به گزارش عصر دنا،نجمه شاپوری فعال فرهنگی در یادداشتی به مناسبت سالروز وحدت حوزه ودانشگاه نوشت: سالروز شهادت شهید دکتر مفتح روز وحدت حوزه و دانشگاه یکی از مهمترین مناسبت های بعد از انقلاب است. حوزه و دانشگاه همچون دو بال برای پرواز انسان انقلابی در رسیدن به کمالات انسانیاند که هرگز بدون یکی از آنها نمیشود به سرمنزل مقصود رسید.
اگر در علوم دانشگاهی غرق شویم و دانشمان را از آثار دانشمندان غربی و اروپایی بگیریم و با دین وعلمای دینی بیگانه باشیم «دچار استحاله فرهنگی و معنوی»خواهیم شد و اگر فقط در چارچوب حوزه یک محیط بسته تشکیل داده و با دانشگاهیان و علوم روز دانشگاهی بیگانه شویم و منتظر بنشینیم تا اقشار جامعه خود به سوی ما آیند؛ دچار تحجر و مقدس مآبی در حوزه و دین گریزی در جامعه خواهیم شد، که این بیشترین آسیب را به جامعه دینی خواهد زد ویک #شکاف عمیقی بین دو قشر حوزوی و دانشگاهی ایجاد می کند.
جامعه اسلامی را به یک جامعه سکولاریسم تبدیل می کند که دانشگاهیانش، حوزویان را متحجر و حوزویان دانشجویان را غرب گرا و بی دین می نامند. اما اگر در جامعه اسلامی حوزه در دانشگاه حضور فعال و پویا داشته باشد و حوزویان ما به علوم روز دانشگاهی نیز مسلط باشند و دانشگاهیان برای هر شبهه و سوال و مسئله ای که در ذهن شان ایجاد می شود به حوزه های علمیه پناه برده و کسب فتوا نمایند، حوزه را ملجا و پناهگاه خود برای رسیدن به خودشناسی و خداشناسی بدانند و اگر در جایی حقی از دانشجویان ضایع شد برای احقاق حقشان حوزه علمیه وارد میدان شود در چنین جامعه ای دانشمندانش به کمال و نبوغ علمی و معنوی نائل خواهند شد.
دانشمندانی چون شهید محسن فخری زاده نمادی از یک دانشگاهی معنوی و روحانی است. این گونه متخصصان انقلابی ومتدین چون علم و دین رابه هم آمیختند ثمرات بزرگی برای کشوروانقلاب داشته اند مثل توسعه هسته ای وتولیدات دفاعی وموشکی.
اما دانشگاهیان غربزدهای که گاه سلبریتیهای وطن فروش نیز دربینشان دیده میشود و از همه مهمتر دولت و مديریت غربزده وازخود بیگانه در کشور ما که دستاورد آن برجام نافرجام درعرصه سیاسی بود ویاتولید محصولاتی چون پرایدو......درعرصه اقتصادی است؛ نتیجه، شکاف بین دانشگاه وحوزهاند.
همچنین طلاب و علمایی چون شهید مفتح و شهیدمطهری نتیجه دانشگاهی بودن یک عالم حوزویاند.
اما نتیجه بیگانگی حوزه با علوم روز دانشگاهی، طلاب وعلمای عزلت نشیننِ متعصب وخشک ومقدس نمایی میشوند که جامعه را از دین زده میکنند.
متاسفانه بعدازگذشت ۴دهه ازانقلاب اسلامی هنوز وحدتی که مدنظرامام (ره) بود و در وصیت نامه الهیشان به آن توصیه کردند و رهبر انقلاب بارها مورد تاکید قرار دادند؛ بین حوزه ودانشگاه ایجاد نشده است.
بایدچارهای اندیشید و در حوزهها دگرگونی و تغییری ایجاد کرد و طلبه ما پژوهشگر و مسلط بر علوم روز و زبانهای زنده دنیا باشد به طوری که در هر دانشگاهی در هر کشوری بتواند به تمام سوالات اعتقادی وشبهات دانشگاهیان پاسخ دهد و دانشگاههای ما کارشناسانی تربیت کند که علاوه بر رشته تخصصی خود، مسائل واحکام دینیشان رابدانند. اگر نمازخوان وارد دانشگاه میشوند نمازشب خوان فارغ التحصیل شوند نه بی نماز!
دارای معرفت دینی وبصیرت سیاسی باشند وعلاوه برکسب علم به تهذیب نفس نیز پرداخته باشند وبا دوبال علم ودین فخریزادههایی درفضای جامعه به پرواز درآیند.
به امید آن روز.