کد خبر: ۲۸۶۵۲
تاریخ انتشار:۰۸:۰۶ - ۰۲ دی ۱۴۰۳
عصر دنا: شروع فصل زمستان، با شیوع بیماری آنفلوانزا و هوای آلوده همراه شده است که می تواند بر تعداد بیماران بیافزاید.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

این روزها وارد هر درمانگاه و کلینیکی که می‌شوید، با شمار زیادی از بیماران با علائم آنفلوانزا مواجه می‌شوید. این در حالی است که در اولین روز فصل سرد زمستان قرار داریم و پیش بینی می‌شود با توجه به سرد شدن هوا و تشدید هوای آلوده، موارد ابتلاء به آنفلوانزا نیز سیر صعودی پیدا کند.

ویروس آنفلوانزا سال‌ها است جامعه انسانی را درگیر کرده و به دلیل تغییرات سالانه در آنتی‌ژن‌های آن، این ویروس هر سال چهره‌ای متفاوت به خود می‌گیرد. این تغییرات ممکن است به صورت آنتی‌ژن دریفت (تغییرات جزئی) یا آنتی‌ژن شیفت (تغییرات کلی) رخ دهد، به طوری‌که حتی نام ویروس به طور کامل تغییر کند. به همین دلیل، ابتلای یک‌بار به این بیماری یا حتی تزریق واکسن در هر سال، ایمنی کامل برای سال بعد ایجاد نمی‌کند.

در همین حال، آلودگی هوا نیز می‌تواند بر تشدید این بیماری بیافزاید، به طوری که تعداد بیماران مبتلا به آنفلوانزا در روزهایی که هوای ناسالم را تنفس می‌کنیم، به شکل عجیبی افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس مطالعات و شواهدی علمی، آلودگی هوا عامل اصلی تعیین کننده افزایش بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا است، زیرا افزایش آلودگی هوا می‌تواند آسیب پذیری دستگاه تنفسی افراد را افزایش دهد.

آلاینده‌های هوای شهری ترکیبی پیچیده از ذرات، مواد سمی و خطرناک هستند که برای سلامتی انسان مضر است، مواجهه با آلودگی هوا می‌تواند باعث تحریک ریه‌ها، ایجاد التهاب، تغییر عملکرد سیستم ایمنی بدن، افزایش عفونت در بافت ریه و تشدید بیماری‌های ویروسی شود.

در فصل زمستان آلودگی هوا سبب بروز و گسترش بیماری‌های عفونی دستگاه تنفسی به خصوص سرماخوردگی و آنفلوانزا می‌شود. آنفلوانزا که در اصطلاح عوام به غلط سرماخوردگی نامیده می‌شود بیماری مسری ناشی از ویروس‌های آنفلوانزا (A,B,C) است. اگرچه بیشتر بیماران طی یک تا دو هفته بهبود می‌یابند، اما عفونت با ویروس‌های آنفلوانزا می‌تواند سبب بیماری شدید و عوارض کشنده شود. در مقابل، سرماخوردگی بیماری خفیفی است که محدود به مخاط تنفسی فوقانی (عمدتاً بینی) بوده و سبب بیماری مختصر با آبریزش بینی و تب خفیف می‌شود که معمولاً بدون عارضه جدی بهبود می‌یابد. لذا باید بین این دو بیماری که به دلایل متفاوت ایجاد شده و سرنوشت مختلفی دارند، تفاوت قائل شد.

در بیماری آنفلوانزا، ویروس سبب بیماری می‌شود. ویروس‌ها کوچک‌ترین گونه موجودات زنده اند که با میکروسکوپ نوری قادر به دیدن آنها نیستیم. بدن انسان با تولید آنتی بادی مناسب با این بیماری مقابله می‌کند. ویروس آنفلوانزا بینی، گلو و ریه را مبتلا می‌کند. بیماری از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال است.

بابک عشرتی معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه تب، بدن درد و سرفه از علائم آنفلوانزا است، گفت: افراد مبتلا تا زمانی که تب قطع نشده در فضاهای پر تجمع و محل کار حضور پیدا نکنند، همچنین فرد بیمار، هنگام صحبت با سایر افراد از ماسک استفاده کند.

عاطفه عابدینی فوق تخصص ریه گفت: افراد مبتلا به عفونت‌های ویروسی طی پنج تا هفت روز بهبود پیدا می‌کنند، مگر اینکه بیماری زمینه‌ای یا نقص ایمنی، دیابت یا کهولت سن داشته باشند، اگر در خانواده کسی بیشتر از سه روز تب و علائم پیش رونده داشت و دچار تنگی نفس شد به مراکز درمانی مراجعه کند.

به نظر می‌رسد، با توجه به شروع فصل زمستان و سردتر شدن هوا، شاهد روند افزایشی بیماران مبتلا به آنفلوانزا باشیم که این وضعیت در کلانشهرهای کشور که درگیر آلودگی هوا هستند، می‌تواند تشدید شود.

منبع: مشرق
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.