تاریخ انتشار:۲۳:۰۰ - ۰۲ آذر ۱۴۰۳
نشستی برای قدرشناسی از یک عمر خدمات شاعر پرآوازه‌ی ایل

جزئیات تشییع و خاکسپاری پیکر فریدون داوری اعلام شد

عصر دنا: پیکر فریدون داوری شاعر، نویسنده و پژوهشگر فردا شنبه پس از تشییع در جوار المان قلم پارک شهید دستغیب دهدشت آرام خواهد گرفت.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش عصر دنا، نشست شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه امشب با موضوع هماهنگی برای برگزاری مراسم تشییع و تدفین مردم فریدون داوری در سالن کنفرانس فرمانداری برگزار شد.
مرحوم داوری هیچگاه هنر و ادب را پیشه کسب مال نکرد و همیشه برای قلبش می‌سرود

حجت‌الاسلام علی وحدانی‌فر در بیان ویژگی‌های آن شاعر فقید اظهار کرد: مرحوم داوری شعر و ادبیات را در خدمت جامعه داشت یکی از خصوصیتات بارز آن فقید این بود که از کلمات در دل تاریخ استفاده و شعر را استخراج می کرد که ذائقه‌های مختلف از آن بهره می‌برند. غزل سرای تک بعد نبود، در مدح آل الله اشعاری با گویش لری سرود و ارادت خود را به نمایش گذاشته است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه گفت:آن شاعر خوش ذوق در شعر آیینی هر آنچه از فخر و گذشت و احساسات است، استفاده برده است. از کلمات فراموش شده گویش لری در اشعارش بهره گرفت . برای نام و اسم و رسم شعر نگفت بلکه دغدغه معرفی ایل عشایر و معرفی ظرفیت عشایر داشت.

وی با بیان اینکه زنده کردن شعر محلی از بزرگترین خدماتش بود و به آن افتخار می‌کرد، ادامه داد: در اوج بزرگی حواسش بود زاده‌ی بهون عشایری است.

امام جمعه کهگیلویه بیان کرد: در استان متاسفانه برای معرفی مشاهیر تا زنده هستند کاری نمی‌کنیم وقتی از دست می‌روند به فکر مراسم هستیم.

وی در ادامه تصریح کرد: در نواهای تاریخی اشعارش، کلمات از دل تاریخ بیرون آمده است.همه زوایای کار را می‌دید شعرش حاوی صله رحم و سبک زندگی و عشق بود.

عبدالکریم عبودی در این نشست با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی و هنری فریدون داوری گفت: مراسم تشییع آن شاعر نامدار فردا شنبه ساعت 9 صبح با حضور معاون وزیر از اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار می‌شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه افزود: این مراسم در دهدشت از ساعت 14 در میدان امام حسین برگزار و پس از اقامه نماز میت توسط نماینده ولی فقیه در استان، اجرای سروده‌های لری از اشعار توسط دو تن از خوانندگان و بازخوانی اشعار ،پیکر برای خاکسپاری به سمت آرامگاه ابدی در محوطه پارک جنگلی بدرقه خواهد شد.

سید علی اصغر پوربهشت نیز خواستار تمهیدات لازم برای در نظر گرفتن مکان مشخص برای تدفین مشاهیر شد و گفت: باید قطعه‌ای در نظر گرفته شود که حضور عموم بر آرامگاه برای قرائت فاتحه مقدور باشد.

خسرو دیدار با بیان اینکه به پاس یک عمر خدمات استاد داوری برای ارتقای فرهنگ لری شهرداری از همه ظرفیت برای برگزاری هرچه باشکوه مراسم استفاده می‌کند از اختصاص قطعه نام‌آوران در قبرستان جدید برای خاکسپاری مشاهیر و هنرمندان خبر داد.
سید حمزه محقق‌زاده نقش فریدون داوری در معرفی گویش لری را بی‌بدیل خواند و گفت که در انتقال مفاهیم به مخاطب چیره دست بود، ادب خاصی داشت با هر قشر متناسب با جایگاه ارتباط داشت.

فرماندار کهگیلویه تأکید کرد: لازم است مقامش را ارج نهیم و کمترین کار برای قدردانی از خدماتش برگزاری مراسم باشکوه است.

وی با بیان اینکه مکان خاکسپاری مشاهیر اثربخشی برای نسل جوان است،ادامه داد: اماکن پرتردد بهترین مکان است با این حال معتقدم شخصیت فقهی جنوب کشور «آمیراحمد تقوی» جای مناسبی تدفین نشد جانمایی باید با تدبیر باشد.

محقق‌زاده گفت: قرار است در محل بارگاه استاد داوری فرهنگسرایی احداث شود امیدواریم بودجه مورد نیاز از همین حالا در وزارتخانه در نظر گرفته شود.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.