عصر دنا- یادداشت دریافتی: تحلیل فضای سیاسی-اجتماعی شهرستان گچساران و باشت با نگاهی به مناسبات ایلی و رقابتهای سیاسی جاری، ما را به درک عمقی از بافت قدرت و حمایتهای مردمی در این منطقه میرساند. این شهرستانها از تنوع ایلیاتی گستردهای بهره میبرند که شامل ایلات باشت و باوی، قشقایی، بویراحمد گرمسیر و همچنین جمعیت غیر بومی مانند بختیاریها و بهبهانیها است. در این میان، غلامرضا تاجگردون که از ایل باوی برخاسته، چهرهای شناختهشده و تاثیرگذار در عرصه سیاسی این منطقه به حساب میآید.
در صحنه رقابت سیاسی انتخابات مجلس 1402، تاجگردون با حریفانی همچون علیمراد جعفری، قدرت حسینی و احمد خورشیدی مواجه بود که تحت حمایت احمدزاده (استاندار وقت) و ستار هدایتخواه در قالب یک ائتلاف محکم علیه او صفآرایی کردند. این اتحاد به دنبال آن بود که با استفاده از ابزارهای قانونی و سیاسی، مانند رد اعتبارنامه تاجگردون، جایگاه وی را تضعیف کنند. در این راستا، دلاویز که از نزدیکان تاجگردون به حساب میآمد، از سوی این ائتلاف بهعنوان رقیب تاجگردون در صحنه سیاسی قرار گرفت.
حمایتهای مردمی و ایلی در منطقه گچساران و باشت نیز از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است. ایل باوی که تاجگردون به آن تعلق دارد، در انتخابات اخیر به رقبای وی رای بیشتری داده است، که این امر خود نشان از وجود شکافهایی در حمایت ایلی این سیاستمدار دارد. در مقابل، ایلات قشقایی و بویراحمد گرمسیر با هوشیاری و نوعی آبروداری به حمایت گسترده و قابل توجهی از تاجگردون پرداختند و به او رای بالایی اعطا کردند که این حمایت به نحوی جبران کننده رای ایلی باوی به رقیب بود.
یکی از گامهای مهم تاجگردون برای حفظ و تقویت پایگاه مردمیاش، انتخاب استاندار قشقایی (دکتر رحمانی) بود که نمادی از احترام و تکریم به ایل قشقایی در استانهای فارس، بوشهر، اصفهان و گچساران به شمار میرود. این اقدام هوشمندانه سبب شد که ایل قشقایی احساس همبستگی بیشتری با او داشته باشد. در عین حال، افراد دیگری از ایل باوی نیز به جایگاههای مهم مدیریتی منصوب شدهاند؛ از جمله مسعود حسینی به عنوان معاون استاندار، برازنده به عنوان فرماندار باشت، دکتر عسکری به عنوان معاون منابع انسانی در دانشگاه علوم پزشکی و حسن نوروزی به عنوان رئیس سازمان هدفمندی یارانهها. این انتصابات باعث شده است که جایگاه تاجگردون در برخی سطوح محلی و ملی تقویت شود.
با وجود این، یکی از سوالات اساسی مطرح در میان مردم منطقه بویراحمد گرمسیر است. این ایل و طوایف وابسته به آن، که شامل جلیل، اولاد میرزاعلی، دشتموری، عرب، باطولی، بابکانی، طالیشاهی، دیلی، برافتابی، سادات علایی، بگدلی و دیگران میشود، علیرغم حمایت تام و تمام از تاجگردون، تاکنون سهم قابل توجهی در قدرت و مناصب دولتی نداشتهاند. این وضعیت در مقایسه با گروههای دیگر، مانند بهبهانیها که با وجود جمعیت اندک به جایگاههایی همچون ریاست آموزش و پرورش شهرستان دست یافتهاند، باعث تعجب و پرسش در میان مردم شده است.
در نهایت، با توجه به نفوذ اجتماعی و سیاسی تاجگردون و اهمیت توجه به حمایتهای مردمی و ایلی در تصمیمات سیاسی، مردم انتظار دارند که او به درخواستهای آنها در جهت حضور فعالتر و سهمیابی در سطوح مختلف قدرت توجه داشته باشد. تاجگردون، اگرچه به عنوان سیاستمداری حسابگر شناخته میشود، احتمالاً این واقعیتها را در تصمیمگیریهای آینده لحاظ خواهد کرد تا همبستگیهای ایلی و قومی منطقه را تقویت کرده و پایگاه اجتماعی خود را پایدارتر سازد.
مثلا فرشید کرمی معاون ورزشی اداره کل آنوزش وپرورش که رای داده به حلیلی
مدیر کل توسازی آقای حسبنی نیک که رای داده به جلیلی
اموزش وپرورش باشت که هم برای تاجگردون خراب کردند وهم برای جلیلی اون همه تعرفه ریختند داخل صندوق
معاونت های ادرات کل وادارات گچساران وباشت ولی چرا تغییر ننیکنند جای سوال است
تو این استان کسانی که از دانش و علم کافی و ظرفیت و استعدادی برخوردارند رو به حاشیه برده و نابود میکنند.
با یک سرچ در اینترنت میتوان فهید چ جوانان انقلابی و متعهدی که در زمینه های مختلف تخصص دارند ولی رابطه و پارتی ندارند