به گزارش عصر دنا از دهدشت، اجتماع هفتگی نماز جمعه که از آن به حج مستمندان نام برده میشود رسالتهای مختلفی دارد؛ هر هفته جمعیت زیادی از اقشار مردم در این همایش شرکت دارند، نمازی که مردم را به مرکزیت نظام و محوریت امت پیوند میزند و در هر جمعه عبادت و سیاست در هم آمیخته میشود.
خطیب جمعه با توصیه خود و دیگران به تقوا و پرهیزگاری معرفتشناسی و تبیین دستاوردهای نظام اسلامی، نسبت به مسائل داخلی و جهانی آگاهی میبخشد. نماز جمعه دانشگاهی است که رسالت علمی و آموزشی دارد، مصلی کلاس و نمازگزاران شاگردان و علاقمندان به فراگیری هستند که برای کسب معارف دینی و افزایش اندوختههای علمی با کمال ادب و دقت پای خطبهها مینشینند.
شرکت کنندگان در این همایش عبادی و سیاسی هر هفته کلاس معرفتشناسی، اخلاق، سیاست، جهاد تبیین، احکام و..را فرا میگیرند. امام جمعه با ایراد خطبههای پرمحتوا با بلاغت کلام نمازگزاران را با معارف الهی آشنا میسازد و از این طریق رشد فکری و فرهنگی را در جامعه تقویت میکند.
ایراد خطبهها در نماز جمعه دهدشت در راستای فرمایش رهبری است که فرمودند«کیفیت خطبه به گونهای است که هر کسی پای این خطبه نشسته وقتی بلند شد احساس کند یک مطلب اعتقادی یا یک فهم سیاسی گیرش آمده یا به آن آرامش که عرض شد دست یافته است یا توجه به ذکر خدا نصیبش شده یا قطره اشکی از چشمش جاری گشته احساس کند چیزی اخذ کرده که این احتیاج به کار و تلاش دارد.»
از دیگر رسالتهای نماز جمعه تبیین و تحلیل مسایل سیاسی است که این مهم به خوبی از سوی خطیب نماز جمعه دهدشت ارائه میشود.حوادث واقعه را متذکر میگردد و نسبت به حوادث آینده هشدار میدهد.
پاسداری از مرزهای فرهنگ عمومی در نماز جمعه به عنوان یکی از شعائر اسلامی که نقش تقویت و تحکیم ارزشهای الهی و انسانی در سطح فرهنگ عمومی را بر عهده دارد.
امام جمعه دهدشت به خاطر اعتبار و اعتمادی که در افکار عمومی دارد و در جهت بخشی و جذب افکار عمومی موفق بوده است دلسوز و خیرخواه است و در جهت منافع مردم سخن میگوید مطالبهگری را با شجاعت و شهامت دارد هر کجا بیعدالتی و کم کاری میبیند درصدد افشای آن بر میآید.
ستاد نماز جمعه به عنوان بازوی امام جمعه نقش مهمی در پیشبرد اهداف نهاد امامت جمعه دارد.کادرسازی و جوانگرایی در ستاد نماز جمعه دهدشت طی سالهای اخیر منجر به تحول در عملکرد این ستاد شده است.امام جمعه دهدشت با بهرهگیری از نسل جوان و نوجوان، جوانگرایی را رویکرد محوری ستاد نماز جمعه قرار داده و با کار تشکیلاتی، کادرسازی برای ستاد و برنامهریزی منسجم نماز جمعه را به سمت متعالی شدن پیش برده است.
فعالیت اعضای ستاد نماز جمعه به ویژه در واحد خواهران هر هفته جلوه خاصی به نماز جمعه میبخشد. از فضاسازی مصلی تا اجرای برنامههای فرهنگی نتیجه زحمات افرادی است که مخلصانه و بدون چشمداشت در سنگر نماز جمعه خدمت میکنند.
علاوه بر آمادهسازی مصلی برای برگزاری نماز، تقویت مهارتها، جهاد تبیین، تربیت نسل سلیمانی، قرارهای مهدوی، تقویت رابطه مادر و دختری، ختم قرآن، مهد آدینه، یادواره شهدا،سرود شعر کودکان، پخش رزقهای قرار زهرایی،مشاوره طب اسلامی،استقبال از نمازگزاران با خوشامدآگویی و بدرقه زیر قرآن، ادعیه و مناجات بخشهایی از برنامههای هفتگی ستاد نماز جمعه است.
عملکرد مطلوب ستاد نماز جمعه در آیتمهای «فضاسازی و محیط آرایی متناسب با هر مناسبت»،«هویت بخشی و سازماندهی خادمین»،«مهد آدینه»،«تکریم نمازگزاران»، «تبلیغ و تولیدات رسانهای»،«برنامههای ویژه نوجوانان»،«میز خدمت»، «عرضه کتاب و محصولات فرهنگی» و «هویت بخشی به نوجوان»،باعث راهیابی این ستاد به مرحله کشوری جشنواره قلب شهر شده است.