مهرداد اکبریان پیش ازظهر امروز در بازدید از جنگلهای شهرستان باشت اظهار داشت: کانونها و نقاط آلوده دچار آفت پروانه برگخوار سفید در جنگلهای زاگرس کشور شناسایی شده و عملیات مبارزه به این آفت در دست اقدام است.
وی عنوان کرد: آفات جنگلهای زاگرس به صورت مستمر پایش و با توجه به نوع آفت و مرحله زیستی و میزان جمعیت آن تدابیر لازم اتخاذ میشود.
اکبریان با اشاره به اینکه آفت پروانه برگ خوار سفید دارای چند نسل است، تصریح کرد: مبارزه بیولوژیکی با آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط جنگلهای زاگرس باید در سن اول و دوم لاروی انجام شود.
معاون مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیز داری کشور یادآور شد: امسال اعتباری نیز برای مبارزه با آفت پروانه برگ خوار سفیددر کهگیلویه و بویراحمد در نظر گرفته شده است.
اکبریان با اشاره به اینکه عامل خشکیدگی درختان بلوط مناطق زاگرس بهصورت 100 درصدی به دلیل گسترش آفت و بیماری از جمله پروانه برگ خوار سفید نیست، تصریح کرد: عواملی همچون تغییرات اقلیمی، خشکسالی و چرای بیرویه دام و غیره مهمترین عوامل تهدید و خشکیدگی جنگلهای زاگرس به شمار میآید.
معاون مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیز داری کشور بیان کرد: مبارزه با این آفت با استفاده از یک نوع باکتری و به روش میکروبیولوژیکی و محلول پاشی بر روی برگ درختان انجام میشود.
اکبریان افزود: عملیات مبارزه با پروانه برگ خوار سفید بلوط با محلول پاشی و با استفاده از محلول BT در سال گذشته اجرا شد و این محلول سازگار با محیط زیست بوده و ضرر و زیان برای موجودات و محیط زیست نداشته است.
وی یادآور شد: سال گذشته برای مبارزه با آفت پروانه برگ خوار سفید بیش از 40 تا 50 میلیارد ریال اعتبار به کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت.
برای مبارزه «اعتبار» نداریم
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز ظهر امروزدر بازدید از جنگلهای شهرستان باشت اظهار داشت: 60 هزار هکتار از جنگلهای مناطق سرد سیری و گرمسیری این استان دچار آفت پروانه برگ خوار سفید و جوانه خوار بلوط شدند.
سعید جاوید بخت عنوان کرد: از این میزان 25 هزار هکتار از جنگلها در شهرستانها گرمسیری شامل باشت، کهگیلویه و بهمئی واقع شده است.
جاوید بخت ابراز کرد: به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالیهای پی درپی جنگل های بلوط این مناطق گرمسیری دچار خسارت از آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط شده است.
وی افزود: مبارزه با آفت پروانه برگ خوار سفید در هشت هزار هکتار از جنگلهای بلوط باشت در سال گذشته انجام شد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: هم اکنون کار مطالعات و پایش و شناسایی مناطق آلوده انجام شده است.
جاوید بخت خاطرنشان کرد: همچنین بیش از 35 هزار هکتار از جنگل های مناطق سردسیری این استان از جمله بویراحمد و دنا دچار آفت جوانه خوار بلوط شدند.