تاریخ انتشار:۱۰:۵۳ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۰
عصر دنا: 25سال پیش، پروژه مُجتمع کشتارگاه سنتی گچساران در زمینی به مساحت 13 هزار و 450 مترمربع با زیربنای یک هزار و 400 متر مربع در سال 75 به بهربرداری رسید اما در روز سوم تیرماه 98 از سوی شهرداری دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل مشکلات بهداشتی،تعطیل شد.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

نامناسب بودن مَکان، کُشتار دام سبک و سنگین به صورت سنتی، کمبود فضای مناسب، کمبود کوره لاشه سوز، خرابی دستگاه شوکر برقی، نداشتن خط کُشتار ( ریل) و آب آشامیدنی بهداشتی از مهم‌ترین مشکلاتی بود که باعث تعطیلی کُشتارگاه سنتی در آن ایام شد.

پس از این اتفاق ،40 قصاب این کُشتارگاه سنتی شغل شان را از دست دادند، اما پس از 6 ماه در کشتارگاه دوباره به روی مشتریانش باز شد و کارش را از سر گرفت بدون آنکه موارد بهداشتی را به درستی رعایت کند.

یک شهروند گچسارانی از نامطمئن بودن گوشت توزیع شده از سوی کُشتارگاه این شهرستان اظهار نگرانی کرد و یادآورشد: اگرچه گوشتی که از قصابی می‌خریم دارای مُهر دامپزشکی است اما خبرهایی می شنویم که کُشتارگاه غیراستاندارد بوده و نباید این گوشت ها در بازار توزیع شود.

خانم خانه‌داری که خود را ساکن کوی کارکنان شرکت نفت گچساران معرفی کرد گفت: خرید ما از شروع شیوع ویروس کرونا از قصابی های شهر دوگنبدان بوده و برخی اوقات خود قصاب ها به ما می گویند که کُشتارگاه فاقد ملاک های بهداشتی است.
افزود: مجبوریم به شیوه قدیم دام سبک را به صورت زنده خریداری و در خانه قربانی کنیم.

یک قصاب هم در محدوده محله لنبان دوگنبدان تاکیدکرد که وضعیت کنونی کُشتار در کُشتارگاه گچساران باید بهداشتی بشود و نباید به شکل کنونی ادامه پیدا کند.

روز پنجم آذرماه 1398 یعنی بعد از شش ماه تعطیلی اولیه کُشتارگاه و باحضور مسئولان شهرستان گچساران، کُشتارگاه این شهرستان برای دومین بار راه اندازی شد.

مسعود ظفری شهردار وقت دوگنبدان در آن روز از هزینه کرد 24 میلیارد ریالی از محل اعتبارات عمرانی و منابع داخلی شهرداری این شهر برای تعمیر زیر ساخت‌های کشتارگاه این شهرستان خبرداد و اظهارداشت: 14 میلیارد ریال از این میزان اعتبارات برای ساخت سردخانه، تامین قطعات نقل و انتقال ریلی و تاسیسات الکترونیکی هزینه شد.

وی گفت: 10 میلیارد ریال از محل اعتبارات منابع داخلی شهرداری دوگنبدان برای فضا سازی، ایجاد فضای سبز، آسفالت محوطه و مسیرهای دسترسی برای خدمت رسانی و رفاه حال مردم هزینه شده است.

شهردار وقت دوگنبدان، تقویت زیرساخت های کشتارگاه نیمه صنعتی عرضه گوشت بهداشتی و سالم به شهروندان، اشتغالزایی افراد و تداوم فعالیت کشتارگاه را از اهداف راه اندازی دوباره کُشتارگاه گچساران عنوان و خاطرنشان کرد: این شهرستان دارای ظرفیت های مناسبی در زمینه تولید و پرورش دام است که با توسعه کُشتارگاه و استفاده از تمام ظرفیت آن می تواند به یک واحد فعال در شهرستان تبدیل شود.

فرماندار وقت گچساران هم، تعمیر دوباره کُشتارگاه این شهرستان را ناشی از اجرایی شدن مُصوبه شورای سلامت ذکر و اظهارداشت: هم اکنون سردخانه این کشتارگاه نیمه صنعتی ظرفیت 800 راس دام در روز را دارد در حالی که قبل از تعمیر، ظرفیت 100 راس دام را داشت.

علی خوان پایه، مهم‌ترین اهداف بهره‌برداری از این پروژه را جلوگیری از انتقال بیماری در اثر حمل و نقل دام، جلوگیری از کُشتار غیرمجاز در سطح شهر و حومه، حمل گوشت به جای دام زنده به بازارهای مصرف و اشتغال‌زایی برشمرد.
می‌خواهند دامپزشکی بر کُشتارگاه گچساران نظارت نکند

پس از گذشت 2 سال و سه ماه، رئیس دامپزشکی شهرستان گچساران از اسفناک بودن کُشتارگاه این شهرستان خبر داد و گفت جریانی آگاهانه یا ناآگاهانه درصدد حذف نظارت های بهداشتی و نظارت شرعی در کُشتارگاه این شهرستان است.

اُمید افشاری نژاد، در شورای اداری گچساران از فرماندار و سایر مسئولان شهرستانی خواست به فریاد مردم برسند زیرا شهرداری دوگنبدان به وظایف خود عمل نکرده و با این کار سلامت جامعه را به خطر انداخته است.

وی گفت: به شما مسئولان این شهرستان التماس می‌کنم به مشکلات کُشتارگاه گچساران رسیدگی کنید، اجازه نخواهیم داد که مشکلات کشتارگاه یا شهرداری این شهر، پُشت مُهر دامپزشکی پنهان بماند.

رئیس دامپزشکی گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید براینکه دیگر به هیچ عنوان گوشت های دارای مشکل، مُهر تایید دامپزشکی گچساران را نخواهند گرفت، به ایلنا گفت: شهرداری دوگنبدان تاکنون به تذکرات بهداشتی اهمیتی نداده و مشکلات کشتارگاه را برطرف نکرده است.

وی با تاکیدبراینکه کُشتارگاه‌ها از حساس‌ترین مراکز به شمار می‌روند که نقش مهمی در تأمین سلامت و امنیت سفره غذایی مردم ایفا می‌کنند، ادامه داد: کشتارگاه‌ها با نظارت دامپزشکی با ذِبح انواع دام سبک و سنگین روزانه حجم بالایی از گوشت مورد نیاز مردم هر منطقه و شهرستان را تأمین و نیاز بازار را برطرف می‌کنند.

رئیس دامپزشکی گچساران گفت: نظارت دامپزشکی بر روند سلامتی و ذِبح دام‌های سبک و سنگین، مُهر تأئید و آسودگی خاطر مردم از استفاده این محصولات پروتئینی است.

افشاری نژاد تاکیدکرد: گوشت آلوده می تواند بیماری‌های زیادی را به انسان مُنتقل و خسارات جبران ناپذیری بر او وارد کند.
شهرستان ۱۵۰ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

این شهرستان به دلیل واقع شدن در حوزه گرمسیری و داشتن اماکن متعدد گردشگری نظیر دشت لیشتر ، گردنه شلال دان، سد چم شیر و تنگ دیل، در تعطیلات نوروزی شاهد حضور گسترده گردشگران و مسافران نوروزی است.

وجود امامزاده بی بی حکیمه (س) نیز بسترساز حضور زوار از نقاط مختلف کشور و حتی کشورهای جنوبی همسایه ایران در گچساران است.

این شهرستان هم اکنون در وضعیت قرمز کرونایی بوده و اگر مشکلات کنونی کُشتارگاه حل و فصل نشود بر مشکلات مردم و مسافران نوروزی امسال افزوده خواهد شد.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.