صدا و سیما: مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی نیشابورگفت: با تمام آموزشها و اطلاع رسانیهای انجام گرفته در دنیا، طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۸، تنها ۴۰ درصد نوزادان صفر تا شش ماهه سراسر دنیا از تغذیه انحصاری با شیر مادر در این دوره زمانی بهرمند هستند.
لیلا شورورزی با تاکید بر این مطلب که از هر ۵ نوزادی که متولد میشود ۳ نوزاد در ساعات اولیه تولد با شیر مادر تغذیه نمیشوند، افزود: شیر مادر به تنهایی همه نیازهای کودک را تا شروع تغذیه تکمیلی فراهم میکند و این فرصت میتواند رشد و نمو کودک سالم را توسعه دهد.
شورورزی گفت: اسهال و پنومونی ۲ علت اولیه مرگ در کودکان دنیا محسوب میشوند که تغذیه با شیر مادر میتواند مرگ ناشی از این ۲ عامل را کاهش دهد در حالی که این ترکیب مفید و ضروری در شیر خشکها وجود ندارد.
مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی نیشابورافزود: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند احتمال ابتلای آنها به چاقی، دیابت نوع یک و ۲ در دوران نوجوانی و بزرگسالی کمتر است.
او گفت:همچنین تغذیه با شیر مادر سبب افزایش ضریب هوشی و افزایش توان یادگیری در کودک میشود.