به گزارش پایگاه خبری عصر دنا به نقل از ایسنا، «عبداالرضا فرجیراد» اظهار داشت: حسین امیرعبداللهیان سه سال وزیر خارجه ایران در دولت آقای رئیسی بود، فعالیتهای خوبی داشت، فرد بسیار فعالی بود، تلاش میکرد فعالیتهایش دستاوردهایی برای کشور داشته باشد، از نظر شخصیتی فردی برونگرا با روابط عمومی خوب و با اخلاق مناسب بود و به همین دلیل در وزارت امور خارجه بهعنوان فرد با اخلاق شناخته میشد. دیدهایم افرادی که قبل از عهدهداری مسئولیت چه روحیهای دارند و بعد از آن با روحیهای دیگر و یا با تکبر رفتار میکنند، اما آقای امیرعبداللهیان روحیهاش در قبل و بعد از عهدهداری وزارت تفاوتی نکرد.
این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه تصریح کرد: آقای امیرعبداللهیان دیپلماسی را از پایه شروع کرد و وارد دانشکده وزارت امور خارجه شد و از همان سال اول دانشگاه با امور دیپلماتیک آشنا گردید، بسیاری از کشورهای دنیا دیپلماتهای خود را از پایه آموزش میدهند، ایشان با بخشهای دیپلماسی و میدان کار را ادامه داد، همانطور که میدانید دیپلماسی دو شاخه دارد یک بخش عرفی و دیپلماسی و بخش دیگر دیپلماسی میدانی است.
وی افزود: با توجه به ارتباطاتی که با کشورهای جبهه مقاومت مانند عراق، افغانستان، لبنان، سوریه، یمن و ... داریم آقای امیرعبداللهیان با آن بخشها کار کرد در واقع هم به دیپلماسی رسمی و عرفی و هم به دیپلماسی میدانی اشراف داشت. لذا وقتی سکاندار دستگاه وزارت امور خارجه شد پیوندی بین این دو مقوله برقرار شد. نمونه آن را در ارتباط با جنگ غزه دیدیم که بین دیپلماسی و میدان در داخل کشور به طور هماهنگ کارها پیش رفت.
سفیر سابق کشورمان در نروژ ادامه داد: او خیلی شعار نمیداد، بیشتر کار میکرد و تلاش کرد در وزارت خارجه اختلافات کم و اگر اختلاف سلیقهای وجود دارد، کاهش یابد، در وزارت امور خارجه در برخی از موارد از بیرون فشار زیادی وجود دارد ولی همه مدیران با نظرات و دیدگاههای استراتژیک و راهبردی همکاری و کار میکردند.
فرجی راد همچنین بیان کرد: زمانی که امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشور شد، در موضوع برجام؛ دکتر باقری از ابتدای دولت کار را شروع کرده و مذاکرات را دنبال کرد اما به دلایلی شاید مساله برجام به نتیجه نرسد ولی در ادامه با توجه به توافقات نانوشتهای که صورت گرفت بخشی از داراییهای ایران آزاد شد و به نوعی امتیازات نسبی به دست آمد. قرار بود مذاکرات ادامه یابد اما جنگ غزه موجب توقف شد و بعد از آن مجددا فعالیتها آغاز شد و قرار بود در هفته آینده با اروپاییها گفتوگوهایی صورت گیرد که فعلا با حادثه پیش آمده متوقف شد.
فرجیراد با بیان اینکه دستاوردهای خوبی در مقاطع بحرانی در وزارت خارجه به دست آمده، گفت: در دوره مسئولیت امیرعبداللهیان روابط ما با همسایگان به صورت فعالتری دنبال شد، برخی مواقع تشخیص داده شد که برای امنیت کشور کارهایی انجام شود، اقدامات خوبی بعد از این که 2 سه سالی روابط ما با اقلیم کردستان تیره بود، صورت گرفت.
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: در ارتباط با مساله افغانستان و طالبان نیز بردباری به عمل آمد با توجه به اینکه مشکلات مرزی و مسائلی مانند آب موضوع را حساس کرده بود و در داخل انتظار بود تا با طالبان برخورد شود، دستگاه وزارت امور خارجه تشخیص داد بردباری به عمل آید و صلاح نیست در مرزها درگیری صورت گیرد.
وی ادامه داد: درباره مسائل مربوط به قفقاز و آذربایجان نیز که حساسیتهای ایجاد شده بود بحرانها کنترل شد، ارتباط با ارمنستان حفظ گردید و سعی کردیم تا روابط با ترکیه حذف نشود. همچنین با توجه به تنشی که در ارتباط با پاکستان ایجاد شده بود روابط خوبی بین دو کشور در حال حاضر برقرار شده است.
سفیر سابق کشورمان در نروژ اظهار داشت: در حوزه خلیج فارس و عربستان سفرهایی انجام شد و تصور میکنم گفتوگوهایی میان آقای امیرعبداللهیان و عربستان شروع شده بود که انتظار میرود وزارت خارجه آن را ادامه دهد.
فرجی راد در پایان گفت: در مسائل مرتبط با آمریکا نیز باید بی سر و صدا کار انجام شود، خیلی سر و صدا کردن موجب میشود که دشمن فعالتر عمل کند، لذا به نظرم آقای امیرعبداللهیان به خوبی در حوزهها عمل کردند و دستاوردهای خوبی داشتند.