به گزارش عصر دنا؛ مسلم شریفی در نشست با خبرنگاران، آگاهیبخشی به جامعه را وظیفه مشترک سیستم سلامت و رسانهها دانست و گفت: سلامت بدون مردم معنا ندارد چرا که مردم نقش اول را در تمام شئونات از جمله سلامت ایفا میکنند و ما تنها تسهیلگر این فرآیند هستیم.
وی با تاکید بر نقش محوری مردم در سلامت افزود: سیستم سلامت استان با بیش از ۸ هزار نیروی متخصص در حال خدمت رسانی است، اما تحقق اهداف این حوزه بدون مشارکت فعال مردم و رسانهها ممکن نیست.
سرپرست معاونت بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد در بیان چالشهای عمده حوزه بهداشت و درمان افزود: اقتصاد سلامت و افزایش هزینه های درمان و ناکافی بودن تجهیزات و زیرساختها از مهمترین چالش های پیش روی حوزه سلامت استان است.
شریفی گذار جمعیتی را از دیگر چالش های این حوزه دانست و اظهار کرد: ورود جمعیت استان به مرحله سالمندی با ۱۰ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال و ۶۱ درصد فوتی های ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی در این گروه سنی است.
وی تصریح کرد:بیماریهای غیرواگیر و بیماریهایی مانند سرطان و قلبی-عروقی که ریشه در سبک زندگی و عدم رعایت بهداشت دارد و همچنین بیماریهای نوپدید و خطر همه گیریهای جدید نظیر کرونا یا بیماریهای مشترک انسان و دام که نیازمند آمادگی سیستم سلامت است را میتوان از آن ها یعنوان دیگر چالش های حوزه سلامت نام برد.
سرپرست معاونت بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص آلودگی اب شهر یاسوج اضافه کرد: آب شهری آلوده نیست ولی به دلیل شکستگی لوله در برخی قیمت ها احتمال ورود آلودگی به آب هست.
شریفی با اشاره به امار بالای خودکشی در یاسوج گفت: افزایش موارد خودکشی با وجود هزینههای سنگین نهادهایی مانند بهزیستی و شهرداری و شبکه بهداشت منتج به نتیجه مورد نظر نشد بلکه این مشکلات ریشه در اقتصاد و مشکلات اقتصادی ناشی از بیکاری دارد با تجویز قرص و دارو حل نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۰۰ واحد صنفی متخلف عرضه کننده مواد غذایی در استان پلمپ شده اند.
سرپرست معاونت بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر نقش مهم رسانهها در آموزش و آگاهی بخشی به عموم بیان کرد: رسانهها به عنوان پل ارتباطی بین متخصصان بهداشت و جامعه، نقش بیبدیلی در ارتقای سطح سلامت عمومی ایفا میکنند.