کد خبر: ۲۹۴۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار:۰۷:۲۸ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
عصر دنا: «بلوبری» یا زغال اخته آبی، با داشتن بیش از ۲۰ خاصیت تغذیه‌ای، میوه‌ای گران‌ قیمت و کمیاب محسوب می‌شود به همین خاطر برخی استان‌ها از جمله کهگیلویه و بویراحمد به خاطر سودآوری‌اش به کشت گلخانه‌ای این میوه روی آورده اند و حتی برنامه توسعه‌ای برای تبدیل شدن این استان به عنوان قطب تولید این میوه هدفگذاری شده است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

بلوبری یکی از میوه‌هایی است که در مناطق خوش آب و هوا که رطوبت بسیار دارد کشت می‌شود. بلوبری به طور معمول در شرایطی خاص رشد می‌کند، این میوه بسیار خوش طعم اما به همان میزان قیمت بالایی دارد.

بلوبری میوه‌ای بومی در شمال آمریکا و مناطقی از اروپا است که در این مناطق به طور گسترده کشت می‌شود. این میوه از جدیدترین میوه‌های ریز است که در قرن ۲۱ اهلی شده است، آمریکا و کانادا بزرگترین تولیدکنندگان این میوه در جهان هستند. در سال‌های اخیر ارقامی از بلوبری وارد ایران شده است که اکنون سازگاری آن‌ها در استان‌های مختلف در حال بررسی است.

کشت گیاه بلوبری سال ۹۵ برای اولین بار در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است و قیمت این محصول نسبت به بقیه محصولات گلخانه ای ارزش افزوده بالایی دارد و سرمایه گذاری پایدار محسوب می شود.

طبق اعلام یکی از گلخانه داران کهگیلویه و بویراحمد، که این میوه را کشت می کند، خود گیاه با گذر زمان ارزش افزوده پیدا می کند و گیاهی نیست که کاهش قیمت پیدا کند و ۱۰۰ درصد این محصول در خارج از استان توزیع می شود.

این گلخانه دار می گوید که کشت محصول بلوبری در دنیا در حال افزایش است و حجم تولید و صادرات آن از کشورهای توسعه نیافته به کشور های توسعه یافته در حال گسترش است.

آیا کهگیلویه وبویراحمد قطب تولید میوه استوایی «بلوبری» می شود؟

کشت بلوبری در کهگیلویه و بویراحمد توسعه می یابد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: «طرح اولیه گلخانه بلوبری در استان یک هکتار بوده است، اما با توجه به تکنولوژی و سرمایه‌گذاری مناسب، به ۲ هکتار توسعه یافته است.»

یدالله رحمانی بلوبری را محصولی استراتژیک دانست و افزود: «استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله استان‌هایی است که ظرفیت بالایی برای تولید این محصول دارد و سرمایه‌گذاری در گلخانه بلوبری ارزش افزوده‌ای حدود ۲۰ برابر ایجاد می‌کند.»

وی همچنین به طرح توسعه ۲ هکتاری این مجموعه با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد ریالی اشاره کرد و گفت: «این پروژه بدون نیاز به تسهیلات بانکی انجام می‌شود و در دهه فجر عملیات افتتاح آن آغاز خواهد شد.»

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر لزوم حمایت از توسعه کشت بلوبری، به ویژه به صورت گلخانه‌ای تأکید کرد و از جهاد کشاورزی خواست مقدمات کار برای توسعه ۱۳ هکتار دیگر را فراهم کند.

آیا کهگیلویه وبویراحمد قطب تولید میوه استوایی «بلوبری» می شود؟

هدفگذاری استان برای قطب تولید بلوبری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این ارتباط گفت : سیاست های توسعه ای کشاورزی استان در وهله نخست به نفع مردم، کشاورزان و تولید کنندگان است و سپس بحث اقتصاد است.

سید علی معتمدی پور ادامه داد: کشت بلوبری مزیت اقتصادی خوبی دارد و تقریبا ۱۶ رقم در همین استان با تنوع آب و هوایی (۱۱ اقلیم از اقلیم های اساسی کشور در این استان وجود دارد) پرورش داده می شود.

معتمدی پور افزود: در بحث ریل گذاری باید در وهله نخست مردم متوجه شوند که کشت این محصول اقتصادی است و سپس زمینه و زیرساخت توسط جهاد کشاورزی استان فراهم شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: مرحله دوم باید یک پشتیبانی علمی و اجرایی صورت گیرد که اجرای آن فروش اقتصادی و بازار مصرف خوبی دارند.

 

میوه بلوبری را بیشتر بشناسیم

بلوبری یکی از میوه‌های پرطرفدار است که در بسیاری از محصولات غذایی استفاده می‌شود و به رنگ آبی یا بنفش، مزه شیرین و مطبوع و اندازه آن کوچک است.

بلوبری یا زغال اخته آبی، میوه‌ای با داشتن بیش از ۲۰خاصیت تغذیه ای ، گران‌ قیمت و کمیاب به‌خصوص در کشور ما محسوب می‌شود .

خاصیت بلوبری به‌سبب وجود انواع ویتامین، آنتی اکسیدان، فیبر، مواد معدنی و ریز مغذی‌ها در آن است. رنگ آبی و بنفش این میوه، به سبب تجمع آنتوسیانین‌هایی است که عاملی برای لاغری و سلامت قلب به‌شمار می‌روند.

بوته گیاه بلوبری، تمامی املاح و مواد معدنی موجود در خاک را تصاحب می‌کند تا بتواند رشد کند و در نتیجه تمامی این مواد مغذی را به میوه‌هایش می‌بخشد.

نقش بلوبری در تضمین سلامت قلب و کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم، چیز تازه ای نیست و قبلاً اثبات شده بود. حال محققان انگلیسی و آمریکایی طی مطالعه ای نشان داده اند که مصرف این میوه ریسک ابتلا به بیماری قلبی را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

فواید مصرف بلوبری احتمالاً به وجود آنتی اکسیدانی موسوم به آنتوسیانین در این میوه برمی‌گردد که عامل رنگ بنفش، قرمز یا سیاه گروهی از میوه‌هاست. این ترکیب می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو و تورم در عروق کمک کند.

منبع: ایرنا
ارسال به دوستان
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
من هم یکی در یاسوج پرورش دادم دو تا دونه گرفته
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین