به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ فریده میرزایی افزود: عسل شیرین کنندهای طبیعی است، خاصیت درمانی هم دارد و، چون شیرینی اش طبیعی است میتوان بدون هیچ محدودیتی از آن استفاده کرد. اما ممکن است در برخی از موارد تصورات درباره این ماده غذایی اشتباه باشد.
وی با تاکید بر وجود مقادیر قابل توجهی از انواع قندها در عسل اظهار کرد:این عصاره شیرین منبعی غنی از اقسام قندها به ویژه گلوکز و ساکاروز است به گونهای که ۱۴ الی ۱۸ درصد آن را آب، ۲ درصد را سایر مواد و بین ۷۵ الی ۸۶ درصد عسل را قند تشکیل میدهد.
خوردن عسل با شیر داغ
میرزایی در خصوص مصرف عسل به ویژه در رژیمهای لاغری و دیابتی بیان کرد: بسیاری از افراد فکر میکنند مصرف زیاد عسل به علت داشتن قند طبیعی بلامانع است، در حالیکه مقادیر خیلی کمی از این عصاره حاوی کالری و انرژی خیلی زیادی است و به هیچ عنوان زیاده روی در مصرف آن برای دیابتیها و افراد دارای رژیمهای لاغری توصیه نمیشود، بنابراین بهترین روش مصرف در عموم افراد، استفاده روزانه یک تا ۲ قاشق مربا خوری از عسل است.
وی در مورد یکی از اشتباهات رایج مصرف عسل گفت: متاسفانه برخی افراد علاقه زیادی به شیر عسل داغ، چای عسل داغ و یا سرو نوشیدنیهای داغ با عسل به ویژه در ساعات اولیه صبح دارند در حالیکه این کار با گذر زمان به راحتی جانشان را نشانه میگیرد.
میرزایی یادآور شد: افرادیکه به مصرف نوشیدنیهای داغ با عسل علاقه دارند باید بدانند که نباید عسل را در نوشیدنیهای با حرارت بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد مخلوط کنند، زیرا دمای بالای عسل منجر به تولید و فعال شدن سمی موسوم به HMF (هیدروکسی متیل فورفورال) میشود که اثر فوری ندارد و به مرور زمان در کبد ته نشین شده و سلامتی فرد را باخطری جدی مواجه میکند که دمای شیر یا چای یا هر نوشیدنی دیگری که قرار است عسل به آن اضافه شود، باید نیمه گرم یا ولرم بوده و از این دما بالاتر نباشد.