کد خبر: ۲۴۹۹۳
تاریخ انتشار:۱۱:۵۷ - ۲۵ تير ۱۴۰۳
عصر دنا: استارت‌آپی که بیل گیتس، فناور و ثروتمند مشهور، روی آن سرمایه‌گذاری کرده توانسته است از هوای رقیق کره و سایر چربی‌های خوشمزه را بگیرد.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش پایگاه خبری عصر دنا به نقل از روزنامه جوان، بیل‌گیتس، پول خود را روی یک استارت‌آپ کالیفرنیایی به نام سِیوِر (Savor) سرمایه‌گذاری کرده که معتقد است می‌تواند با استفاده از کربن دی اکسید و هیدروژن، یک محصول غنی و چرب شبیه به کره درست کند.

کره فقط شروع کار است و این استارت‌آپ در حال توسعه روشی برای تولید شیر، بستنی، پنیر، گوشت و روغن‌های گرمسیری با این روش است. شرکت سیور از یک فرآیند ترموشیمیایی برای ایجاد چربی حیوانی خود استفاده می‌کند که عاری از ردپای محیطی صنایع لبنی و جایگزین‌های گیاهی است.


بیل‌گیتس می‌گوید: آن‌ها با این واقعیت شروع کردند که همه چربی‌ها از زنجیره‌های مختلفی از اتم‌های کربن و هیدروژن ساخته شده‌اند. سپس آن‌ها تصمیم گرفتند تا همان زنجیره‌های کربن و هیدروژن را بدون دخالت حیوانات یا گیاهان بسازند. 

وی افزود: آن‌ها در نهایت فرآیندی را توسعه دادند که شامل گرفتن کربن‌دی‌اکسید از هوا و هیدروژن از آب، گرم کردن آن‌ها و اکسید کردن آن‌ها برای شروع جدایی اسید‌های چرب و سپس فرمولاسیون چربی است.

بسیاری از ما این را می‌دانیم که طبق گفته سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، دام‌ها مسئول ۱۴/ ۵ درصد از کل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در جهان هستند و جایگزین‌های چربی حیوانی که شامل روغن‌های گیاهی است، به جنگل‌زدایی گسترده و از بین رفتن تنوع زیستی منجر می‌شود. از طرفی محصولات لبنی بسیار خوشمزه هستند و دست کشیدن از آن‌ها دشوار است.

بنابراین راهکار‌هایی نظیر حمایت مشتاقانه گیتس برای تولید کره تهیه شده از کربن دی اکسید و هیدروژن خبری امیدوارکننده است. گیتس گفت: ایده روی آوردن به چربی‌ها و روغن‌های آزمایشگاهی ممکن است در ابتدا عجیب به نظر برسد، اما پتانسیل آن‌ها برای کاهش قابل توجه ردپای کربن بسیار زیاد است.

ما با استفاده از فناوری‌ها و فرآیند‌های اثبات شده یک قدم به دستیابی به اهداف آب و هوایی خود نزدیک‌تر می‌شویم. کره تولیدی استارت‌آپ سیور به راحتی تولید می‌شود و مقیاس‌پذیر است، اما متقاعد کردن مردم برای استفاده از آن و سایر محصولات لبنی این‌چنینی با محصولات لبنی حیوانی و گیاهی قطعاً در آینده چالش برانگیز خواهد بود. گیتس می‌گوید: چالش بزرگ، پایین آوردن قیمت این محصولات است تا این محصولات برای عموم مردم مقرون‌به‌صرفه شوند یا حداقل با همان قیمت چربی‌های حیوانی عرضه شوند.

شرکت سیور در اینجا شانس خوبی برای موفقیت دارد، زیرا مراحل کلیدی فرآیند تولید چربی آن‌ها در صنایع دیگر نیز به کار گرفته می‌شود. وی افزود: این فرآیند هیچ گاز گلخانه‌ای آزاد نمی‌کند و از زمین کشاورزی و کمتر از یک هزارم آبی که کشاورزی سنتی استفاده می‌کند؛ بهره می‌برد. مهم‌تر از همه، طعم بسیار خوبی دارد و مانند محصولات لبنی واقعی است؛ چراکه از نظر شیمیایی تفاوتی ندارد.

تحقیقات پژوهشگران این شرکت در مجله Nature Sustainability منتشر شده است.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین