عصر دنا- یادداشت دریافتی: در روزهایی که استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از هر زمان دیگری نیازمند استفاده از نخبگان و متخصصان خود برای پیشرفت و توسعه است، معادلات پشت پردهی مدیریت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بار دیگر جوانان بومی را قربانی نگاههای غیربومیپسند برخی مسئولین کرده است. اکنون یک چهارضلعی مبهم در حال شکلگیری است که در مرکز آن، تصمیمی پرسشبرانگیز برای انتصاب یک فرد غیربومی به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج قرار دارد.
محمد بهرامی، نماینده بویراحمد، دنا و مارگون، که پیشتر صراحتاً اعلام کرده بود معاون دانشگاه علوم پزشکی باید غیربومی باشد، اکنون نقش پررنگی در این ماجرا دارد.
این نگاه، برخلاف شعارهای حمایت از نخبگان و جوانان بومی است که همواره در تبلیغات انتخاباتی مطرح میشود، اما در عمل، به حذف نیروهای توانمند استان انجامیده است.
دکتر سیده رقیه پناهی، رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، که به تازگی سکان مدیریت این دانشگاه را در دست گرفته، به دلیل نداشتن شناخت کافی از چالشهای جدی علوم پزشکی استان، تحت تأثیر فشارها و لابیهای سیاسی، زمینه را برای ورود نیروهای غیربومی فراهم کرده است. این در حالی است که بحرانهای جدی در سیستم درمانی استان، نیازمند مدیریتی آگاه و متعهد به ظرفیتهای بومی است.
دکتر حسین حجر، گزینهی غیربومی معاونت درمان، نامی است که این روزها بر سر زبانها افتاده است. سوال اساسی اینجاست: چرا در شرایطی که نخبگان بومی بسیاری در علوم پزشکی استان حضور دارند، باید بار دیگر شاهد ورود فردی غیربومی به یکی از مهمترین جایگاههای مدیریتی این حوزه باشیم؟ آیا مدیریت استان و دانشگاه علوم پزشکی، اعتقادی به توانمندیهای فرزندان همین سرزمین ندارند؟
دکتر محمود شهامت، معاونت درمان کنونی، از نخبگان برجستهی استان و چهرهای است که سالها در نظام سلامت کهگیلویه و بویراحمد فعالیت داشته است. چرا باید مدیری بومی، آگاه به چالشهای حوزه درمان و دلسوز برای مردم استان، کنار گذاشته شود تا فردی که هیچ شناختی از مشکلات منطقه ندارد، جایگزین او شود؟
در این چهارضلعی پیچیده، بازندهی اصلی نه مسئولان، بلکه مردم استان هستند. اگر این روند ادامه پیدا کند، باید انتظار داشت که در آیندهای نهچندان دور، تمامی جایگاههای کلیدی به دست مدیران وارداتی سپرده شود و نخبگان استان بیش از پیش به حاشیه رانده شوند.
حال، مسئولان و نمایندگان باید پاسخ دهند:
چرا نخبگان بومی استان در دیگر مناطق غیربومی محسوب شده و از جایگاههای مدیریتی حذف میشوند، اما در استان خودشان، باید غیربومیها در رأس امور باشند؟
آیا کهگیلویه و بویراحمد از نیروی انسانی متخصص، متعهد و کارآمد خالی شده است که چنین تصمیماتی اتخاذ میشود؟
چرا در استانهای دیگر، مدیران بومی به کار گرفته میشوند اما در اینجا، افراد غیربومی اولویت دارند؟
تا چه زمانی باید شاهد این بیعدالتی آشکار در حق نخبگان این استان باشیم؟ وقت آن رسیده که مدیران و نمایندگان، بهجای تکیه بر مدیران وارداتی، به سرمایههای انسانی همین دیار اعتماد کنند و مسیر پیشرفت استان را با دستان توانمند فرزندان این خاک هموار سازند.
همان برادرش نیز که در استانداری است مار هفت خال و رنگ است
اگر تمام مدیران تو استان ما غیر بومی باشند خیلی بهتر عمل میشه
مدیران بومی فقط دنبال منافع خاله خورزویی و حزب و باند و سیاسی کاری و سردسیری و گرمسیری هستند آنهایی هم که میخانه اینجور نباشند خود ما مردم نمی گذاریم درست کار کنند
فکر کنم به بیمارستان های استان نرفتید که همش بوم بوم می کنید.با همین بومی ها درمان در وضعیت قرمز است. همه مدیران کل باید غیر بومی باشند بدون قوم گرایی. وقتی رسانه یک استان ضعیف باشه باید استان ما در تمام شاخص ها جز استان های اخر باشه
با احترام به دکتر هجر ولی حداقل یه آدم با تجربه و باسابقه بزارید تا این بیمارستان ها رو جمع کنه اوضاع خوبی نداره درمان استان
اتفاقا خیلی جاها غیربومی ها به دلیل اینکه نگاهدقومی و قبیله ای ندارند کارآمدتر و موثرتر و بی طرف تر و دلسوزانه تر مدیریت می کنن...
چه بسیار بودند غیربومی هایی که بخاطر همیندو قطبی بومی و غیربومی ایجاد کردن عده ای ذی نفع از این استان فرار کردند...
جای هم نمیتونی دادتو بزنی
نه پزشک براش مهمه نه پرستار که چه بلایی سر مردم میاد.
اگه هم خودت با پزشک و پرستار برخورد کردی کل جامعه بسیج میشن بر علیهت.
به خدا از بیمارستان جلیل بی صاحب تر نیست.
هر که مراجعه کنه کلا خروجیش مرگ هست
بی تجربه و فانتزی و فاقد صلاحیت های عمومی
رفاقت بازی نکن سلامت مردمو
اصلا میشناسیش؟
هجر حتی نمیتونه یک کلاس درس را بخوبی مدیریت کند
چه بومی باشه چه غیر بومی
هجر فاقد هر گونه دلسوزی و تعهد هست
ظلم کردی به حقیقت.
ما کاری به بومی و غیربومی نداریم
مسئله ما جناب هجر هست که از فاجعه بار ترین آدم های تو این دانشگاه هست.
این آدم رو نمیشه رو هیچیش حساب کرد.
اصلا همشو بدید چارتا آدم غیربومی ولی توانمند
هجر اصلا مناسب نیست و حتی فاجعه هست
دوما مدیریت به نخبه بودن نیست ، مدیریت به اداره سیستمی گویند که حداکثر رضایت مندی را داشته باشه .
شهامت و جاودان سیرت فقط به فکر فامیل های خود بودند .انها را ضمن انتقال ، غیر قانونی مطب هم دادند .
چند نفر نیروی متخصص و خدماتی را از بیمارستان ها به معاونت ها و ستاد انتقال دادند و بیمارستان ها را با چالش مواجه کردند.
نارضایتی در بیمارستان ها به اوج رسیده و مرگ میر زنان باردار و نوزادان در امام سجاد فاجعه است .
پس یک مدیر توانا و کارامد و شایسته برای معاونت درمان و بقیه معاونت ها انتخاب کنید .
معاونت کیک و شیرینی دانشجویی را به یک معاونت با نشاط و شاداب با امکانات رفاهی مناسب برای کل دانشجویان تبدیل کنید .
نه فقط عده ای با یک خط و مشی مشخص مثل زالو خون مردم را بمکنند.
یعتی تایید میشه؟?
خداوکیلی هجر چی داره؟
ایشون یک فرد بی تجربه هست که یک بخش کوچک را هم نمیتونند مدیریت کنه.
به چالش های درمان هم هیج تسلطی نداره
نخبه های استان هیچ پخی نبستن.
نه سلیقه دارن و نه عرضه ی هیچ کاری.
کاش تمام مسئولین غیر بومی بشن از این وضعیت نکبت دربیایم.
و در آخر حوزه ی درمان مردم راضی نیستتد و نیاز به تغییر هست.
والا فاصله شهامت با نخبگی مثل فاصله مریخ با زمین هست. شهامت نه سواد علمی داره نه توان مدیریتی ، در همه دولتها هم خودشو با لابی و پاچه خواری حفظ کرده اما تو این دولت اگر واقعا قصد کار برای رضایت مردم رو دارند باید برداشته بشه.