عصر دنا

کد ملی فرهنگیان زیرذره‌بین بیمه معلم کهگیلویه وبویراحمد/ وقتی هزینه درمان دیگران به حساب بیمه‌شده نوشته می‌شود/آمار غیرمتعارف معرفی نامه ها در استان

۱۶ آبان ۱۴۰۵
۱۷:۵۵
کد خبر: ۴۴۱۴۳
کد ملی فرهنگیان زیرذره‌بین بیمه معلم کهگیلویه وبویراحمد/ وقتی هزینه درمان دیگران به حساب بیمه‌شده نوشته می‌شود/آمار غیرمتعارف معرفی نامه ها در استان
سرپرست بیمه معلم کهگیلویه و بویراحمد از شناسایی موارد مشکوک به سوءاستفاده از کد ملی فرهنگیان برای دریافت خدمات درمانی خبر داد و گفت: میانگین معرفی‌نامه‌های درمانی هر بیمه‌شده در استان به ۱۴ مورد رسیده در حالی که میانگین کشوری ۴ مورد است.

به گزارش عصر دنا ؛ اختلاف بر سر نحوه ارائه خدمات درمانی به فرهنگیان در کهگیلویه و بویراحمد در حالی به یکی از موضوعات بحث‌برانگیز روزهای اخیر تبدیل شده که حالا مسئول بیمه معلم استان از آمارهایی سخن می‌گوید که به اعتقاد او ضرورت بازنگری در شیوه استفاده از خدمات بیمه‌ای را دوچندان کرده است.

جعفر پارساپناه سرپرست بیمه معلم کهگیلویه و بویراحمد در نشست با خبرنگاران با اشاره به وجود حدود ۳۲ هزار بیمه‌شده فرهنگی در استان بیان کرد: قرارداد بیمه درمان فرهنگیان که قرار بود پایان مهرماه به پایان برسد با درخواست وزارت آموزش و پرورش و موافقت بیمه مرکزی تا پایان آبان‌ماه تمدید شده است.

۱۴ معرفی‌نامه برای هر بیمه‌ شده در برابر میانگین ۴ مورد کشوری

پارساپناه یکی از مهم‌ترین دلایل بروز مشکلات اخیر را آمار غیرمتعارف استفاده از خدمات درمانی عنوان کرد و افزود: در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد میانگین کشوری معرفی‌نامه‌های درمانی به ازای هر بیمه‌شده حدود ۴ مورد است اما این رقم در استان کهگیلویه و بویراحمد به حدود ۱۴ مورد رسیده است.

وی با اشاره به صدور حدود ۱۴ هزار معرفی‌نامه درمانی در استان بیان کرد: این اختلاف آماری نیازمند بررسی بود چرا که بخشی از خدمات بدون دریافت معرفی‌نامه و از طریق ارائه مستقیم فاکتور و بارگذاری اسناد انجام می‌شود.

سرپرست بیمه معلم استان با انتقاد از رواج استفاده از کد ملی دیگران برای دریافت خدمات درمانی اصریح کرد: در برخی موارد افرادی از کد ملی بیمه‌شدگانی استفاده کرده‌اند که حتی یکدیگر را نمی‌شناسند و بعضی بیمه‌شدگان نیز اعلام کرده‌اند مدت‌ها از محل سکونت خود خارج نشده‌اند اما پیامک استفاده از خدمات درمانی در شهرستان‌های دیگر برایشان ارسال شده است.

وی ادامه داد: بررسی این موارد نشان می‌دهد موضوع صرفا یک اختلاف قراردادی نیست بلکه باید از حقوق بیمه‌شدگانی که کد ملی و سهم بیمه‌ای آنها بدون اطلاعشان مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز صیانت شود.

چرایی قطع شدن دسترسی آنلاین داروخانه‌ها

پارساپناه در توضیح حاشیه‌های ایجاد شده میان بیمه معلم و داروخانه‌ها گفت: در ماه های گذشته و پس از بررسی آمارها از داروخانه‌ها خواسته شد احراز هویت بیمه‌شدگان را با دقت بیشتری انجام دهند اما پس از گذشت یک ماه بررسی‌ها نشان داد تغییر محسوسی در روند ثبت خدمات ایجاد نشده است.

وی افزود: در نهایت ستاد مرکزی بیمه معلم در ۱۹ مهرماه دسترسی آنلاین داروخانه‌های مرکز استان را قطع کرد اما این اقدام به معنای لغو قرارداد یا توقف کامل خدمات نبود و داروخانه‌ها می‌توانستند نسخه‌ها را به صورت آفلاین ثبت کنند تا بیمه‌شدگان با دریافت معرفی‌نامه از شرکت بیمه داروهای خود را تحویل بگیرند.

سرپرست بیمه معلم کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به پیگیری‌های انجام‌ شده برای کاهش نارضایتی فرهنگیان عنوان کرد:  در ۲۹ مهرماه دسترسی آنلاین تعدادی از داروخانه‌ها دوباره برقرار شد و پس از آن نیز مجوز فعال‌سازی تعداد بیشتری از مراکز درمانی دریافت شد به‌گونه‌ای که حدود ۲۰ داروخانه در شهر یاسوج به سامانه آنلاین دسترسی پیدا کردند.

وی با انتقاد از توقف همکاری برخی داروخانه‌ها با وجود برقراری مجدد دسترسی‌ها تصریح کرد:  متاسفانه در ادامه برخی مراکز از ارائه خدمات به فرهنگیان خودداری کردند و حتی در شهرستان‌هایی که مشکل خاصی وجود نداشت نیز این مسئله به وجود آمد.

عذرخواهی بابت نامه جنجالی و تاکید بر ادامه همکاری داروخانه‌ها
پارساپناه درباره نامه‌ای که انتشار آن در فضای مجازی واکنش‌هایی به دنبال داشت نیز اعلام کرد:  هدف از صدور این نامه اعلام تخلف داروخانه‌ها نبود بلکه بررسی اعتراض بیمه‌شدگانی بود که مدعی بودند از کد ملی آنها برای دریافت خدمات درمانی استفاده شده است.

وی با پذیرش اینکه متن نامه می‌توانست بهتر تنظیم شود گفت بابت برداشت‌های منفی ایجادشده عذرخواهی می‌کنم و قبول دارم که می‌شد این موضوع را با ادبیات مناسب‌تری مطرح کرد.

وی با قدردانی از همکاری داروخانه‌ها و مراکز درمانی افزود: این مراکز با وجود تورم و تاخیر در دریافت مطالبات همچنان به بیمه‌شدگان خدمات ارائه می‌کنند و انتظار داریم اختلافات موجود به محروم شدن فرهنگیان از خدمات درمانی منجر نشود.

مطالبات معوق مراکز درمانی پرداخت شد

سرپرست بیمه معلم استان همچنین از وجود مطالبات نزدیک به ۱۰ ماهه مراکز درمانی در ابتدای آغاز مسئولیت خود خبر داد و گفت:پرداخت مطالبات مراکز و هزینه‌های درمانی بیمه‌شدگان را در اولویت قرار دادیم و اکنون وضعیت پرداخت‌ها نسبت به گذشته بهبود یافته.

پارساپناه با اشاره به اهمیت استمرار خدمات درمانی فرهنگیان تاکید کرد:انتظار داریم داروخانه‌ها و مراکز درمانی همانند گذشته همکاری خود را ادامه دهند تا فرهنگیان در زمان بیماری خود و خانواده‌هایشان با دغدغه دریافت دارو و خدمات درمانی مواجه نشوند.

وی در پایان نسبت به پیامدهای مالی استفاده غیرمجاز از خدمات بیمه‌ای هشدار داد و گفت: افزایش هزینه‌های غیرمتعارف درمانی ضریب خسارت بیمه را بالا می‌برد و این مسئله در تمدید قرارداد و شرایط بیمه‌ای آینده تاثیرگذار خواهد بود چرا که در نهایت هزینه این سوء استفاده‌ ها از جیب خود فرهنگیان پرداخت می‌شود.

نظرات کاربران (۰)

ارسال دیدگاه شما