مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان با اعلام روشهای پرداخت زکات فطره به این نهاد گفت: با همکاری شورای زکات استان، ۸۰۰ صندوق در ۴۰۰ پایگاه سراسر استان آماده دریافت زکات فطره شهروندان است.
مبشری با بیان اینکه همچنین ۶۱ دستگاه کارت خوان نیز برای جمع آوری فطریه شهروندان تدارک دیده شده است افزود: پایگاههای کمیته امداد در مصلیها، مراکز برگزاری نماز عید فطر، روستاها و همچنین معابر و میادین مرکزی شهرها به منظور جمعآوری فطریه، از امشب مستقر میشود.
وی بیان کرد: سال گذشته مردم نوعدوست کهگیلویه و بویراحمد ۱۶ میلیارد تومان زکات فطره، کفاره عمد و کفاره غیر عمد پرداخت کردند که پیش بینی میشود این رقم امسال با مشارکت مردم خیرخواه استان این رقم به ۲۲ میلیارد تومان افزایش یابد.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان همچنین اضافه کرد: مردم می توانند از طریق شماره حساب های نصب شده بر سردرب پایگاههای کمیته امداد و یا با شماره گیری "ستاره ۸۸۷۷ مربع" زکات فطریه خود را پرداخت کنند.
مبشری ادامه داد: کمک های جمع آوری شده به سرعت بین دهک های یک و دو جامعه هدف توزیع می شود.
بیشتر بدانید؛
فطریه عبارت است از زکاتی که هر مسلمان برای خود و هر کس که نانخور او محسوب شود، به مستحق می پردازد.
زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.
غنی کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را دارد، یا ازطریق کسب و کار به دست می آورد و اگر کسی چنین نباشد فقیر است، زکات فطره بر او واجب نیست و می تواند زکات فطره بگیرد.
انسان باید فطره کسانی را که قبل از غروب شب عید فطر نانخور او حساب می شوند بدهد، خواه بزرگ باشند یا کوچک، مسلمان باشند یا کافر، واجب النّفقه باشند یا غیر واجب النّفقه، نزد او زندگی کنند یا در جای دیگر.
اگر کسی را که نانخور اوست و در شهر دیگر زندگی می کند وکیل نماید که از مال او فطره خودش را بپردازد، چنانچه اطمینان و وثوق داشته باشد که فطره را می دهد کافی است.
میهمانی که پیش از غروب شب عید فطر با رضایت صاحب خانه وارد شده و نانخور او محسوب می شود (یعنی تصمیم دارد مدّتی نزد او بماند) دادن زکات فطره او نیز واجب است، امّا اگر فقط برای شب عید دعوت شده فطره او بر میزبان واجب نیست و در صورتی که بدون رضایت صاحب خانه باشد نیز بنابر احتیاط واجب فطره او را بدهد، همچنین فطره کسی که انسان را مجبور کرده است که خرجی او را بپردازد.
کسی که سیّد است نمی تواند زکات فطره از غیر سیّد بگیرد.
انتهای پیام/