دارد و هیچکس حق تغییر نام مدارس را از لحاظ قانونی ندارد.
وی عنوان کرد: اداره کل نوسازی مدارس استان نیز مدارس جدید الاحداث را با توجه به تقاضای خیرین به نام خیر نامگذاری می کند و مدارسی که به نام شهدا مزین هستند درصورت تخریب و بازسازی به همان نام فعالیت خواهند داشت.
پول پاشی می کنند که نام شهدا و ارزشهای انقلاب و اسلام را از بین ببرند