به گزارش عصر دنا، در آشفته بازار این روزها پیدا کردن مواد غذایی سالم سخت شده و اگر کنترل دستگاههای نظارتی نباشد بسیاری از کالاها سلامت مردم را به مخاطره میاندازد.
تورم بیرحم، سفرههای اقشار متوسط و پایین جامعه را از مایحتاج ضروری خالی کرده و همان اقلامی که با هر قیمتی مجبورند تهیه و بر سفره ببرند حالا نگرانی از سلامت آن به دغدغه خانوادهها اضافه شده است.
عرضه مواد غذایی و خوراکی فاسد در بسیاری از واحدهای صنفی کهگیلویه تخلف بوده و تهدید سلامت عمومی است.
آن طور که بازرسان گشتهای مشترک گزارش میدهند، وفور کالای تاریخ مصرف گذشته در سطح بازار به وفور یافت میشود تا جایی که رئیس تعزیرات کهگیلویه میگوید کالای غیر قابل مصرف کشف شده از تنها یک واحد عمدهفروشی به اندازه یک وانت بود.
علمدار بازرگان افزود: در بازرسی از واحدهای صنفی سطح شهر دهدشت مقدار زیادی کالای تاریخ مصرف گذشته کشف و به مراجع ذیربط تحویل شد.
مصطفی قدیمی رئیس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه نیز واحدهای صنفی دارای کالای غیر قابل مصرف را نگران کننده خواند و با ابراز گلایه از وضع موجود گفت: واحدهای صنفی به خصوص عمدهفروشها با عرضه کالای غیر قابل مصرف سلامت مردم را تهدید میکنند.
وی ادامه داد: انتظار میرود مأمور بهداشت موقع بازرسی همه جوانب را رعایت و مد نظر داشته باشد.
قدیمی از شهروندان خواست موقع خرید هر کالای بستهبندی شده به تاریخ تولید و تاریخ انقضا توجه داشته باشند و گفت: در صورت مشاهده هر گونه تخلف صنفی اعم از گرانفروشی، کمفروشی، احتکار، عدمرعایت دستورالعملهای بهداشتی، فروش با قیمت نامتعارف و ... گزارش دهند.
قدیمی رصد مداوم تاریخ تولید و انقضای کالاها را ضروری دانست و بیان کرد: نباید به امضای کارتکس واحد صنفی و کارت بهداشت فروشنده ها اکتفا شود. در جایی که حفظ سلامت مردم در میان هست جای مماشات و تعارف نیست.
رئیس صمت کهگیلویه با اشاره به وضعیت غیربهداشتی کشتارگاه گفت: کشتارگاه فاقد سردخانه جهت نگهداری گوشت بوده و کف پوش مناسب ندارد.
پذیرش و خروج دام جهت کشتار بدون از طی فرآیندهای قانونی قبل و بعداز کشتار انجام میشود.
قدیمی با بیان اینکه طی بازدید متوجه شدیم لاشه گوشتی قبل از کشتار، معاینه و بررسی نمیشود، ادامه داد: بعد از ذبح هم معاینه ننشده به قصابی منتقل و عرضه میشود.
وی، همکاری و همراهی مردم را کمک به مطلوب شدن نظارت خواند و تأکید کرد: برای حفظ سلامت مردم جای ملاحظه و تجدید نظر نیست و باید برخورد شود. کسی که سلامت مردم را برای آن اهمیت قایل نیست نباید با آن مماشات و ترحم کرد.
رئیس دامپزشکی کهگیلویه نیز با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای گشت نوروزی گفت: طی این مدت بازرسان این اداره حدود ۱۵۰کیلوگرم گوشت غیر قابل مصرف از کشتارگاه ضبط و معدوم کردند.
کیانی با اشاره به انجام 583 مورد بازرسی از اماکن عرضه مواد خام دامی بیان کرد: 365 کیلوگرم فرآورده به تفکیک۱۱۷کیلو گوشت مرغ، ۹۳کیلو ماهی، ۲۳گیلو جگر و سنگدان مرغ، چهار کیلوگرم تخم مرغ، ۶۱کیلوگرم پای مرغ و ۲۷کیلو چربی غیر بهداشتی ضبط شد.
به گفته کیانی، 21 نفر از فروشندگان مرغ زنده، ۲نفر متصدی رستوران موادغذایی، یک لبنیاتی و ۴نفر از متصدیان مغازه های فروش مرغ وماهی به اداره تعزیرات حکومتی معرفی شدند.