کد خبر: ۲۰۵۳۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار:۲۲:۴۱ - ۲۴ تير ۱۴۰۲
عصر دنا: سال ۱۴٠۲ ، سال خیزش دوباره کهگیلویه و بویراحمد برای یافتن نقش تاریخی خود در  آینده ایران خواهد بود. در واقع ظرفیت این استان  برای نفوذ در تحولات تمدنی ایران  تا حدود زیادی به توانایی آن در اجرای زنجیره از اَبَرپروژه های عمرانی بستگی دارد. دولت ابراهیم رئیسی گامی را برداشته که دولت های قبلی جرات تصور آن را نداشتند: دولت زنجیره زیرساخت ها را تکمیل کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

 

بسیاری از مردم استان و حتی نخبگان، نمی دانند ۳٠٠ _ ۴٠٠ سال پیش استانی که اکنون کهگیلویه و بویراحمد نامیده می شود ایالتی از ایالت های ایران بود که از دزفول تا خلیج فارس و از بصره تا سپیدان فارس کشیده شده بود. نقش مهمی در تحولات تاریخی ایران داشت و همه اینها از شهری تاریخی به نام دهدشت و پیشتر از آن بلادشاپور مدیریت می شد. اما این منطقه به صورت عجیبی در حاشیه رفت تا انقلابی در ۱۳۵۷ رخ داد. همه چیز چراغ خاموش و بی صدا جلو رفت تا ۴۵ سال بعد در ۱۴٠۲.
سال ۱۴٠۲ ، سال خیزش دوباره کهگیلویه و بویراحمد برای یافتن نقش تاریخی خود در  آینده ایران خواهد بود. در واقع ظرفیت این استان  برای نفوذ در تحولات تمدنی ایران  تا حدود زیادی به توانایی آن در اجرای زنجیره از اَبَرپروژه های عمرانی بستگی دارد. دولت ابراهیم رئیسی گامی را برداشته که دولت های قبلی جرات تصور آن را نداشتند: دولت زنجیره زیرساخت ها را تکمیل کرده است. 
تعریف شدن پروژه های تمدنی مانند جاده های بزرگ سراسری، پروژه های عظیم و اَبَرپروژه ها نه تنها بر پایان سه قرن عقب ماندگی از تحولات ایران  مهر تایید می زند ، بلکه این پروژه ها امیدواری مردم را نیز به همراه خواهد داشت.

چشم انداز توسعه تمدنی کهگیلویه به سرانجام بیش از چهار دهه پروژه های عمرانی بستگی دارد. بسیاری از پروژه ها واقعا زیرساختی هستند و از حوصله یک دولت و دو دولت خارج است و بسیاری از نگاه کردن به چشم انداز آن می ترسند. برخی هیچگاه دوست ندارند ریسک طولانی شدن پروژه ها را متحمل شود. آنها بر این باورند که پروژه های زودبازده و کوچک گزینه بهتری از آب در خواهد آمد.

 اجرای پروژه هایی که جمهوری اسلامی آنها را حمایت می کند، موضع مثبت دولت های پس از انقلاب نسبت به مردم کهگیلویه را به نمایش می گذارد و  در عین حال یک استراتژی نیز محسوب می شود. در واقع این پروژه ها مانند یک «آزمون رورشاخ» است که نیت های متفاوت بازیگران کلیدی را به نمایش می گذارد. بسیاری از رهبران منطقه ای و ملی امیدوارند پروژه ها، کهگیلویه و بویراحمد را به بر عهده گرفتن نقش بزرگی در تاریخ ایران ترغیب کند. این یک آرزوی کاملا محتمل است. پروژه های عظیم عمرانی مکانیسمی به شمار می روند که به سرانجام رسیدن آنها کهگیلویه و بویراحمد را به نقش تاریخی خود در پیوند شمال و جنوب ایران نزدیک تر خواهد کرد.

بسیاری از افراد کم حوصله و بدبین که زمانی افتتاح پروژه عظیم جاده پاتاوه - دهدشت را غیرمحتمل می دانستند، در نهایت روزهای آینده در 26 تیرماه افتتاح آن را توسط سید ابراهیم رئیسی مشاهده خواهند کرد. دولت سیزدهم جمهوری اسلامی تمرکز و اعتبار زیادی گذاشت تا این پروژه تکمیل شود. به هر ترتیب، افراد بدبین هیچگاه به این پروژه به عنوان بخشی از استراتژی که خیزش دوباره کهگیلویه و بویراحمد را تسهیل می کند، نگاه نکردند. 
در بخش دیگر این استان کوچک پتروشیمی مهم گچساران افتتاح می شود. چند طرح پتروشیمی بزرگ و کوچک دیگر در چرام و گچساران در همین سفر کلنگ زنی می شود که همه آنها قرار است صنعت نفت و گاز را به توسعه استان گره بزند؛ آرزویی ک پس از نیم قرن استحصال نفت و گاز از میادین این استان محقق می شود. 
 سد چم شیر و چند سد دیگر نیز توسعه کشاورزی استان را هدفگذاری کرده اند.  در سفر رئیس جمهور به استان چند سد افتتاح یا کلنگ زنی می شود.سد چم شیر که گفته می شود دومین سد برقابی ایران است در این سفر افتتاح و سد سقاوه و پراشکفت کلنگ زنی می شود. 
میدان گازی مختار در نزدیکی شهر یاسوج نیز در همین سفر کلنگ زنی می شود که چهارمین میدان گازی وسیع ایران به شمار می رود. 

برخی افراد که چشم انداز دورتری را می بینند صحبت در مورد این واقعیت را آغاز کرده اند که یکی از پیامدهای ابرپروژه هایی که هفته جاری کلنگ زنی یا افتتاح می شود، توسعه فراگیر در جنوب غرب ایران خواهد بود. «دولت سیزدهم پس از این سفر، میلیاردها دلار به استان منتقل خواهد کرد. این دولت با فعال کردن ظرفیت های ذاتی این استان،  آغازگر یک عصر جدید خواهد بود.  

 این یک توافق کاملا غیررسمی است که نیاز به سطح معینی از اعتماد متقابل دارد. دولت و مردم استان در تلاش برای خلق فرصت های جدیدی هستند که انتظار می رود، اولین گام به سوی یک پیشرفت گسترده تر و عصری درخشان باشد.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
توهمات از موتوری جنس گرفتن همینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
مردم در این صحنه جایگاهی ندارند، ظرفیت هایی که ایجاد میشود به اسم مردم و به کام دیگران خواهد بود.
Said ahmad
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
خداوند تمام خدمتگزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را حفظ کند یه لطف نمایید یک عدد ابر پروژه که توانسته باشد مشکل بیکاری استان را حل نماید نام ببرید تا این اندازه که هرجای کشور سفر نمایید یک نفر از استات ک وب خصوصا شهر دهدشت نبینید که تک وتنها تو عربی فقط به خاطر نبود شعل اونجاست
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.