به گزارش عصر دنا؛ فتاح محمدی در نشست ستاد کوچ عشایر استان، گفت: عشایر به عنوان قشر مولد نقش برجستهای را در خودکفایی کشور در تولید محصولات لبنی و گوشتی دارد و باید حمایت شود.
وی افزود: دستگاههای اجرایی زیادی متولی خدماترسانی به این قشر هستند تا نیازهای جامعه عشایری در فصل قشلاق و ییلاق رفع شود.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد جمعیت عشایری استان را ۲۲ هزار و ۴۲۱ خانوار عنوان کرد و ابراز کرد: زمان کوچ سنتی عشایر از مناطق گرمسیر به مناطق سردسیری استان پنجم اردیبهشت ۱۴۰۴ تعیین شده است و با استانهای همجوار در این زمینه مکاتبه شود.
محمدی با بیان اینکه در خصوص میزان بارندگی و شدت بارندگی سال آینده برای کوچ عشایر استعلام گرفته شود، گفت با توجه به کاهش بارندگیها و خشکسالیهای میطلبد مخزنهای فصلی یا دائمی برای تامین آب شرب عشایر در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: دستگاههای متولی از هماکنون نیازمندی عشایر را تامین کنند تا در زمان کوچ دچار مشکلی نشوند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار افزود: برای آبرسانی به عشایر نیازمند تانکر آبرسانی هستیم که امور عشایر نسبت به خرید تانکر مورد نیاز اقدام کند.
محمدی اظهار داشت: تامین امنیت عشایر بر عهده سپاه ناحیه عشایر است و در مسیر تردد بر عهده نیروی انتظامی است.
وی افزود: هلال احمر مسیر کوچ را برای حوادث احتمالی مدیریت کند و اورژانس و دانشگاه علوم پزشکی درمان عشایر را در مسیر کوچ برعهده داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه، جمعیت دامی عشایر ۲ میلیون و ۲۹۶ هزار واحد دامی است، تاکید کرد: ورود زودهنگام دام به مراتع باعث ایجاد مشکلات زیادی در اکوسیستم مراتع از جمله کاهش پوشش گیاهی، تضعیف حفاظت خاک و ایجاد فرسایش خواهد شد.
سعید جاویدبخت ابراز کرد: با توجه به قرار گیری استان در مسیر تردد عشایر استانهای بوشهر، فارس، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان، برای کنترل کوچ در گلوگاه های استان، تعداد ۱۰ اکیپ ثابت و ۱۲ اکیپ سیار با تعداد ۶۳ نفر اعضای یگان حفاظت منابع طبیعی استان فعالیت خواهند کرد.