به گزارش پایگاه خبری عصر دنا و به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، کریمی پور مجری پروژه تحقیقاتی باعنوان "سرشاخه کاری انگور به منظور تغییر رقم در استان کهگیلویه و بویر احمد"، ضمن بیان این موضوع که رقم عسگری متداول ترین رقم کشت شده در باغات انگور استان است گفت: این رقم برخی از خصوصیات نامطلوب از جمله دوره کوتاه رشد به دلیل شروع دیر هنگام رشد رویشی در اوایل بهار، دیررسی میوه که منجر به عدم تجمع قند کافی و ترش ماندن برخی میوه ها در زمان برداشت می شود، را دارد.
کریمی پور همچنین خاطر نشان کرد: بافت ضعیف پوست حبه ها که باعث حساسیت آنها به ترک خوردگی و کاهش عمر انبارداری و افزایش تلفات میوه پس از انتقال به بازار می شود، موجب نارضایتی باغداران مناطق سردسیری در سالهای اخیر شده است و به همین دلیل رقم جایگزین آن معرفی شد.
مجری این پروژه تحقیقاتی گفت: شش رقم ترکمن ۴، اسکارلت، فیلیم، رد گلاب، اسکارلت و روبی سیدلس را پس از سرشاخه کاری مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج نشان داد که رقم ترکمن ۴ سازگارترین رقم با شرایط استان است و دارای عملکرد بالاتری نسبت به رقم عسگری است.
وی افزود: همچنین این رقم بی دانه و سیاه رنگُ، دارای خوشه های کشیده و بزرگ است و رقم ترکمن نسبت به رقم عسگری زود رس تر بوده و با توجه به استحکام مناسب پوست حبه کیفیت انبارمانی بالاتری نسبت به رقم عسگری داشته و مقاومت خوبی به سرما و خشکی از خود نشان می دهد.
کریمی پور در پایان تصریح کرد: با توجه به خصوصیاتی همانند زود رسی، عملکرد بالا، مقاومت به سرما و خشکی و انبارمانی مناسب رقم ترکمن ۴ به عنوان جایگزین مناسبی برای انگور عسگری توصیه می شود و باغداران می توانند با اجرای سرشاخه کاری نسبت به جایگزینی رقم عسگری با رقم ترکمن ۴ اقدام کنند.