به گزارش عصر دنا، این میراث طبیعی که در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثبت شده در ۴۰ کیلومتری شهر لیکک، مرکز شهرستان بهمئی و ۸۰ کیلومتری شمال غربی دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه واقع شده جلوه ای از آفرینش خداوندی در این روزهای بهاری است.
پرندگان و گیاهان کمیابی که اطراف تالاب «بَرم الوان» را احاطه کرده اند لذت تماشای این تفرجگاه را برای طبیعت دوستان چند برابر کرده است.
این اثر طبیعی که با مساحتی حدود ۱۴ هکتار در نزدیکی تپه ماهورهای گچی قرار گرفته و در حاشیه آن گیاهانی مانند نی، گز، زالزالک و خارشتر مشاهده می شود تفرجگاهی دلنشین برای طبیعت دوستان در این روزهای بهاری است.
صبحگاهان اینجا هوای دلپذیربهاری، صدای دلنشین نغمه پرندگان، سرسبزی طبیعت آسمان یک دست آبی و عصرگاهان شور و شوق گردشگران برای قایق سواری تجربه های کم مانندی برای مسافران ایجاد کرده است.
قایق سواری بر پهنه آبی تالاب «بَرم الوان» تجربه ای دلچسب برای دوستداران گردشگری آب در تالاب «بَرم الوان» نصیب گردشگران کرده است.
زیرساخت های موجود در تالاب «بَرم الوان»
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری بهمئی گفت:تالاب «بَرم الوان»مجبوب ترین جاذبه طبیعی این شهرستان محسوب می شود که تعطیلات نوروزی پذیرای تعداد پرشماری گردشگر است.
مجتبی صلاحی نژاد تاکید کرد: اردوگاه گردشگری نزدیک تالاب"برم الوان"با امکاناتی مانند سکوهای نشیمن،آلاچیق، روشنایی،آبخوری و سرویس های بهداشتی به مسافران خدمات رسانی می کند.
وی بیان کرد: برای اقامت شبانه هم گردشگران می توانند از اسکان در مدارس استفاده کنند.
صلاحی نزاد تصریح کرد: همچنین ۱۷ قایق پارویی برای استفاده علاقه مندان به تالاب گردی در این منطقه آماده پذیرش علاقه مندان است.
کارشناسان از خصوصیات "برم الوان"می گویند
مسوول دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالاب های کهگیلویه و بویراحمد می گوید که تالاب "برم الوان" از معدود تالاب های کشورمان است که به جای تامین آب از رودخانه ها از آب چشمه های کف آن تغذیه می شود.
مسعود حاتمی افزود:وجود پوشش گیاهی متنوع در اطراف تالاب "برم الوان" زیستگاه مناسبی را برای انواع جانوران فراهم کرده به طوری که پلانکتونهای گیاهی، غذای اصلی ماهیها و سایر آبزیان تالاب هستند و ماهی کپور، گونه غالب ماهی در این تالاب است.
وی بیان کرد:این میراث طبیعی محل مهاجرت پرندگان از مناطق دوردست مانند سیبری است و این میراث طبیعی نقش مهمی در حفظ تنوع زیستی منطقه ایفا میکند.
حاتمی تاکید کرد:در سال های اخیر نخستین بار گونه جانوری گاوچرانک در تالاب برم الوان از سوی کارشناسان محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد مشاهده شد.
گاوچرانکها با تغذیه از دوزیستان، خزندگان، حشرهها بهویژه ملخ ها، سنجاقک ها و سوسکهای آبزی، در کنترل جمعیت این حیوانات در طبیعت نقش مهمی بازی میکنند آنان با خوردن حشرههای مزاحم و انگلهای روی پوست گیاهخواران بزرگ جثهٔ اهلی یا وحشی، به آسایش و سلامت آنها کمک میکنند.
حاتمی تاکید کرد: کنواسیون جهانی رامسر براساس ۹ معیار اقدام به ثبت تالاب ها دارد و هرکدام از این منابع آبی که یکی از این ویژگی ها را داشته باشد را پوشش می دهد.
وی با اشاره به معرض انقراض بودن بودن گونه ارزشمند عقاب طلایی با نام محلی عقاب سرحنایی ابراز امیدواری کرد: ثبت جهانی تالاب "برم الوان" بتواند گامی گرهگشا برای حفظ این گونه جانوری ارزشمند در این زیستگاه باشد.
عقاب طلایی (نام علمی: Aquila chrysaetos) یک پرنده شکاری از خانوادهٔ بازان و زیرخانوادهٔ عقابیان است که این پرنده در بخشهای زیادی از نیمکره شمالی زندگی میکند و دارای بیشترین پراکندگی جهانی در میان تمامی عقابها است با وجود کاهش تعداد و انقراض عقاب طلایی در برخی زیستگاهها، این پرنده همچنان در مناطق وسیعی از اوراسیا، آمریکای شمالی و شمال آفریقا، یافت میشود.
رنگ این پرندگان قهوهای تیره، به همراه پرهایی به رنگ قهوهای روشن یا طلایی در سر و گردن است. بهطور متوسّط طول بالهای آنها ۷ فوت (بیش از ۲ متر) و طول خود آنها ۳ فوت (۱ متر) است. وزن آن بهطور متوسط، ۳–۶/۵ کیلوگرم میباشد.