تاریخ انتشار:۱۲:۰۲ - ۰۲ مهر ۱۴۰۳
عصر دنا: دکتر میترا صفری؛ کارشناس ارشد مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با درجه علمی استادیار به عنوان اولین هیئت علمی گروه مامایی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج سال ۱۳۷۴ مشغول به کار شدم. سابقه مدیریت به عنوان معاون آموزشی دانشکده پیراپزشکی، مسئول پژوهشی دانشکده پرستاری، مدیر گروه مامایی، مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، عضویت در شورای پژوهشی دانشگاه، شورای پژوهشی دانشکده پزشکی را در کارنامه خود دارم.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش روابط عمومی دانشکاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر میترا صفری در جلسه نشست خبری طرح‌های پژوهشی این دانشگاه، که با حضور دکتر سید امین حسینی مطلق معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، مدیران پژوهشی، و خبرنگاران برگزار شد *به ۲۰ طرح انجام گرفته و ۶ پروژه در حال اجرا اشاره و عنوان کرد: چاپ ۳۰ مقاله پژوهشی در مجلات معتبر داخلی و خارجی به عنوان نویسنده اول یا مسئول، تالیف یک کتاب در زمینه بیماری‌های زنان برای دانشجویان مامایی، ترجمه یک کتاب در زمینه اخلاق در مامایی، گردآوری تحقیقات بهداشت باروری و همکاری در تالیف ۲ کتاب در زمینه پروژه اولویت‌های پژوهشی استان با کسب رتبه نخست کشوری و برنامه استراتژیک دانشگاه، تالیف یک فصل از کتاب انگلیسی با عنوان " آموزش و پرورش روستایی بر گرفته از طرح پژوهشی همیاران سلامت استان از جمله فعالیت‌های پژوهشی است. *

عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج گفت: دلیل انتخاب موضوع، چون اندومتریوز بیماری مزمنی است که ۱۰ درصد زنان سنین باروری در جهان را مبتلا می‌کند.

وی در ادامه اظهار داشت: در این بیماری بافتی مشابه بافت پوشش دهنده داخل رحم که اندومتر نام دارد در خارج از رحم رشد میکند. معمولا اندام‌های داخل لگن را در گیر میکند و باعث چسبیدن بافت‌ها و اندام‌های لگن و فیبروز آن‌ها می‌شود. اما در موارد نادر در اندام خارج از لگن نیز یافت میشود. علامت اصلی این بیماری درد است؛ به صورت قاعدگی‌های بسیار دردناک، درد مزمن لگن، درد هنگام نزدیکی، درد همزمان با حرکات روده و درد کمر است. از علائم دیگر آن خونریزی غیر طبیعی و قاعدگی‌ها سنگین و ناباروری است.
دکتر صفری گفت: در مجموع آندومتریوز یک عارضه دراز مدت است که اصلی‌ترین عارضه ثانویه آن اختلال در باروری است. به واسطه شیوع قابل توجه اندومتریوز که در کنگره جراحی‌های کم تهاجمی زنان و اندومتریوز در سال ۱۴۰۲ به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام شد که از هر ۱۰ دختر ایرانی دست کم یک نفر به بیماری اندومتریوز مبتلاست. این بیماری به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی با تأثیر عمده بر کیفیت زندگی زنان و همچنین بار اقتصادی قابل توجه در نظر گرفته میشود. با توجه به اولویت سیاست جوانی جمعیت و فرزند آوری در کشور این پژوهش با عنوان بررسی فراوانی نسبی علائم آندومتریوز و عوامل مرتبط آن با همکاری دانشجویان مامایی سرکار خانم نرگس صفایی و سرکار خانم عاطفه رستگار انجام شد.

دکتر میترا صفری به معرفی پژوهش اندومتریوز پرداخت و تاکید کرد: این پژوهش در سال ۱۴۰۲ با استفاده از پرسشنامه خود ارزیابی مندرج در کتابچه آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با عنوان "اندومتریوز و ناباروری "
۸۶۵ نفر از زنان سنین باروری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر یاسوج جهت ۱۲ علائم شایع اندومتریوز مورد مصاحبه قرار گرفتند. بیشتر از پنج پاسخ مثبت به این علائم شک ابتلا به اندومتریوز را مطرح می‌کرد که حدود یک چهارم ۲۰۹ نفر (۲٤/٢ درصد) این زنان را شامل شد. در زنان گروه سنی ۲۱ تا ۳۰ سال، متاهل، خانه دار، دارای سابقه خانوادگی ابتلا به آندومتریوز، استفاده از دخانیات در ۶ ماه گذشته و کسانیکه در معرض دود دخانیات بودند و مصرف روزانه زیاد مواد غذایی کافئین دار داشتند، فراوانی نسبی شک ابتلا به بیماری آندومتریوز به طور قابل توجهی بیشتر بود.
وی به قابلیت اجرایی پروژه اشاره داشت و گفت: با توجه به اینکه کتابچه آموزشی مربوطه از سال ۱۴۰۰ در اختیار مراکز بهداشتی درمانی قرار گرفته است و نظر به اینکه محتوای آموزشی و پرسشنامه آن در دسترس است با استفاده از نیروی انسانی کافی در مراکز جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشتی به سهولت برای شناسایی موارد شک ابتلا به این بیماری قابل اجرا است.
وی با بیان اهمیت این پروژه در باز کردن گرهی از مشکلات مردم ابراز داشت: با توجه به شیوع قابل توجه علائم اندومتریوز و ارتباط ویژه این بیماری با ناباروری و مشکلات حاصل از آن و از آنجا که ناباروری عامل مهمی در کاهش جمعیت جوان جامعه در سال‌های آینده خواهد بود یافته‌های این پژوهش اهمیت غربالگری زنان سنین باروری و انجام اقدامات اساسی تشخیص به موقع این بیماری جهت پیشگیری از عوارض و پیامد‌های آن از جمله ناباروری را برجسته می‌سازد.
با بهره گیری از نتایج اجرای این پژوهش علائمی که ممکن است منجر به اندومتریوز شود در جامعه زودتر شناسایی شده و افراد را جهت پیگیری به پزشکان متخصص زنان ارجاع ومی توان با مدیریت به موقع از گسترش بیماری و عوارض آن پیشگیری نمود.

وی در پایان افزود: انتظار از متولیان امور پژوهشی، اطلاع رسانی نتایج پژوهش کاربردی به سازمان‌های ذیربط و استفاده از رسانه‌های جمعی جهت ترویج آن، کمک و ارائه مشاوره به مسئولین و متولیان سلامت جهت اجرای برنامه‌های طراحی شده بر اساس یافته‌های این پژوهش‌ها در راستای حل مشکلات سلامت مردم و تشویق پژوهشگران در اجرای پژوهش کاربردی و در راستای حل مشکلات سلامت است.
پیشنهاد برنامه‌های آتی در این زمینه طراحی مطالعات آینده نگر جهت پیگیری زنانی که در غربالگری شک به وجود این بیماری برانگیخته می‌شود جهت تشخیص قطعی بیماری و پیرو آن تایید مزایای غربالگری در راستای برنامه ریزی و گسترش اقدامات و تمهیداتی برای اجرای گسترده آن در سطح استان و کشور است.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین