تاریخ انتشار:۱۵:۲۲ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
عصر دنا: رییس اداره سوادآموزی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: نرخ باسوادی در استان با هشت دهم درصد افزایش نسبت به پارسال به ۹۸.۸درصد رسیده است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش پایگاه خبری عصر دنا، فریبا زرافشان با اشاره به اینکه نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۲۸ درصد بود افزود: آهنگ رشد سواد در استان مطلوب و رضایت بخش است.

وی با یادآوری پراکندگی و سختگذر بودن روستاهای استان تاکید کرد: رشد سوادآموزی در کهگیلویه وبویراحمد با همت جهادی آموزش دهنده ها صورت گرفته است.

وی بیان کرد:در سال تحصیلی جاری ۷۲۱ آموزش دهنده در حوزه سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند.

رییس اداره سوادآموزی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمدتصریح کرد: امسال ۱۰ هزار و ۹۶ نفر در ۸۱۸ کلاس درس زیرپوشش طرح های نهضت سوادآموزی هستند.

وی "رویداد روستای باسواد" به عنوان یک ابتکار را از دیگر فعالیت ها برای کاهش نرخ بی سوادی ذکر کرد و افزود: با تشکیل شورای سوادیار روستا این طرح نقش مهمی در کیفیت بخشی به سوادآموزی است.

زرافشان اجرای طرح "شناسایی کوچه به کوچه، محله به محله و روستا به روستا" را از دیگر طرح های مهم برای افزایش نرخ باسوادی در برخی نقاط ذکر کرد.

زرافشان با یادآوری اینکه یکی از شاخص‌های رشد در جوامع متمدن، میزان بهره‌مندی شهروندان آن کشور از سواد است عنوان کرد: دولت در کنارسوادآموزی برنامه های دیگری برای افزایش سواد اجتماعی جامعه هدف در دست اجرا دارد.

وی ابراز کرد:طرح خواندن با خانواده،حلقه های کتابخوانی و آموزش عملی نماز از جمله برنامه های تکمیلی دولت برای سوادآموزان است.

زرافشان خاطرنشان کرد: همچنین مسابقات علمی و کار با رایانه برای برای شرکت کنندگان در دوره تحکیم اجرا می شود.

وی شناسایی، جذب، آموزش و نظارت و ارزشیابی سنین ۱۰ تا ۴۹ را جامعه هدف نهضت سواد آموزی دانست و خاطر نشان کرد:براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ نرخ باسوادی جمعیت استان در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله، به ۹۲/۸ درصد رسید و مطابق با برآورد سال ۱۴۰۰ به بالای ۹۵ درصد رسید.

به گزارش پایگاه خبری عصر دنا،سطح "سواد آموزی" شامل کسانی می شود که تحصیلاتی ندارند (بی سوادی مطلق) یا کسانی که مدرک معادل اول یا دوم ابتدایی دارند و با شناسایی این افراد در بازه زمانی ۶ ماهه توسط آموزش دهندگان آموزش می بینند در صورت موفقیت در این سطح مدرک معادل سوم ابتدایی به آنها ارایه می شود.

"دوره انتقال" که دوره پایانی است شامل کسانی که مدرکی معادل چهارم یا پنجم ابتدایی و یا مدارک تکمیلی و مقدماتی سابق دارند و این گروه می توانند در این دوره ۸ ماهه آموزشی شرکت کنند و در صورت قبولی در این دوره آموزشی، مدرکی معادل ششم ابتدایی برای آنها صادر می شود.

سطح "تحکیم" آموزش های دوره های سوادآموزی را تثبیت کرده و مانع فراموشی می شود که در یک بازه زمانی ۲ ماهه به این گروه از افراد آموزش ارایه می شود.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین